Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing Asopos Najaarswedstrijden

Afgelopen weekend kon compo-roeiend Nederland zijn hart weer ophalen en kleurde de Bosbaan Skøll-rood. Dit was tevens de kans voor onze kersverse leden om nog voor één laatste dag alles uit de RIT te halen. Naast een grote hoeveelheid RIT’ers werd er ook gestart door vele ouderejaars, waarbij enkele mooie resultaten werden behaald. Door: Chaja van Ansenwoude

Erv C4+
Het mocht dan wel de laatste dag van de HerfstRIT ‘18 zijn, de commissieleden zaten nog vol energie en besloten om in het ervaren C4+ veld te starten. Uiteindelijk konden ze toch nog een beetje energie sparen voor het eindfeest, aangezien ze niet verder kwamen dan de voorwedstrijd.
De jongens van het LenteRIT ’18 bootje ØPØP konden nog geen afscheid nemen van de C4+ en wilden zich nogmaals bewijzen na hun overwinning in de lente. De jongens moeten voor dit seizoen nog een beetje in komen, want ook zij kwamen niet verder dan de voorronde.
Ook hun mede LenteRIT’ers van HØUDØE waren het roeien in de C4+ ook nog niet zat maar wisten zichzelf ook niet in de finale te plaatsen. De dames van VLØG en (Øn)vøldøende plaatsten zich beide voor de B-finale. Deze werd helaas gecanceld vanwege de barre weersomstandigheden, dus de dames hebben het niet tegen elkaar op kunnen nemen.

Preselecties
De preselecties beloven bij de dames veel goeds voor aankomend seizoen: zowel de D8 als de D4* wisten zichzelf voor de A-finale te plaatsen. De Abcoude- Amsterdam die ze eerder dit jaar starten bleek een goede voorbereiding, want de 4* wist dit weekend zelfs de A-finale te winnen. Gefeliciteerd! Ook bij de heren preselecties waren de resultaten veelbelovend, met beide H8 boten in de A-finale waarvan één tweede plek.

Erv 2x
Harmen en Koen besloten hun krachten weer eens te bundelen, onder de naam ØLDSKØLL behaalden zij de A-finale.
Bij de dames ging het tussen De Waterbuffels en Cupibøøt 2.0. De Waterbuffels moesten even wennen aan een boot die maar voor een kwart gevuld leek te zijn, zij bereikten niet de finale. De dames van Cupibøøt 2.0 hadden tijdens hun eerste paar trainingen op de Bosbaan nog wat moeite met recht varen, maar tijdens de wedstrijd ging dit al een stuk beter. Helaas wisten ze net niet de A-finale te bereiken.

HErv 1x
Voor Nicky smaakte het starten in de C4+ naar meer, hij besloot hierna nog in de skiff te stappen. Hierbij werd hij derde in de A-finale. Ook Jochem startte in dit veld. Na vorig jaar al goed meegedaan te hebben in de Skiffbokaal, werd hij nu eerste in de A-finale. Gefeliciteerd!

4+
De Gladde Bøys zijn na hun TopC4+ in 2016 afgelopen jaar vrolijk verder gegaan in de gladde vier. Dit seizoen zetten ze dit voort, hierbij werden ze derde in de A-finale. Ook Møartens Angels is weer verder gegaan met roeien. Zij plaatsten zichzelf in de B-finale, maar ze vonden één keer 2k wel weer genoeg en zijn de B-finale niet meer gestart.
De oude Dames TopC4 Øme Duø heeft hun C4+ ingeruild voor een gladde vier. Dit ging goed, ze wisten zichzelf te plaatsen voor de A-finale. Ook Kørt maar Krachtig en Bløb hebben deze overstap gemaakt. Dit resulteerde voor Bløb zelfs in een overwinning, gefeliciteerd!

DErv 4*
Eén overwinning was voor de dames van Vamøs nog niet genoeg, in de najaarsbokaal gaan ze verder op jacht naar meer overwinningen. Na een vrij eenvoudige voorwedstrijd kwamen ze in de A-finale met een aantal sterke ploegen, waarbij DDS helaas net een slag te groot bleek. De dames eindigden voor nu op de tweede plek, maar wordt vervolgd.
In dit veld startte ook een bootje dat enkel kan worden aangeduid met Skøll 2 (achteraf gaven ze aan graag “Dubbelvier babes” te worden genoemd), een samenstelling van namen die nog niet eerder samen hebben geroeid. Dit was voor de dames dan ook nog even wennen, ze wisten zichzelf niet te plaatsen voor de finale.

Daarnaast zijn er natuurlijk ontzettend veel RIT’ers gestart, voor de volledige uitslagen klik hier.

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll