Inloggen

×

Nieuws

FAQ Competitie Seizoen 2018-2019

Is iets je nog niet helemaal duidelijk over komend seizoen? Lees dan onderstaande antwoorden op de meestgestelde vragen door. Staat je vraag er niet tussen? Mail dan compocie@skoll.nl voor vragen over het eerstejaars competitieroeien,  occ@skoll.nl voor vragen over het ouderejaars competitieroeien, cococo@skoll.nl voor vragen over het coachen of competitie@skoll.nl indien je vragen hebt voor de commissaris club- en competitieroeien van het bestuur.

Waar vind ik informatie over de wedstrijden die onder mijn bokaal vallen?
Alle informatie over de wedstrijden (voor zowel eerstejaars als ouderejaars) is te vinden op de site van de NSRF (nsrf.nl). Het is belangrijk om de bepalingen van de bokaal door te lezen die je start. Hier vind je onder andere de regels omtrent het toegestane aantal invallers, het niet starten van wedstrijden en de boetes die hierbij horen.

Is het mogelijk om losse wedstrijden te starten in plaats van een bokaal?
Dit is zeker mogelijk. Houd de aanmeldingsdeadline (via de bestuursmededelingen/facebook) in de gaten, en zorg ervoor dat je je als ploeg op tijd aanmeldt voor de wedstrijd via het hiervoor bestemde aanmeldformulier ‘Wedstrijdinschrijving voor competitie- en clubroeiers’, te vinden onder My Skøll > Ideeën en formulieren.

Welke velden kan ik starten tijdens een wedstrijd?
Dit verschilt per wedstrijd. Ga hiervoor naar de site van de wedstrijd die je wil starten en lees de bepalingen die de organisatie hanteert.

Wat voor kleding draag ik tijdens de wedstrijd?
Alle competitieroeiers zijn verplicht wedstrijden te starten in het competitieshirt, clubroeiers mogen in het Skøll pakje starten. Binnenkort zullen de verkoopmomenten voor de competitieshirts (€40) bekend worden gemaakt via de bestuursmededelingen. Daarnaast dien je als ploeg uniform aan de start te verschijnen. Dit houdt in, indien van toepassing, dat je als ploeg dezelfde kleur onderkleding draagt.

Wat zijn de kosten als competitie/club roeier komend seizoen?
Zoals te vinden is op skoll.nl/kosten zullen de kosten voor jullie komend jaar naast de contributie bestaan uit roeibijdrage en startgelden.

  • De roeibijdrage bedraagt €70,50 voor competitieroeiers en €109 voor clubroeiers. De roeibijdrage voor competitieroeiers zal in één keer geïncasseerd worden op 25 januari. Bij clubroeiers zal op 25 januari €50 geïncasseerd worden en op 25 februari het restant bedrag.
  • Alle eerstejaars competitieroeiers betalen roeibijdrage. Onder eerstejaars competitieroeiers worden alle eerstejaars roeiers verstaan die niet wedstrijd- of clubroeien.
  • De hoogte van de startgelden is afhankelijk van de gestarte wedstrijden en zal in twee delen geïncasseerd worden. Deel 1 zal zijn op 25 februari, deel 2 op 25 mei.

Is er een verplicht aantal wedstrijden dat wij moeten starten voor onze bokaal?
Per bokaal verschilt het aantal wedstrijden dat gestart dient te worden om mee te kunnen doen voor de bokaal. Het starten van minder wedstrijden dan toegestaan leidt tot uitsluitsel voor de bokaal met daarbij een boete van €150. Voor de Bakboord en Stuurboord bokaal dienen 6 van de 6 wedstrijden gestart te worden. Voor het Klassement (TopC4en) dienen 7 van de 7 wedstrijden gestart te worden. Voor de Vlietbokaal dienen 5 van de 6 wedstrijden gestart te worden. Voor de Sprintbokaal dienen 4 van de 6 wedstrijden gestart te worden.
Let op: Indien niet alle wedstrijden van de bokaal gestart dienen te worden, kan het zo zijn dat de bokaal wel een bepaalde wedstrijd verplicht stelt. Zie ook hiervoor de bepalingen van de bokalen via de NSRF site.

Moet ik mij voor elke wedstrijd aanmelden?
De eerstejaars ploegen die de Stuurboord/Bakboord Bokaal starten hebben zich inmiddels aangemeld (via het definitieve aanmeldformulier), en worden automatisch voor alle wedstrijden die onder de bokaal vallen ingeschreven. De topc4en en ouderejaars competitieroeiers dienen zich elke wedstrijd weer opnieuw in te schrijven via het hiervoor bestemde aanmeldformulier ‘Wedstrijdinschrijving voor competitie- en clubroeiers’, te vinden onder My Skøll > Ideeën en formulieren.

Wanneer is bekend wanneer mijn ploeg moet starten tijdens een wedstrijdweekend?
Op de site van de betreffende wedstrijd is vaak al de blokindeling te vinden, zo heb je al een globaal idee van wanneer je zal starten. De definitieve loting vindt vaak op woensdagavond plaats. Hierna zal je ploeg een mail ontvangen met de laatste informatie over de wedstrijd en het schema met de meld-, vlot-, en starttijden.

Help, mijn ploeg heeft nog geen coach! Hoe vinden wij een coach?
De Competitie Coach Commissie heeft een mooi document opgesteld dat jullie hier bij kan helpen: ”Hulp bij het vinden van een coach”.

 

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll