Inloggen

×

Nieuws

Voorbeschouwing: de Amstelbeker

Aankomend weekend is het voor de Ouderejaars wedstrijdroeiers tijd voor hun eerste wedstrijd van het seizoen: de Amstelbeker. Een afvalrace waarbij de beste mannen- en vrouwenachten van studentenroeiend Nederland zich niet alleen met elkaar zullen meten, maar ook met de burgerverenigingen. Uiteraard mengt Skøll zich in deze strijd, en zullen acht van haar beste roeiers en roeisters zondag aan de start verschijnen van deze afvalrace. Dat belooft hoe dan ook een spektakel te worden waar je bij wilt zijn! (Door: Pim Duteweert)

Het zal voor LENNART VAN LIEROP, GUILLAUME KROMMENHOEK en JOB HUIGSLOOT niks nieuws zijn zondag. Geheel in Henley-stijl zullen, na de timetrial, de overgebleven toproeiers het tegen elkaar opnemen in een reeks één tegen één knock-out wedstrijden. Het concept is simpel: de acht die als eerste over de finish komt van de 750 meter tussen de Berlagebrug en de Hoop, blijft in de race om de beker. Bij de vrouwen zal er gestreden worden om de Fortunabeker, bij de mannen om de Palmbeker.

Waar deze afvalraces bij de Henley Royal Regatta verdeeld waren over meerdere dagen, zullen de winnende ploegen zondag maar liefst zes keer de baan over gaan. Een ware test van welke ploegen het langst kunnen volhouden dus. Bij zowel de mannen- als vrouwenacht zullen lichte en zware, middengroep- en ouderejaarsroeiers zich verenigen om zo te strijden voor Skøll en ’t erevlot. Voor ELSBETH BEERES is het slechts een korte week vakantie na de WK in Plovdiv vorige week. Zij zal in de damesacht plaatsnemen achter slagvrouwen LIA WITTEVEEN en NIKA VOS. Iets na een zullen zij zondag het spits afbijten met hun time-trial, kort gevolgd door de mannen. De uiteindelijke finales zullen rond 18 uur gevaren worden.

Aan beide achten: heel veel succes! En voor ieder ander: zoek een mooi plekje langs de Amstel en komt dat zien. Voor Skøll en ’t erevlot!

De volgende roeiers zullen namens Skøll in actie komen:                                                          

Dames Heren
Pam Scheer David Kampman
Jonneke Boere Wibout Rustenburg
Vivian van Tol Obbe Tibben
Luka van der Zwan Job Huigsloot
Ashley Rijst Guillaume Krommenhoek
Elsbeth Beeres Jan van der Bij
Nika Vos Joris Moerman
Lia Witteveen Lennart van Lierop
Stuur: Doddy Wolfs Stuur: Aranka Kops

Het gehele tijdschema is hier te vinden.

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll