Inloggen

×

Nieuws

Voorbeschouwing Euros Drienerlo Regatta

Dit weekend zal een deel van de compodelegatie afreizen naar het verre oosten om de Euros Drienerlo Regatta te starten. Na de boot de beruchte trappen af te hebben gekregen, zullen verschillende Skøllies op het Twentekanaal gaan strijden voor de overwinning. De wedstrijd zal bestaan uit een anderhalve kilometer lange achtervolgingsrace op het Twentekanaal in Enschede. Eenmaal gefinisht hebben de ploegen een paar minuten de tijd om uit te roeien, voordat ze zich op zullen lijnen voor de 450m boord aan boord-race. Een mooie kans voor de roeiers om te bewijzen dat ze zowel op de sprint als de lange afstand hard kunnen trappen. Door Chaja van Ansenwoude

H4+
Dit weekend zal er geen Club8 veld zijn, waardoor de jongens van de HCl8+ hun standaard boot zullen inruilen voor een gladde vier. Onder de naam Quattro Stagioni zullen ze laten zien of ze ook in een gehalveerde boot nog harde halen kunnen maken. In dit veld zullen de Gladde Bøys (de oude HTopC4+ van vorig jaar) proberen zich aan hen te meten. In de B-categorie van dit veld zullen ook Badkuip en De Daltøns starten. Op de SkøllCup waren beide bootjes nog niet helemaal tevreden over hun tijden, dus dit weekend zullen ze hun best doen om zich te herpakken.

D4+
Niet alleen de mannen van de TopC4+ van vorig jaar zijn dit jaar doorgegaan met roeien, ook de dames zijn verder gegaan onder de naam Jøt&Jøl 2.0. Ze roeien het hele jaar al sterk en wisten er op de Rottebokaal zelfs vandoor te gaan met de winst, een lijn die ze hopen door te kunnen zetten. In de B-categorie van dit veld zullen de Mørmaids, de Peddøls en 2CØØL4SKØØL starten. Deze bootjes liggen het gehele jaar al redelijk dicht bij elkaar, dus ook dit weekend zal het weer spannend worden.
Op de sprint zullen Øk en (Øn)Vøldoende het tegen elkaar opnemen. Deze dames zijn al het hele jaar aan elkaar gewaagd, met sterke resultaten van beide kanten. Op de Nereus Carpit Noctem heeft (Øn)Vøldoende al hun eerste overwinning van het jaar behaald, wat smaakte naar meer. Op de Rottebokaal bleek Øk echter sneller te zijn, dus ook voor deze dames liggen er kansen!

D4*
De dames van VAMØS zijn dit jaar sterk bezig, starten veel wedstrijden en maken goede stappen. Op de Rottebokaal wisten ze een derde plek in de A-finale te behalen en dat smaakte zeker naar meer, dus dit weekend zullen de dames verder gaan in hun jacht op een overwinning.

D2x
Op de SkøllCup bleek voor Jon&Juul het veld toch iets pittiger dan verwacht. Ze eindigden wel in de middenmoot, maar dit weekend zullen ze hun kans proberen aan te grijpen om een sterker resultaat neer te zetten.
Op de sprint zullen Emma en Julia dit weekend met elkaar de boot in stappen, onder de toepasselijke naam Dubbeltwee-ling. Er zijn maar drie inschrijvingen in dit veld, en hoewel de dames dit jaar vooral veel bezig zijn met sturen, hebben beiden ook voldoende ervaring om hier een mooi resultaat neer te kunnen zetten en hopelijk met de winst ervandoor te kunnen gaan.

D1x
In de damesskiff zullen dit weekend Tessa en Sieske weer tegen elkaar strijden. Op de Nereus Carpit Noctem had Tessa wat last van de pleziervaart, waardoor Sieske erin slaagde de bovenliggende partij te zijn. De baan in Twente zal hoogstwaarschijnlijk wel vrij zijn van verkeer, dus mogelijk kan Tessa hier gebruik van maken door deze keer de snellere tijd neerzetten.

H1x
In de herenskiff is er al het gehele jaar een tweestrijd tussen Jordan en Jochem. De twee draaien veel om elkaar heen en houden het onderling erg spannend. Zo trok Jochem op de PEiL het langste eind naar zich toe, maar heeft Jordan zich weer teruggevochten door op de Rottebokaal een betere tijd neer te zetten. Dit weekend zal ook Daniël zijn best doen om zich in de strijd mengen.

C4+
Nadat beide NOOC bokalen elkaar ontmoetten op de Rottebokaal, zullen ze nu afzonderlijk weer verder gaan. Dit weekend is het weer de beurt aan de roeiers van de Stuurboordbokaal om te laten zien wat ze waard zijn. Ook zullen dit weekend enkele dappere LenteRitters hun eerste echte wedstrijd gaan varen! Een mooie kans voor hen om te laten zien wat de nieuwe lichting in huis heeft en om vast wat wedstrijdervaring op te doen.

Al met al belooft het een mooi weekend te worden in het verre oosten, met vele verschillende Skøllies die voor de overwinning zullen strijden. Voor de volledige loting klik je hier.

Reacties (1)

Wouter Groen
26 mei om 12:43
Ik dacht dat de TopC4 ook startte. Uitslagen zijn te vinden op: http://live.roeitijden.nl/

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll