Inloggen

×

Nieuws

Skøll wint de Prince of Wales Challenge Cup!

Onze ouderejaars zware roeiers hebben zondag in Henley-on- Thames de prestigieuze Britse wedstrijd Henley Royal Regatta gewonnen, waar ook olympisch kampioen Mahe Drysdale en wereldkampioen Jeanine Gmelin meestreden om de prijzen. Lennart van Lierop, Guillaume Krommenhoek, Olav Molenaar en Job Huigsloot hebben na vier gewonnen races de Prince of Wales Challenge Cup in ontvangst mogen nemen voor de mannen dubbel vier. Niet eerder is het een scullende mannenverenigingsploeg uit Nederland gelukt om te winnen bij deze prestigieuze Britse wedstrijd.

Het kwartet had afgelopen vrijdag in de halve finale de torenhoge favoriet Leander Club al verslagen met meer dan een bootlengte. Leander Club heeft de Prince of Wales Challenge Cup de laatste negen jaar maar liefst acht keer gewonnen. Na deze daverende overwinning was de wedstrijd nog niet gestreden en zou hard gewerkt moeten worden om van de beoogde Britse nationale equipe onder 23 jaar te winnen. De mannen waren de enige Nederlandse ploeg die de halve finales hebben gehaald

De mannen hadden zondag, net als de dagen ervoor, weer een krachtige start waarna ze de jongens van Edinburgh University & Nottingham Rowingclub er niet meer langs hebben gelaten. Uiteindelijk hebben de mannen van Skøll de jongens van de Britse nationale equipe onder 23 jaar met een bootlengte verschil verslagen. In aanloop naar de wedstrijd had deze dubbel-vier op de Koninklijke- Holland Beker ook al gewonnen van andere nationale ploegen en hebben zij afgelopen juni het de ploeg van de KNRB met enkele seconden verschil op de ARB al lastig gemaakt.

Gisteravond 9 juli zijn de vier mannen en hun coaches feestelijk onthaald per boot op de vereniging en vervolgens gehuldigd in het bijzijn van vrienden en familie. Het was een prachtige avond vol met mooie verhalen over ieders belevenis van deze wedstrijd.

Voor Skøll en ’t erevlot!

Reacties (1)

Olav Molenaar
3 augustus om 22:10
Wooohooo

Geef een antwoord

A.A.S.R. Skøll