Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing Okeanos Competitie Tweekamp

Afgelopen weekend was op onze eigen bosbaan de Okeanos Competitie Tweekamp. Jawel, je hoort het goed, tweekamp. Want dit jaar werd de wedstrijd voor het eerst geen sprintwedstrijd, maar een tweekamp met 500 meter en 1000 meter. De NOOC Stuurboord bootjes roeiden deze wedstrijd mee, maar zij waren niet de enige. Zo waren de top C4 bootjes van de partij, roeiden er onervaren C4+ mee, Club achten, Dames club dubbel twee, dames vier met en dames vier zonder en werd er gestart in een skiff. Daarnaast was het de allereerste wedstrijd voor Loes als beoogd Commissaris Competitie.

Voor de Stuurboord NOOC boten ligt er nog maar één wedstrijd in het verschiet in hun bokaal, namelijk de Gyas Meerkamp op 30 juni. Ze hebben nog drie weken om zich klaar te stomen voor de allerlaatste eindrace om te bewijzen dat Skøll ook lekker kan competitie roeien! Dit weekend zagen de finishtijden er goed uit! Drie bootjes eindigden in de A finale, namelijk Bløb, Søepøltjes en STØEIPØEZEN. Een mooi herenbootje om nog te benoemen is Førstemannen. Ze startten dit weekend weer in het heren 1 veld en werden derde in de B-finale. Al vele wedstrijden hebben ze als doel de heren 1 poule te verslaan en volgens hun coaches (ouderejaars dames en Tessa Lange) hebben ze hier een goede kans op! Op de EDR en Rottenbokaal lieten de mannen al goed zien wat ze waard zijn en sindsdien hebben de coaches ze ontzettend zien groeien. De mannen praten al over het mogelijk meedoen aan de selecties in de herfst, dus dit beloofd veel goeds! Veel succes met de laatste wedstrijd mannen.

Bij de top C4-en kwamen de dames boten Øme en Duø in een mooie B-finale terecht waar Duø met maar 2 seconden verschil van Argo op de tweede plaats eindigden. De heren eindigden iets lager in de C en D finales, we hopen ze volgende wedstrijd hoger te zien eindigen, dus laten we Tjønge en Jønge flink toeschreeuwen bij Gyas de 30e!

In de clubvelden werd er dit weekend heel goed gepresteerd! VAMØS overwon hun veld in het Dames club vier veld, waar ze in de voorwedstrijd op het nippertje net geen eerste werden, lieten ze in de finale Proteus achter zich met maar liefst 4,14 seconden verschil. Argo, hun rivaal in de voorwedstrijd, lieten ze nog verder achter zich, maar liefst 7 seconden. Abe werd vol trots in het water gegooid en er werd luid gezongen voor de boot. Al was Abe hier zelf misschien iets minder blij mee dan gedacht toen bleek dat de bosbaan niet zo lekker uitgebaggerd is… De dames trainen hard en krijgen nog geen sterallures na deze prachtige overwinning, want de volgende ochtend zaten ze gewoon weer om 7 uur in de boot. Top geroeid dames! Naast VAMØS startte drie gladde vier dames boten in dezelfde poule: (Øn)Vøldøende, BØØT en ØK. Een mooie krachtmeting dus, waarbij BØØT van de drie eindigde met de snelste tijd en als winnaar van de B-finale.

Er waren niet alleen veel gladde vieren, ook roeide natuurlijk de clubachten mee. En niet zonder resultaat! Laura’s bitches werden vijfde in de B finale en ClubAd eindigde op een mooie zesde plaats in de A finale, lekker bezig! Tessa Lange startte dit weekend als Lange halen, T. in het club skiff veld. Ze eindigde hierbij in de B finale op de vierde plek en liet hierbij Argo achter zich! Ze bewijst maar eens dat je als competitieroeier niet hoeft te eindigen in het gladde vier veld maar het ook super tof is om verder te gaan in de skiff. Haar derde wedstrijd begon ze met goede voorbereiding en hierbij sprak ze ook haar dank aan haar coaches uit: Ashley Rijst, Nika Vos en Lia Witteveen. Het is leuk om te zien dat wedstrijdroeiers meer competitiebootjes coachen, zo wordt ook veel meer relevante kennis overgedragen. Voor hen kan het ook leuk zijn om te zien dat de competitie of club boten soms aan de zelfde punten werken als zij zelf doen, al is dit op een ander niveau. De oplossingen die de wedstrijdroeiers hiervoor hebben geleerd kunnen ze super goed doorgeven aan de competitie of clubboten. Tessa gelooft dat de competitieafdeling hierdoor echt naar een hoger niveau getild kan worden. Tot slot startten in het clubveld twee dames van SASsy BOøt die afsloten op de tweede plaats in de B finale.

Naast dat er hard geroeid werd dit weekend was het ook een belangrijke wedstrijd voor de compocie. Beoogd Commissaris Competitie 2019, Loes Peters doorstond alle testen en liet zich van haar beste kant zien. Conclusie: dit komt helemaal goed volgend jaar!
Dus: een prachtig weekend met taart, een per ongeluk of niet verfrissend duikje en een trotse CompoCie!

Reacties (2)

Abel d' Ailly
12 juni om 21:21
first
Jesper Doorn
12 juni om 21:22
Second

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll