Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing: November444

Afgelopen zondag 4 november is de 49e Novembervieren verroeid, een najaarswedstrijd die doorgaans gepaard gaat met nare kou en een venijnige wind. Tijdens deze editie was er sprake van een zonnige herfstdag en stond de wind vol in de rug (bij de roeiers dus in in het gelaat), waardoor menig roeier met blote armen en benen het water over ging. Voor de Middengroepers was het de eerste krachtmeting met de rest van roeiend Nederland. Voor de Ouderejaars was het na de Tromp een mooi moment hun skiff in te ruilen voor een vier om er daarna weer snel in te gaan op weg naar de Hel van het Noorden. Er werd twee keer geblikt! Door: Brecht van Kuijk

In de ochtend trapten de boordroeiende dames de dag af. Als eerste gingen ELSBETH BEERES, NIKA VOS en ASHLEY RIJST namens OJD in het Eliteveld van start. Samen met Marieke Keizer van Skadi en gestuurd door DODDY WOLFS wonnen ze het veld: BLIK. In een erg sterk bezet veld hebben ze een aantal bekende namen achter zich gelaten, een uitermate knappe prestatie. De andere boot van OJD eindige 3e in het Gevorderdenveld. In dat zelfde veld werd de onderlinge strijd bij de MGD gewonnen door de boot met op slag LUKA VAN DER ZWAN, maar net voor de andere twee boten.

Door: Merijn Soeters

Aan het begin van de middag gingen de scullende mannen en lichte dames van start. OJZ ging met een sterke opstelling in het Eliteveld de strijd aan. In dezelfde opstelling als vorig jaar snelden ze naar de 2e plek, waar ze vorig jaar nog 4e werden. Als je dat en de niet mis te verstane tegenstand in acht neemt een goed resultaat. Maar hen kennende nemen ze geen genoegen met een 2e plek en hebben ze hun zinnen al weer op een volgend doel gezet. Even later ging MGLD met acht riemen langs Skøll richting de Hoop. Voor PAM SCHEER was het een extra bijzondere wedstrijd, namelijk haar afscheid van het wedstrijdroeien. Zij eindigden als knappe 3e in het Lichte gevorderdenveld.

Later in de middag was het de beurt aan de boordroeiende mannen. In het Gevorderdenveld blikte OJZ gestuurd door RINSKE VAN OOSTERHOUT. Mooi resultaat in het grootste veld van de dag met maar liefst 35 deelnemers. RINSKE: “Na ongeveer tien halen hadden we al een boot te pakken. Bij de Rozenoord dwongen we een tweede boot een toeristische route te nemen”. Als dit gebeurt moeten JORIS MOERMAN, WIBOUT RUSTENBURG, DAVID KAMPMAN en MICHIEL MOERMAN wel heel hard geroeid hebben. Een mooie overwinning, gefeliciteerd mannen! In hetzelfde veld vocht MGZ onderling uit wie er het snelst de Amstel over zou gaan. Hier won de boot met daarin ALEXANDER JANSSEN, al waren er net als bij de MGD geen grote verschillen binnen de afdeling. Genoeg stof tot nadenken voor de coaches dus. Als laatste gingen de twee boten van MGL het water over in het Lichte gevorderdenveld naar een 3e en 10e plek. Opmerkelijk: de snelste van de twee boten was ook sneller dan alle MGZ boten.

 

Na de Novembervieren staat voor de middengroepen de NKIR op zaterdag 8 december als eerstkomende vetgedrukte datum op de agenda. Bij de Ouderejaars staat naast de NKIR ook nog de Hel van het Noorden op zondag 25 november onderstreept. Er gaat dus voor de verandering weer volop geroeid en, de komende maand wat vaker dan normaal, ge-ergoëd worden. Succes aldaar.

De volledige uitslagen van de Novembervieren zijn hier te vinden.

Reacties (1)

Elias de Korte
7 november om 15:34
De niet mis te verstane tegenstand van OJZ, was onder andere een combinatie van de Nederlandse bond, die ze op 6 seconden zetten. Mag wel even gezegd worden.

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll