Inloggen

×

Nieuws

The Only Way Is Up

Al sinds 2011 gonst het op Skøll door de wandelgangen: we gaan verbouwen! Liefst 8 jaar lang hebben talloze Skollies bijgedragen aan dit mooie project en er samen voor gezorgd dat Skøll klaar is voor de toekomst. Op 12 januari 2019 was het langverwachte moment van de opening dan eindelijk daar. De nieuwe verdieping kon door alle leden en oud-leden worden bewonderd tijdens een van de drukstbezochte nieuwjaarsborrels in jaren! Maar natuurlijk kon niet iedereen aanwezig zijn op deze mooie opening. En dat is ergens maar goed ook, want zelfs met die extra verdieping erop zou dat wel erg krap geworden zijn. Speciaal voor iedereen die het vernieuwde gebouw nog niet met eigen ogen heeft kunnen aanschouwen, voor iedereen die nog steeds een beetje verdwaald rondloopt in het nieuwe gebouw en voor iedereen die indruk wilt maken op z’n ploeggenootjes met leuke wist-je-datjes over de verbouwing presenteert de Blwerb jullie ‘The Only Way Is Up: Skøll klaar voor de komende 50 jaar!’. Door: Rianne der Weduwe & Anna Mayer

Zoals velen al hebben kunnen bewonderen is het gebouw van Skoll ingrijpend veranderd. Als je op de fiets komt aan komt rijden, of je laat afzetten door je Uber, ben je misschien nog wel trotser dan ooit dat jij jezelf (oud-)Skøllie kan noemen. Een indrukwekkende tweede verdieping, waar menig studentenvereniging van zal dromen, staart je aan. Maar waarom zijn we eigenlijk de hoogte ingegaan met de verbouwing? Oorspronkelijke tekeningen van de verbouwing laten een potentiële aanbouw aan de soos zien. Voor het verbouwingsteam was het echter al snel duidelijk dat de gemeente alleen een vergunning zou afgeven voor een extra verdieping. Het idee van een aparte ergo- en krachtruimte op het dak was geboren en zou in de jaren daarna worden uitgewerkt tot het huidige resultaat. En eigenlijk komt die extra verdieping ook wel goed van pas. Met onze steeds groter wordende competitie- en wedstrijdsectie groeit ook de vloot flink mee. Op de begane grond zal nu voldoende plek zijn om alle boten te stallen, zodat er nog jaren hard mee gevaren kan worden. Op de begane grond is gelukkig ook weer de commissiekamer in haar oude glorie hersteld zodat ook alle commissietijgers weer maximaal kunnen shinen. Wat voor de nieuwste lichting Skøllies bekend staat als dameskleedkamer, garderobe en tijdelijke bestuurskamer zal door alle commissies die Skøll rijk is weer volop gebruikt kunnen worden. En voor iedereen die tussen de trainingen door wil studeren, of die alweer te laat was met het afschrijven van de commissiekamer, is er nu zelfs een tweede commissiekamer gerealiseerd op de eerste verdieping!

Wanneer je de trap op bent gelopen om je te gaan omkleden voor je training – of je jas weg te hangen voor je gaat borrelen – sta je even in dubio stil. Die nieuwe gang ziet er strak uit, maar achter welke deur zat nou ook alweer de dameskleedkamer? En waar vind je de herentoiletten? Op de eerste verdieping is de indeling flink omgegooid. En één ding is zeker: douchen op Skøll zal nooit meer hetzelfde zijn. Na al die mooie jaren hebben we onze geliefde glazen tegeltjes in de douche met pijn in het hart gedag moeten zeggen. Ondanks dat er vier vergaderingen van het bouwteam gewijd zijn aan dit pijnlijke besluit, bleek het helaas écht niet anders te kunnen. Maar, ieder nadeel heb z’n voordeel zullen we maar denken. In de kleedkamers is nu veel meer ruimte om je om te kleden en je spullen te laten tijdens de training of borrel. Je hoeft nu minder lang in de rij te staan voor de toiletten. En wist je al dat je dankzij de sensoren nu niet meer eindeloos op het knopje van de douche hoeft te drukken in de hoop op een straaltje water? Extra leuk trouwens als je ploeggenootje dronken de douches in loopt tijdens in- of uittraining of de bucketparty!  

Nadat je de juiste kleedkamer hebt gevonden en je hebt omgekleed, loop je de trap op richting de nieuwe ergo- en krachtruimte. Naast de ruimte waar voortaan alle wedstrijdroeiers hun krachttraining kunnen doen, is hier ook meer dan genoeg ruimte om je optimaal voor te bereiden op de ergo of om te rekken en strekken. En wist je al dat we hier de luxe van vloerverwarming hebben? Geen koude loodsvloer meer om op te zitten en tip: bovendien ook een uitstekende plek om je pakje te laten drogen tussen de trainingen door!

Maar nadat je jezelf schoon gedoucht hebt na een heftige ergometersessie met uitzicht op de Amstel kun je zoals vanouds nog altijd lekker herstellen met een chocomelletje (of biertje) in de soos. Gelukkig veranderen sommige dingen nooit.

Ben jij nou super enthousiast geworden en zou je de verbouwing echt tot leven willen zien komen? Sebas Groeneveld heeft een supertof filmpje gemaakt van het hele proces en dat kun je hier bekijken!

Reacties (1)

Jorrit Broertjes
17 februari om 20:41
Leuk stuk!

Geef een antwoord

A.A.S.R. Skøll