Inloggen

×

Nieuws

Kristian Loohuis beoogd Vicevoorzitter Bestuur’19!

Afgelopen dinsdag had Kristian net een lange dag op zijn werk achter de rug toen hij een appje kreeg van zijn vriendin Gwen Praat. Of hij in zijn tas wilde zoeken naar de envelop die ze er stiekem in had gedaan. Het was een lieve brief waaruit bleek dat vanavond een hele bijzondere avond voor hem zou worden. Overmand door blijdschap, stapte hij zomaar in de verkeerde metro.

Uiteindelijk kwam hij aan bij de mannen van zijn bootje Amstelsch Goud. Een goede pizza en een paar biertjes vormden de bodem voor zijn avond. Nadat hij zijn eerste contract had ondertekend, werd hij op de fiets gezet richting Café Vrijdag. Hier zaten de vicevoorzitters van 2017, 2016 en 2013 hem op te wachten met een paar lastige vragen en een nog lastigere kruiswoordpuzzel. Na het oplossen van de puzzel wist Kristian eindelijk wat zijn volgende bestemming zou zijn, namelijk: de Ceintuurbaan.

Op de Ceintuurbaan trof hij een volledig versierde kamer aan én de dames van Tøart/Mørmaids en Strijdløstig. Geheel toepasselijk hadden ze een taart voor hem gebakken met “deze tøart is niet vice”. Enkele beker-adtjes verder, vervolgende Kristian zijn weg naar het illustere gezelschap van de Amstel Skøll Cup ’18. Hier werd hij warm onthaald en aangekleed met een goede rode broek. De mixdrankjes gingen er nog gemakkelijk in en schuilend voor de regen onder de Utrechtse Brug was de sfeer erg gezellig. Kristian was voluit mooie verhalen over zijn avond aan het vertellen toen er plots bestuursleden hem kwamen blinddoeken en meenemen in de bus. Vol vraagtekens over waar we hem naartoe zouden brengen, gingen we op pad.

Te midden van de indrukwekkende wolkenkrabbers bij het Amstelstation mocht Kristian zijn blinddoek af doen. Anouk nam het woord:

Lieve Kristian,

Hopelijk heb je genoten van je avond tot nu toe. Je blinddoek is afgedaan en je staat hier voor het 52ste bestuur der A.A.S.R. Skøll. We staan hier op het Amstelplein. Deze plek is toepasselijk om meerdere redenen. In de eerste plaats draagt hij natuurlijk dezelfde naam als onze biersponsor Amstel. Daarnaast bevindt zich hier de HvA, die sinds kort bij ons bedrijfsroeien, en waar je hopelijk ook volgend jaar veel mee te maken zult krijgen. Verder staan we hier naast Rabobank Amsterdam, die ons dit jaar hebben uitgenodigd om deel te nemen aan hun NOC*NSF sportverenigingenprogramma.

Kristian, je werd lid in de LenteRIT van 2016. Ik heb toen de eer gehad om jou en de andere mannen van LILboot te coachen tijdens de Lentebokaal. Naast veel gezelligheid en een geweldig ploegjespresenteer filmpje werd er ook veel getraind. Na die zomer heb je in Amstelsch Goud je ploeg gevonden, waarmee je dat jaar de NOOC hebt gestart. Na dat jaar roeien vond je je heil vooral langs de kant en ben je fanatiek gaan coachen bij de dames van Tøart en later Mørmaids. Dit jaar coach je ook Strijdløstig, de dames die vanavond vanwege hun overwinning op de bar hebben mogen staan!

Naast het roeien en het coachen ben je ook niet vies van commissiewerk. Je hebt je ingezet voor de Eindredaccie en een geweldige Intraining georganiseerd. En toen was er dit jaar, de Skøll Cup! Als baancommissaris heb je het echt onwijs goed gedaan. Je hebt ervaring opgedaan met hoe je ons grootste externe evenement piekfijn kan organiseren en zo kwam je dan ook in the picture voor vicevoorzitter! De afgelopen weken hebben we meerdere gesprekken gevoerd en heb je lang moeten wachten. Ik zal je daarom niet meer langer laten wachten en je die ene vraag stellen:

Kristian, wil jij de vicevoorzitter der A.A.S.R. Skøll worden van Bestuur ’19?

Een JA volgde en de champagne werd professioneel ontkurkt. We kwamen tot de trieste conclusie dat fietsers in de stromende regen niet graag stoppen om een foto te maken, maar vonden uiteindelijk iemand die bereid was om dit prachtplaatje te schieten.

Kristian, heel veel plezier en succes volgend jaar, we weten zeker dat je het geweldig gaat doen!

Reacties (0)

Geef een antwoord

A.A.S.R. Skøll