Inloggen

×

Nieuws

Bestuursinteresseborrel 26 februari 2019

Over drie weken is de laatste bestuursinteresseborrel van het jaar. De eerste gesprekken lopen al, dus wil jij volgend jaar deel uitmaken van Bestuur’20, kom dan jouw interesse kenbaar maken op dinsdag 26 februari tussen 18.00 en 19.30 uur in de bestuurskamer. Wel interesse in het bestuur maar geen idee wie in het bestuur nou wat doet? Lees dan onderstaande functie-omschrijvingen door!

 

Voorzitter

De voorzitter van Skøll heeft als eerste en belangrijkste functie om het bestuur samen te stellen, waarna de voorzitter gedurende het jaar het functioneren van het bestuur dient te waarborgen en bevorderen. Verder onderhoudt de voorzitter het contact met Oud-Skøll en onze vier disputen. Daarnaast heeft de voorzitter net als de andere bestuursleden verschillende commissievoorzitters onder zich.

 

Secretaris

De secretarisfunctie draait geheel om communicatie en ledenbeheer. Ik beheer de bestuursmail en stuur de juiste mailtjes door naar de juiste ontvangers, ik houd de agenda bij, organiseer ALV’s, zorg ervoor dat de inschrijvingen tijdens de promo juist verlopen en beheer de administratie van het bestuur. Het leuke aan mijn functie is dat je veel contact hebt met leden en dat je een goed overzicht hebt over waar andere bestuursleden mee bezig zijn.

 

Penningmeester

De penningmeester beheert de financiën van de vereniging. Hij of zij stelt de jaarlijkse begroting op en controleert naarmate het jaar vordert of men zich aan de begroting houd en stuurt waar nodig bij. Hiermee waarborgt de penningmeester de financiële gezondheid van de vereniging. In de praktijk betekent dit dat de penningmeester verantwoordelijk is voor het betalen en incasseren van respectievelijk de crediteuren en debiteuren.

 

Vicevoorzitter

De vicevoorzitter is verantwoordelijk voor het managen van de externe belangen van Skøll. De vicevoorzitter houdt zich onder andere bezig met het aantrekken van sponsoren, de communicatie met externe partijen en het zorgen voor een positief beeld van Skøll naar de buitenwereld. Dagelijkse taken zijn het voeren van gesprekken dan wel onderhandelingen met bedrijven, het ondersteunen van commissie vicevoorzitters en de inkoop/verkoop van Skøll-kleding/merchandise. Tevens valt mede de promocommissie onder je hoede, waardoor je eindverantwoordelijk bent voor het aantrekken van nieuwe leden, zowel in de Lente- als Herfst RIT.

 

Commissaris Wedstrijdroeien

Jij bent de spin in het web van de wedstrijdsectie. Jij zorgt er voor dat alle logistiek rondom de wedstrijdsectie op orde is, boten en riemen verdeeld zijn en dat iedereen op trainingskampen kan. Daarnaast bewaak jij samen met het Technisch Kader de continuïteit en professionaliteit van de sectie. Op deze manier behaalt Skøll, mede dankzij jou, haar topresultaten.

 

Commissaris Club- en Competitieroeien

Als Commissaris Club- en Competitieroeien is het je kerntaak om Skøllies laagdrempelig te binden aan roeien op Skøll. Dit kan zowel roeiend, coachend als sturend zijn. Je stelt de Clubacht en TopC4 coachkaders samen, begeleidt deze coaches en bent het aanspreekpunt voor zowel coaches als roeiers. Verder faciliteer je het competitieroeien door het regelen van inschrijvingen, botentransport en informatievoorziening. Om dit alles te bewerkstelligen werk je veel samen met de Commissaris Wedstrijdroeien, Commissaris Materiaal en natuurlijk je commissies (CompoCie, OCC, CoCoCo, Outdoor en Skøll Cup). Ten slotte vertegenwoordig je Skøll binnen de NSRF tijdens bijeenkomsten en ALV’s en houd je je bezig met het vormen en uitvoeren van je beleid.

 

Commissaris Materiaal

De materiaalcommissaris is belast met het beheren, inkopen en verkopen van de juiste botenvloot van Skøll. De materiaalcommissaris houdt zich bezig met reparaties aan boten, verzorgt het groot onderhoud, neemt zitting in de botenplancommissie en is belast met het aanbieden van botentransport (samen met de wedstrijd- en competitiecommissaris). De materiaalcommissaris heeft veel affiniteit met boten en heeft bij voorkeur ervaring in het wedstrijdroeien en het onderhoud van (roei)boten.

 

Commissaris Sociëteit

Als Commissaris Sociëteit ben je eindverantwoordelijk voor alles wat er in de soos gebeurt. Je hoofddoelen hierbij zijn je leden betrokken te houden en de soosinkomsten hoog te houden. De functie is verder praktisch gezien onder te verdelen in vijf delen: evenementen begeleiden, financiën overzien, contact met buren, contact met bedrijven en ervoor zorgen dat regels worden nageleefd.

 

Commissaris Gebouw

De Commissaris Gebouw is een functie waarin je enthousiasmeert, projectmatig kunt werken en creatief denken belangrijk is. Het gebouw valt onder jouw hoede in al haar pracht en (vergane) glorie. Handig zijn is een pré maar geen noodzaak. Van klusavonden tot over grote projecten onderhandelen met aannemers en van discussiëren over de lampen in de soos tot verven op het balkon: het hoort allemaal bij deze veelzijdige functie. Ook (brand)veiligheid, afvalverwerking en hygiëne zijn onderdeel van je dagelijkse taken. Je zult je veel projectmatig bezig houden, een mooie ervaring.

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll