Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing: Argo Najaars Slotwedstrijden

De tweede en laatste keerboei van de najaarsbokaal. Er is hard gestreden, meerdere malen heeft de kant een kusje gekregen, maar gelukkig hebben al onze ploegen het droog weten te houden! Alles resulteerde uiteindelijk in twee taarten voor Skøll, waarvan een bokaal winst voor de dames van VAMØS betekende. Door Anna Mayer.

 

Zaterdag begon Møartens Angels in het heren 2 4+ veld. Nu ze eindelijk een stuur hadden kunnen strikken om hun race te begeleiden was het een piece of cake voor de mannen om de taart binnen te halen. Die nipte tweede plek tijdens de eerste race smaakte naar meer, en meer konden de mannen leveren: na overtuigende winst in de tweede race mochten de mannen het felbegeerde compoblik mee naar huis nemen! Knap gedaan! Ook het dames ervaren C4+ veld ging van start, echter heeft alleen Øltra (voorheen Vløt) beide races kunnen varen. De dames van Vløg stonden helaas voor een teleurstelling toen de geleende boot zonder o.a. drukstangen geleverd werd. Nadat het bestuur en de compocie ruim een uur aan de boot gesleuteld hebben konden de dames toch nog de tweede race starten, waar zij toch nog een plek in de top 3 binnen sleepten! Ten slotte mochten de Gladde Bøys het heren 1 4+ veld laten zien wat hard roeien is! Zij zetten wederom twee mooie tijden neer, waardoor zij bovenin het veld wisten te eindigen.

Ook de zondag zat weer vol spektakel, zo startten Julie Schmeets en Larissa Gibson-Smith samen in het D2x veld. Ondanks de stille angst voor een eventuele kanteling tijdens de keerboei wisten de dames het hoofd koel te houden en het obstakel zonder omslaan te ronden (wat niet geheel vanzelfsprekend bleek). Nieuwe Skøllie Fleur Tolmeijer besloot in vol Skøll ornaat met oud ploeggenoot van Argo, Rinke Bossink, en haar oude coaches het MixC4+ veld te starten. Hier wist Aegir hen echter net te verslaan met een klein verschil.

Ook ik mocht deelnemen aan deze heftige race, samen met de dames van Bløb. Helaas moet ik eerlijk bekennen dat ik de kant toch een klein kusje heb gegeven na het ronden van de keerboei. Gelukkig barstten de dames van explosieve energie waardoor zij toch nog een snelle race gevaren hebben! In de middag mocht Aimée het stokje van mij overnemen en traditiegetrouw belandde zij ook ietsje verder aan stuurboord dan haar lief was. Aimée was echter eerder op de dag al actief geweest met haar eigen ploeg VAMØS. Deze dames hielden wel afstand van de grote stalen muur. Niet dat dit nodig was, de dames van VAMØS zouden namelijk recht door de kant heen roeien zo veel power hebben zij in huis. Dit hebben zij dan ook bewezen door niet alleen deze wedstrijd te winnen in het dames 4* veld, maar ook de najaarsbokaal mee naar huis te nemen! Van harte gefeliciteerd dames, jullie hebben het verdiend!

Voor eenieder die dit leest en twijfelt of hij/zij volgend jaar dan misschien mee wil doen met de najaarsbokaal kan ik het zeker aanbevelen. De onderlinge sfeer tussen de ploegen was geweldig en het was een absoluut genot om deze wedstrijd mee te varen. Møartens Angels en Bløb hebben bewezen dat je ook als oud-NOOC ploeg je ook zo vroeg in het seizoen glad succes kunt hebben en de dames van Vløg laten zien dat deze bokaal ook zeker leuk en uitdagend is in een C4. Dus hopelijk tot volgend jaar!

 

Eerder berichtgeving:

——————————————————————————————————————————————————–

Wie de afgelopen week de Amstel heeft getrotseerd is het ongetwijfeld niet ontgaan dat er een aantal boten op en neer de Amstel zijn afgegaan. Want dit weekend is de Argo Najaars Slotwedstrijden, dé ontknoping van de Najaarsbokaal, waar de keerboei op het menu staat voor onze competitieploegen. En deze keerboei zou zomaar eens cruciaal kunnen zijn, want er valt dit weekend veel te winnen voor Skøll. Door Roos Timmers

Op de zaterdag zullen in het Derv c4+ veld de ploegen VLØT en VLØG starten. Er zal hard worden gestreden door deze dames en naar alle verwachtingen ligt er toch zeker een top 3 notering voor Skøll weggelegd. Ook ØLDSKØLL zal wederom aan de start verschijnen in het H2x veld om zich voor de laatste keer te bewijzen in de Najaarsbokaal. Als afsluiter op de zaterdag zullen de GLADDE BØYS hun 4+ betreden en met goede plek in het klassement zal dit ongetwijfeld spannende afsluiter worden.

Ook de zondag verwacht een retespannende dag te worden. Voor BlØB wordt het alles of niets om met die Najaarsbokaal in het D4+ veld terug te keren naar Amsterdam, nu ze nog op een gedeelde plek tweede plek staan in het klassement. En ook de dames van VAMØS zullen alles moeten geven om hun eerste plek in het 4* veld vast te houden, alhoewel de bokaal al bijna zo goed als binnen lijkt te zijn. Voor de dames van CUPIBOOT 2.0 staat er op de zondag wellicht iets minder op het spel wanneer zij het D2x veld wederom zullen betreden.

We kijken er ontzettend naar uit en het belooft een spannend weekend te worden!

Voor de volledige startlijst, klik hier.

 

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll