Inloggen

×

Nieuws

NABESCHOUWING HEINEKEN ROEIVIERKAMP

Wind, regen, verkleumde roeiers en stuurtjes, afgelaste velden, onduidelijkheid, nog meer wind, verplaatste velden, omgedraaide velden, nog meer regen, velden die toch wel weer doorgingen en regenpakken. Dit somt het weekend van de Heineken Roeivierkamp wel op. Oh en er was blik, stuur JULIA GROENVELD won de Heineken in het DE4*-veld en MGLD pakte de winst op de sprint. Gefeliciteerd! (Door: Iris Visser)

 

Vrijdagavond
De eerste berichten kwamen naar buiten over het afgelasten van velden en afstanden. Voor de club- en veteranenvelden werd de 250 meter gecanceld, voorlopig zouden de wedstrijdvelden zowel de 2500 meter als de 250 meter verroeien.

Zaterdag
06.30u.   De organisatie van de Heineken Vierkamp laat weten dat het dit jaar geen VIER-kamp wordt maar een EEN- of GEEN-kamp voor de clubploegen.De 2500 en 250 meter worden afgelast voor deze velden.

11.00u.    Het programma van de zaterdag en zondag wordt omgewisseld, en de 5000 meter wordt helemaal uit het schema gehaald. Blok 4 en 5, de blokken waar de wedstrijdvelden in starten, zullen dus alleen een 750 meter varen op zaterdag.

15.00u.    Grapje, mensen uit blok 4: jullie starten de 750 meter ook niet. Leuk dat jullie het probeerden maar jullie bootjes waaien weg met deze windkracht 1000. Morgen weer een kans. Mannen uit blok 5, jullie mogen wel proberen om die boten naar Nereus te krijgen om daar een boord- aan boord race te varen. De heren van EJL behalen ondanks de wind toch een hele nette 3eplek, en kunnen zich met een gerust hart klaarmaken voor de zondag. OUDLICHT laat met hun 2eplek op de 750 meter maar weer zien dat de leus ‘lichte pikken tempo tikken’ maar al te waar is. Ook EJZ trapt zich op dag 1 naar een top 10 plek, evenals als MGZ. Onze OUDE ACHT moet op zaterdag genoegen nemen met een 3eplek achter Nereus en de Engelse Molesey Boat Club.

20.00u.    Meer verwarring voor zondag!!! De clubvelden en wedstrijdvelden worden omgewisseld waardoor de wedstrijdploegen in de ochtend zullen starten en de clubploegen, onder voorbehoud, in de middag. Later op de dag zal de beslissing worden gemaakt of de weersomstandigheden goed genoeg zijn om de clubploegen te laten starten.

Zondag
9.30u.  De damesploegen gaan van start op de 2500 meter. Aan onze EJLD de beurt om deze zondag het spits af te bijten. Na een 9eplaats op de 2500 meter en een 6eplaats op de 250 meter eindigen de dames op een keurige 6eplek in het eindklassement en kunnen er weer wat punten meegenomen worden naar de Jan Vroegopsingel. Daarna de beurt aan MGLD. Na een nette 2500 meter en een hele goede 250 meter moest er nog even in spanning gewacht worden op het uiteindelijke klassement. Na het definitieve telefoontje dat er bij deze wedstrijd niet aan ex aequo gedaan wordt, eindigt deze lichte dames combi op een 2eplaats net achter Laga, maar mogen ze wel het sprintblik ophalen voor hun gedeelde eerste plek met Laga op de 250 meter, gefeliciteerd! Ook onze OJD ontbrak gelukkig niet. Met de zware tegenstand van de KNRB-combi eindigen ze op een hele mooie 2eplek, met maar 0.2 seconde achterstand op de 250 meter. De winst in dit veld gaat naar de KNRB-ploeg die door niemand minder dan Skøll-stuur JULIA GROENVELD de Amstel over gedirigeerd werd, gefeliciteerd! EJD wist deze zondag de eerste punten voor hun klassement binnen te slepen, en MGD behaalt ook een top-10 notering.

11.30u.   De mannenploegen mogen wel voor de tweede keer dit weekend hun boot ter water laten. EJL laat zien dat zij hun niveau vast kunnen houden en eindigen in het eindklassement wederom op een tweede plek. EJZ houdt ook de lijn van zaterdag vast en eindigt op een 8eplek. OUDLICHT sloeg op de 250 meter helaas een snoekje (lees: er werd geprobeerd een hele dikke vis van de bodem te schrapen) waardoor zij helaas niet konden finishen op de 250 meter. Ook bij MGZ werd helaas gesnoekt op de 250 meter, de zware ballen eindigden daarentegen nog wel bovenaan in hun veld met 51 tegenstanders. Ook aan onze HE8+ om nog een laatste keer te shinen dit weekend. Na een 3eplek op de 2500 meter en een 2eplek op de 250m eindigen zij op een 2eplek, en kan MATTHIJS VELLENGA weer terug op de plank om bij te komen van dit roeigeweld.

14.00u.    Het goede nieuws kwam naar buiten dat de clubachten dit weekend toch mochten laten zien wat zij kunnen (voor sommige misschien iets minder plezierig nieuws want het kwam nog steeds met bakken uit de hemel). Ze worden daarentegen wel voor de kou gespaard en racen alleen de 2500 meter. De DAMESCLUBACHT laat zien dat hard trainen zo zijn vruchten afwerpt, en laat de INSTAPACHT gevuld met oud-wedstrijdroeisters achter zich. De HERENCLUBACHT laat zien dat zij de Gyas-Hunze niet voor niets gewonnen hebben en eindigen op een mooie 5eplek. De INSTAPACHT a.k.a. ‘Great Eight’ laat zien dat ze best wel great waren door erg dicht in de buurt te komen van de winst. Slechts 0.3 seconden van dat felbegeerde blik eindigen ze achter Euros. Gelukkig kunnen ze revanche nemen op de Head.

 

Alle volledige uitslagen zijn hier te vinden, mocht je mijn verslag met alle afgelastingen en verplaatsingen niet snappen; dit kun je hier nog een keer terugzien.

————————————————————————————————————————————-

Eerdere berichtgeving:

Dit weekend staat de eerste echte Amstelwedstrijd voor de deur, de Heineken Roeivierkamp. Met maar liefst 20 inschrijvingen in 15 verschillende velden is Skøll goed vertegenwoordigd. En met harde wind, drukte en schreeuwende stuurtjes belooft het weer een spetterend weekend te worden. (Door: Iris Visser)

Ook deze 47eeditie van de Heineken Roeivierkamp zal verroeid worden op onze eigen Amstel tussen de beruchte Grote Bocht en Nereus. Op zaterdag staat de 2,5km en de daaropvolgende 250 meter op het programma, en op zondag zal ’s ochtends 5km geroeid worden en wordt het weekend zondagmiddag afgesloten met een 750 meter. De wedstrijdploegen zullen alle vier de afstanden starten, de clubploegen moeten op zaterdag voor hun plekje op zondag strijden; slechts de eerste 15 ploegen mogen aantreden voor de 5km. De einduitslag zal gebaseerd worden op de som van de verschillende afstanden die teruggerekend worden naar de 250 meter. Relatief gezien is de 250 meter dus het belangrijkst voor het klassement van dit weekend.

De damesclubachten zullen dit weekend het spits afbijten. Niet alleen onze eigen DAMESCLUBACHT zal starten, ook een Dames instapacht met oud-wedstrijdroeiers zal starten. Daarna is het de beurt aan de herenclubachten. Ook hier zal een Instapacht starten, ook wel bekend als ‘de Great Eight’. We gaan zien hoe deze acht oudgedienden het gaan doen dit weekend, en of ze al het roeigeweld nog aankunnen of ze volgend jaar misschien beter in het veteranenveld kunnen starten.

Aan EJLD de beurt om de middag te beginnen in het eerstejaarsveld. Gevolgd door MGLD in een combi met DDS en Proteus (extra shoutout naar LISETTE BERENDS die plaats wil nemen in het puntje van de Meili), en OJD met DODDY WOLFS aan het roer. In de velden van de dames achten is het drukbezet met Skøllies. In het Eerstejaars Damesveld is het aan EMMA GROENVELD om haar strakke lijnen nu voor het echie te laten zien, en ook MGD zal starten in het DG8+veld. Last but definetely not least zal Skøll-topper LIES RUSTENBURG in het DE8+ veld starten met dames van Triton en Okeanos.

In het laatste blok treden de mannen aan. We gaan zien of  EERSTEJAARS LICHT het goede resultaat van de Winterwedstrijden kan doorzetten, en of EERSTEJAARS ZWAAR revanche kan nemen op hun veld. Ook OUD LICHT en MGZ zullen ten tonele verschijnen. Tot slot wordt de zaterdag afgesloten met het Heren Elite 8+ veld waar Skøll natuurlijk niet kan ontbreken. Vanwege blessureleed kan OBBE TIBBEN helaas niet instappen en moest er een andere zware bal van de plank gehaald worden. En niemand minder dan erelid MATTHIJS VELLENGA (ja, die van de lichte dames skiff) zal de boegplek van de Gladr innemen.

Op zondag zullen alle damesploegen vanaf 9.30 uur te zien zijn, alle herenploegen in het blok daarna en zal de 5km hopelijk worden afgesloten door vier Skøll-clubachten. Vanaf 16.00 uur wordt de 750 meter verroeid tussen de Hoop en Nereus en dat belooft een spetterend spektakelstuk te worden. Bijzijn is meemaken.

Iedereen heel veel succes dit weekend en geniet ervan! Voor Skøll en ’t erevlot.

 

De loting kun je hier vinden!

Reacties (3)

Wouter Groen
8 maart om 23:36
Kort maar krachtig. Succes allemaal!
Jan van der Bij
13 maart om 13:41
Matthijs op de plank?? Helemaal niet, die is pas net afgestoft, beetje opwarmen noemen ze dat, om op piek vermogen te zijn voor de head!
Jan van der Bij
13 maart om 13:43
Of misschien voor een andere comeback? Ik zou zeggen, zeker niet afschrijven

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll