Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing NSRF

Voor het overgrote deel van de wedstrijdroeiers, -coaches en -stuurtjes, was dit weekend het slotstuk van seizoen 2017-2018. En wát een seizoen. Met maar liefst 78 wedstrijdblikken en een totaal van 107 compo- en wedstrijdoverwinningen samen, kunnen we niet anders dan concluderen dat Skøll dit seizoen wederom heeft laten zien wat HARD ROEIEN is!

Waar dit weekend voor veel ploegen in het teken stond van uitstapjes naar minder vertrouwde nummers (of kamperen op de nabijgelegen camping), deden een aantal ploegen dit weekend ook zeker nog mee om de (klassements)blikken. En met succes, op zaterdag was er meer dan verdiend klassementsblik voor EJLD en EJZ, bewezen de dames van de DTal8+ dat winnen geen pijn doet, en trok OJD blik in de combi met AEGIR in het DG4x veld. Op zondag was OJD eveneens succesvol in de DG2x, stuurde ARANKA haar FISU-8 naar de NSK-titel in het HE8+ veld en stapte NIKA met succes in de DE8+ (NSK) met LAGA/SKADI. Als kroon op zijn seizoen, bewees GIJS van EJL tenslotte dat hij ook het scullen de baas is en werd samen met NAVIN KEIZER van AMSTEL beginner-af in de LHB2x! Gefeliciteerd!

 

Voor de potentiële nieuwe lichting wedstrijdroeiers die hun plekje hadden verdiend in de HTal8+, DTal8+ en DTal4* was het dit weekend de eerste échte kennismaking met de welbekende en soms wat gevreesde 2k. Met stalen zenuwen en rake klappen wisten alle drie de talentenboten zich in de vroege ochtend te plaatsen voor de A-finale in de middag. Met een respectievelijke 4e, 1e en 3e plek belooft het komend seizoen weer een mooie strijd te worden vooraan in de eerstejaarsklassementen.

 

Om de eerstejaarsklassementen tot het bittere eind spannend te houden, waren er dit weekend voor de huidige eerstejaarsploegen dubbele klassementspunten te verdienen. Waar de middengroepen op de K-HB al lieten zien dat dit nieuwe systeem nog voor een flinke stijging in de eindstand kan zorgen, lagen er ook voor EJZ en EJLD nog volop kansen in de top-drie. Door de concurrentie met overtuiging naar huis te varen mochten IRIS, KATJA, MAUD, ANNA, LUCA en ROSA zaterdagmiddag met trots de 3e plek in het LDEJ4*-klassement in ontvangst nemen! Eerstejaars zware ballen ARJAN, KEES, WIBOUT, KEKE, MIKA, NOUD, JOEP, KAMIEL, BRECHT, JERKO en stuur KRISTINE voeren met klasse naar de 2e plek in het HEJ8+-klassement. Gefeliciteerd!

 

Waar EJL dit weekend vooral de onderlinge concurrentie aanging in de viertjes, was het voor EJD nog bijzonder spannend in het DB8+ en het DB4+ veld. In beide velden was er niet alleen concurrentie van andere verenigingen, maar moest er ook een Skøll-ploeg verslagen worden om het felbegeerde blik binnen te slepen. In het DB8+ voeren de dames een sterke tijd in hun voorwedstrijd, maar helaas miste ze op 0,4 seconde de A finale. De combi-viermet van EJD en MGD wist helaas niet de goede halen te vinden die ze in de trainingen lieten zien en miste helaas ook de A-finale.

 

Na afronding van het development klassement op de K-HB stapte MGL dit weekend in de vertrouwde opstelling nog één keer in de LHGb4-. Na winst in hun voorwedstrijd voeren zij een mooie A-finale waar zij enkel Argo voor zich moesten dulden. Ook MGZ – die vrijdagavond nog de sprint op hun naam schreven – werd tweede in de HGb4- en kwam net tekort voor blik. De MGD vierzonder met ASTRID, JORI, MARTHE en KIM wist het veld te verbazen en schoof naar een derde plek in de A-finale van de DGb4-. De developmentdubbeltwee van OJZ met MAARTEN en MICHIEL werd in hun directe A-finale tweede en kon zich in deze laatste race van het seizoen goed voorbereiden op hun uitzending naar de European University Games. Heel veel succes gewenst in Montemor-O-Velho!

 

Eerdere berichtgeving:

Het Koninklijke roesje van de Holland Beker is nog maar nauwelijks overgewaaid en we mogen ons alweer warm maken voor een wedstrijd die gepaard gaat met veel roei pret en plezier: de NSRF. Het weekend voorafgaand aan de avond waarop heel roeiend Nederland uittraining gaat, staat erom bekend decor te zijn voor onverwachte combinaties en nieuwe nummers, zo ook dit jaar. Overtreffende trap in “op de NSRF kan alles” is toch wel de stuurtjes acht die gestuurd door zware bal Jan van der Bij aan de start zal verschijnen. Jammer, dat Peter Wiersum in Henley zit en zijn dierbaar stuurgenootschap niet kan voorslaan. Lees snel de voorbeschouwing over wat je allemaal kan verwachten dit weekend.

 

Voor de Herenclubacht een wel hele leuke afsluiting van hun clubjaar, zij zullen dit weekend namelijk opgesplitst in twee viermetten deelnemen aan deze “wedstrijd wedstrijd”. Solliciteren zij wellicht voor een plekje in één van de eerstejaarsachten van volgend jaar? Zij krijgen nu in ieder geval geen directe concurrentie vanuit de Heren Talentenacht, want waar die bij de Orca Slot nog in een viertje startten, zal nu ‘gewoon’ een acht op het water gelegd worden. Hopelijk zitten alle voetenborden vast – dit gooide tijdens de vorige race roet in het eten. De Dames Talentenacht kwam beter beslagen ten ijs en gooide eerder hoge ogen in het clubveld. Zullen zij ook de golven van de WAB kunnen trotseren? Een potentie lichte dames 4* zal, voorgeslagen door Maxime Prenger, aan de start verschijnen.

Het duurde even voor alle knopen konden doorgehakt, maar Middengroep Dames heeft een helder plan om het laatste weekend te kunnen schitteren. De vierzonder splitst op: Rianne en Sterre verkiezen het scullen boven het boordroeien en zullen in de 2x het seizoen afsluiten. Beide dames hebben al enige mooie races in dit nummer gevaren voorgaande jaren en dus zijn wij erg benieuwd hoe zij het er van af gaan brengen. Katinka en Astrid wagen zich aan de tweezonder. Het wordt een flinke uitdaging, maar de twee zijn erg op elkaar ingespeeld en hebben er goed vertrouwen in. Op zaterdag slaat Jonneke de 4- voor, waarin Jori, Marthe en Kim dit weekend van plan zijn alles uit de kast te halen. De dag erna staat er een stoelendans op de planning en switchen Astrid en Jonneke van plek. Merel en Sylvie strijden dit weekend in het beginnelingen viermet veld. Hiervoor verenigen zij zich met oud-gediende Sieske Boers en Pim Duteweert, die net als haar ploeggenoten van EJD voor dat felbegeerde beginnersblik gaat. Er is niet veel tijd geweest om veel in de opstelling te trainen, maar gelukkig is Julia daar om de boel bij elkaar te houden.

Lia, Nika en Ashley grijpen vrijdagavond tijdens de Erasmussprint de kans aan om in vertrouwde opstelling te schitteren met Jessica in hun boot. Duizendpoten dat ze zijn wisselt het olijke trio de dag erna boordpaal voor scullriemen om in combinatie met Ilse Kolkman (Aegir) in een dubbelvier te starten. Op zondag tijd voor tweetjes: Lia en Ashley in de dubbel en Nika combineert met Minke Holleboom. Een zeer interessante combinatie, Minke verbaasde op de Holland Beker waar zij behoorlijk goed meedeed voor de Lady’s Trophy. NLRoei sprak al over een Euroskomeet. Hopelijk slagen de dames erin hun krachten te bundelen en korte metten te maken met het 2- veld.

Waar een kleiner nummer voor de meeste roeiers een grote stap uit hun comfortzone is, is dit voor lichte dames dagelijkse kost. Zij verkiezen dan ook zich dit weekend uit te dagen in het grote, lompe maar doch prachtige nummer: de acht. EJLD en MGLD verenigen en zullen hiermee de directe concurrentie aangaan met EJD. Kijkplezier gegarandeerd! De rupsjes nooitgenoeg van EJLD nemen hier geen genoegen mee en starten ook nog eens in de viermet, dat zal even wennen zijn na eerdere uitstapjes naar dubbeltwee en skiff.

Nog meer pret in de viermet en wel bij de mannen van EJL. Op zondag splitsen zij zich op en zullen zo de laatste wedstrijd niet alleen met elkaar, maar ook tegen elkaar gaan bikkelen. Rutger, Remus, Menno en Willy strijden tegen Gijs, Tom, Abel en Alexander. Wie zet zijn tanden als eerst aan een blikje (bier)? Gijs start ook in 2x en wel in combinatie met zustervereniging Gyas. Naast de development 4- met Ewout, Joris, Luca en Hugo brengt Oud-Licht ook een tweezonder naar de Willem-Alexanderbaan. Edgar is weer enige tijd op de bosbaan te spotten en zal samen met Koen het seizoen afsluiten.

Dat de mannen van EJZ het klassement podium gaan halen is zeker, welke trede het wordt moet nog definitief bepaald worden. Ze zijn tweede, maar in theorie kunnen zij nog eerste worden of verstoten worden naar de derde plek. Na de races op zaterdag zullen we het weten. Op zondag starten zij in het elite-veld, waarbij de titel Nederlands Studenten Kampioen, uitgereikt zal worden. Grootste kanshebber voor deze titel lijkt Aranka met haar combi-ploeg die naar het FISU WK in Shanghai gestuurd zal worden. Naast de 8 van EJZ liggen Jerko & Arjen beide dagen in de 2- aan de start. Op zaterdag zullen zij o.a. Sven van MGZ in combinatie met Skollsaurier Laurens treffen. Laatstgenoemde combi start op het zondag het mooiste nummer van allemaal: de 2+, ofwel de watertaxi. Twee man en een stuur in archaische houten boten. Niets mooier dan dat. Verder legt MGZ op beide dagen een 4+ en een 4- op het water. Vooral de races op zondag beloven spannend te worden. De 4-, voorgeslagen door Daan, start in het HGb 4- veld. Op de ARB waren zij erg dicht bij winst in dit veld, ware het niet dat een 4- van OJZ sneller was. De mannen zijn gebrand op revanche. Voor de 4+, voorgeslagen door Florian, is dit weekend de hulp ingeschakeld van een Phocasser. Op de zondag starten zij het HB 4+ veld, in de hoop het felbegeerde beginnelingenblik mee de uittrainingsboot op te mogen nemen. Het klassement van de dubbeltwee van Maarten en Michiel zit er sinds de K-HB op. Met hun uitzending naar de EUG in het achterhoofd doen zij het komend weekend rustig aan en starten enkel op zaterdag. De grote concurrenten van Theta doen niet mee, dus wellicht kunnen zij voor een mooi resultaat in het HG 2x veld zorgen.

Veel bootjes op het water van de Willem-Alexander dit jaar. Daarna is het sprinten naar eigen Amstel, waar uittraining gevierd zal worden en er wellicht op wat kersverse blikken geproost kan worden. Het wordt een feest van een weekend. Mis het niet.

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll