Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing: Tromp Boat Races 2018

Afgelopen weekend vonden in Hilversum de 33e Tromp Boat Races plaats. Over een afstand van ruim 5 kilometer werd hier in de kleine nummers gestreden voor het erevlot. Tekst: Rutger Overstegen; foto’s: Merijn Soeters

In het H1x veld wist LENNART VAN LIEROP overtuigend de winst te pakken met een nieuw baanrecord. GUILLAUME KROMMENHOEK en JOB HUIGSLOOT eindigden respectievelijk op plaats 2 en 6. Op de vraag: “Wat was mooier: de Henley winnen of met zijn drieën in de top 6 eindigen van de 33e Tromp Boat Races?” konden ze geen antwoord geven omdat de redactie er niet in slaagde deze vraag überhaupt te stellen.

 

NIKA VOS blikte in het DSB 1x veld door Amber Stienstra van Proteus achter zich te laten. ASHLEY RIJST wist in het D1x veld een knappe 3e plek te bemachtigen en in hetzelfde veld was ook JONNEKE BOERE actief, wiens laatste wedstrijd in de skiff alweer op de ARB uit 2017 dateert. Ze eindigde meteen op een 9e plek. PAM SCHEER wist een mooie vierde plek te pakken in de lichte dames skiff. 

 

Het HSB 1x werd gedomineerd door OBBE TIBBEN, DAVID KAMPMAN en JORIS MOERMAN. Obbe had geen zin in pannenkoeken en besloot het zware veld uit de pan te vegen. David pakte de winst met 30 seconden voor de nummer twee. Beiden verzekerden zich naast deze winst ook nog van een baanrecord. Wat de vorige baanrecords waren heeft de redactie niet kunnen achterhalen, maar ze waren ongetwijfeld langzamer dan de nieuwe baanrecords van Lennart, Obbe en David.

Wanneer je iemand vraagt om vijf iconische duo´s op te noemen komen vrijwel altijd de volgende namen naar voren: Romeo & Julia, Simon & Garfunkel, Ben & Jerry´s, Vos & Witteveen, Kampman & Huigsloot. NIKA, LIA, DAVID en JOB blikten als bazen in de 2x. Gefeliciteerd!

 

Kunnen al deze helden dit trucje herhalen op 4 november? Weet Lennart weer de cover van NLroei.nl te pakken? We gaan het zien tijdens de 44e November Fours.

 

Bronnen
Tromp Baanrecords

Artikel NLroeiNLroei 

Volledige uitslagen

Bekijk hier de drone-video van de baan.

 

Eerdere berichtgeving:


Nadat de competitieafdeling en onze middengroepen vorig weekend mochten bewijzen wat zij waard zijn, is het dit weekend aan onze ouderejaars om een potje mooi roeien te laten zien. Tijdens deze eerste wedstrijd in kleine nummers zal er 5250 meter geroeid worden op het Hilversums kanaal tijdens de 33e Tromp Boat Races. Met veel Skøllies, strijdend in hetzelfde veld, bruggen en een kleine bocht, belooft het een spectaculair weekend te worden in het altijd mooie Hillywood. Dus, komt dat zien, komt dat zien! (Door: Iris Visser)

De zaterdag wordt afgetrapt door het Heren Veteranen Skiff veld, maar aangezien wij alleen maar frisse en fruitige roeiers op Skøll hebben, begint voor ons het feestje pas om 12.00u. En een feestje wordt het. Een grote delegatie van OJZ zal starten in de skiff. Een extra speciaal momentje misschien voor WIBOUT RUSTENBURG die na een jaar hard varen in de EJZ 8+, nu gaat ervaren hoe het is om een wedstrijd in je eentje te starten. OJZ wordt gevolgd door lichte pikken OBBE TIBBEN en DAVID KAMPMAN. Eerstgenoemde zal dit weekend niet inwegen, en doet dus mee tussen de zware heren in het HSB1x veld. David moet dit weekend wel weer voor het eerst na de zomervakantie geloven aan de weegschaal.

In het volgende blok om 14.30u staan nog twee pareltjes te wachten om het water over te gaan. LIA WITTEVEEN stapt samen met NIKA VOS, die het niet genoeg vond om één keer het water over te gaan in de skiff, in de dubbeltwee. Onze andere rood-witte ploeg bestaat uit lichte dame EMMA REESKAMP, die na de Tromp haar riemen aan de wilgen hangt. Zij gaat samen met oud-lichte dame ROBIN MEESTER de strijd aan in het ‘dikke-dames’ veld.

Zondag is het de beurt aan OJD. ASHLEY RIJST, JONNEKE BOERE en NIKA VOS hebben de afgelopen tijd veel geskifft, en kunnen nu aan de rest van roeiend Nederland gaan laten zien wat zij kunnen. Ook lichte dame PAM SCHEER is van de partij. Na veel meegetraind te hebben met de dames van OJD, gaan we zien hoe zij het doet in het lichte dames veld.

Roeiers en roeisters heel veel succes! Voor Skøll en ’t erevlot.

 

Voor meer informatie over de Tromp Boat Races, klik hier!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll