Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing: Silberne Riemen von Berlin

Wat een weekend. Terwijl onze competitie-afdeling in Enschede aan het strijden was voor punten in de Najaarsbokaal en onze wedstrijdroeiers in spé 12km lang de Amstel vanuit een C4 mochten bekijken, roeiden de middengroepen in Berlijn hun eerste wedstrijd van het seizoen. Met stralend weer, en een vooruitzicht op bier, bratwürst en techno-kelders kan het natuurlijk niet anders dan dat er door iedereen goed gepresteerd is, en mochten de dames van MGLD zelfs een blik mee naar huis nemen! (Door: Iris Visser)

Voor de meesten onder ons begon het Berlijn-avontuur op vrijdagmiddag 12.00 uur, met een lange busreis naar de Duitse hoofdstad onder leiding van Cor en Toos. Eenmaal aangekomen in de gymzaal werden matten geclaimd, luchtbedden opgepompt en de laatste snacks naar binnen gewerkt.

Na een lange nacht, was het zaterdag dan eindelijk zover, de wedstrijd kon beginnen. MGLD beet het spits af in de dubbelvier en begon met goede moed aan de af te leggen afstand van 6.3KM, gevolgd door de achten van MGD, MGL en MGZ. Na even uitgepuft te hebben op de kant, mochten de boten weer in het water gelegd worden voor een spectaculaire strijd op de korte afstand, de 250 meter. Zoals in de voorbeschouwing al werd genoemd zou de laatste 250 m van die 6,3 KM als kwalificatiesprintje gelden, en dat kwalificeren was iedereen gelukt! Sprintjes werden gewonnen, sprintjes werden verloren, chaos was er alom.

En er zijn wat mooie prijzen binnen geharkt daar bij Rudergesellschaft Wiking. Een van de twee boten van MGZ en de dames van MGD behaalden beide een mooie tweede plek (speciale shoutout naar MGD die als enige ploeg geen medaille kreeg voor hun tweede plek). En na een lange middag vol onduidelijkheid en ruzies met de wedstrijdleiding bleek dat MGLD zich zelfs naar een eerste plek hadden weten te trappen! Gelukkig was oud-voorzitter ABEL HUIGSLOOT aanwezig, die tevens zijn rentree maakte in een van de zware achten, om het lied in te zetten. Natuurlijk waren er ook weer fantastische prijzen voor de sprintjes die werden gewonnen, en gingen er tal van potten Nutella, pakken cacaopoeder, zakken met noten en zeer gewilde World Rowing petjes mee terug naar Amsterdam.

En toen begon het echte werk pas… Want als je toch in Berlijn bent kun je hier natuurlijk alleen maar optimaal gebruik van maken door schnitzels te eten, bier te drinken en techno-hollen door te raven. Helaas is het niet iedereen gelukt om een club binnen te komen, dus voor toekomstige Berlijn-gangers, hierbij wat tips: black & basic is the key, als een groepje mannen kom je ook niet snel binnen, dus meng met het andere geslacht. En tot slot, lange mannen (aka zware ballen) zijn blijkbaar ook niet stereotyperend voor een technohol in Berlijn, dus zoek een manier om korter te worden. Of korter te lijken. Of zoiets.

Moe maar voldaan (en sommigen een beetje brak) werden de roeiers de volgende dag weer opgewacht door Cor en Toos en veilig teruggebracht naar het mooie Amsterdam.

De volledige uitslag is hier te vinden!

 

Eerdere berichtgeving:


Aankomend weekend zullen de wedstrijdroeiers van MGD, MGZ, MGL en MGLD traditiegetrouw weer afreizen naar het Neuköllner Ruderfestival, in de wandelgangen beter bekend als de Silberne Riemen von Berlin. Voor wie (nog) niet bekend is met dit fenomeen, is een kleine introductie op z’n plaats. Bij de Silberne Riemen von Berlin draait het om veel meer dan roeien alleen. Het is vrij simpel: denk bier, bratwürst en nog veel meer bier na afloop. Het is een weekend waar je soms maanden later nog nieuwe verhalen over hoort van je ploeggenoten. En het is een weekend waar meer dan één strijd gestreden wordt: om een schappelijke aankomsttijd in Berlijn (JORI van MGD heeft dit jaar zelfs een bus geregeld voor iedereen), om de beste vierkante meter in het schoolgebouw om te kunnen slapen, om een plekje vooraan de rij van het ontbijt, om een plekje vooraan de rij van de douches, en uiteindelijk tegen de kater. Door: Rianne der Weduwe 

Op het water zal de strijd dit jaar worden aangegaan met onze vrienden van Orca, een aantal Duitse, Poolse en zelfs Russische ploegen. Zowel de achten van MGD, MGZ en MGL als de dubbelvier van MGLD zullen een parcours afleggen van 6,3km die begint in een bocht en eindigt in een klotsbak (het Amsterdam-Rijnkanaal is er niks bij). De laatste 250 meter van deze totale afstand worden apart geklokt, waarbij de snelste ploegen zich kwalificeren voor de sprints aan het eind van de middag. Per gewonnen sprint mag je als ploeg een prijs in ontvangst nemen (denk aan een marsepeinen worst). Kortom, wie lekker doorpompt staat aan het einde van de dag met maar liefst 4 prijzen op het erevlot!

Wij zijn heel benieuwd naar de mooie races die gevaren gaan worden, wensen iedereen heel veel succes en kunnen niet wachten op alle goede verhalen na afloop. Jij ook niet? Check dan na het weekend de nabeschouwing!

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll