Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing SGOEPPATS

Afgelopen weekend vond de SGOEPPATS, de jaarlijkse knorrenwedstrijd met als deelnemers Skøll, Gyas, Orca, Euros, Proteus-Eretes, Phocas, Thêta en Saurus, plaats op het Utrechtse Merwedekanaal. Twee nieuwbakken compoploegen reisden af naar 030 om de strijd aan te gaan in het onervaren veld. Door: Iris Visser

 

De aftrap van de dag werd verzorgd door het HonervC4+ veld, waarin de mannen van ØL ER GULL voor het eerst dit seizoen mochten laten zien wat zij waard zijn. Helaas wisten zij na twee keer een 500 meter te hebben gevaren de halve finale niet te halen, en moesten zij genoegen nemen met een 21e plek.

 

Daarna was het aan het DonervC4+ veld om te laten zien wat zij in huis hadden, en voor Skøll deden de dames van VRØØM dit. Zij wisten beide races sneller af te leggen dan hun tegenstanders, en voeren een dik persoonlijk record bij de tweede 500 meter. Jammer genoeg waren de tijden net niet snel genoeg om de halve finale te varen, en eindigden deze dames op een mooie 10e plek.

 

Ook onze eigen COMPOCIE’19 kon deze wedstrijd natuurlijk niet aan zich voorbij laten gaan. Na eenmaal 500 meter te hebben gevaren konden ook zij niet meestrijden in de finale met de andere compocieploegen.

 

De volledige uitslagen kun je hier vinden!

_____________________________________________

Eerdere berichtgeving

Skøll, Gyas, Orca, Euros, Proteus-Ereteus, Phocas en Asopos de Vliet: dit zijn de verenigingen die deelnemen aan de jaarlijkse knorrenwedstrijd die steevast geroeid wordt op het Merwedekanaal in Utrecht. Sinds dit jaar zijn ook Thêta en Saurus van de partij. Alle composarissen van de deelnemende verenigingen hebben weer hun beste beentje voorgezet om er ook dit jaar een gezellige wedstrijd van te maken. Er dient twee keer 500 meter geroeid te worden, waarna een finale plaatsvindt, en niet geheel onbelangrijk is dat de dag wordt afgesloten met pizza en een borrel.

Niet alleen onze eigen COMPOCIE‘19 gaat zondag van start, maar ook twee kersverse compoploegen. ØL ER GULL en VRØØM komen net de RIT uitgerold, maar zijn er helemaal klaar voor. Ze maken slim gebruik van de mogelijkheid een nulmeting neer te zetten voor de rest van het jaar.

Ben je in de buurt van Utrecht? Fiets mee en moedig onze toppers aan vanaf de kant! De starttijden zijn als volgt:

Øl Er Gull (Blok 1) 10:20
Vrøøm (Blok 1) 12:00
CompoCie’19 12:25
Øl Er Gull (Blok 2) 14:40
Vrøøm (Blok 2) 15:20
Halve finales 16:05
Finales 16:40

 

Heb jij een leuke foto of een grappig verhaal van deze wedstrijd? Schroom niet om deze vóór zondag 25 november 20:00 op te sturen naar blwerb@skoll.nl en wie weet schitteren jullie straks in de nabeschouwing!

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll