Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing HOT

De kop is er af – en vooral bij alle mensen die hem er afgelopen weekend vanaf geschroefd hebben. Ondanks het feit dat de alcohol rijkelijk heeft gevloeid afgelopen weekend is er ook nog daadwerkelijk geroeid! Dit betekende in het geval van Niffø dat de eerste taart binnen is gehaald. Er is echter nog veel meer gebeurd afgelopen weekend, en de ervaring leert dat zelfs de mensen die fysiek aanwezig zijn in Tilburg gek genoeg niet alles meekrijgen. Dus tik nog lekker een paar paracetamolletjes weg en geniet van de nabeschouwing! (Door: Anna Mayer)

Eerstejaars

Dit weekend was de kick-off voor de NSRF Stuurboord bokaal, waar meteen al successen zijn geboekt. Op zaterdag wisten al twee dames ploegen de B-finale te halen. Ik hoor nu de gemiddelde wedstrijdroeier al denken, “B-finale, wat stelt dat nou voor?” Maar bij de HOT zit dat wel ietsje anders in elkaar: naast dat er slechts 4 ploegen per finale starten lopen de finales bij de dames tot en met G en bij de heren tot en met F. Een B-finale betekent dus dat je je door toch redelijk wat verkeerd ingeschreven topC4en hebt weten te worstelen naar een prachtige plek binnen de top 8. In de B-finale van de D2 poule wisten de dames VLØG een nette tweede plek te behalen en in de D3 poule wisten de dames van HØYE zelfs de eerste plek te bemachtigen! Verder hebben de dames van Escøllatie nog een nette C-finale gevaren en wisten ook de heren van Øuwe Pik Øuwe Pijp als enige mannen op de dag een nette C-finale te varen, ondanks wat problemen tijdens de eerste heat.

De zondag bracht nog meer spektakel met zich mee! Het begon allemaal mooi met ØL ER GULL in de B-finale (ondanks de bras-blessure van JORT waarmee hij gepromoveerd werd tot stuur), echter ging de finale niet helemaal vlekkeloos, rond de 250 meter werden twee van de mannen door hun ongecontroleerde brute kracht van hun bankje gelanceerd en toen zij ook nog eens een snoek te pakken hadden was het einde zoek. Maar met de prestaties die deze mannen eerder hadden laten zien weet ik zeker dat we nog veel van ze gaan zien dit jaar! Helaas niet meer in hun prachtige gouden leggings, dit soort ludieke acties zullen namelijk bij volgende wedstrijden afgestraft worden door een tijdstraf.

Uiteindelijk was het tijd voor de dames 4 poule en wat een knaller was dat. De dames van Sabøøtage wisten zichzelf in de voorrondes naar de top 4 te werken, de A-finale dus. Ik vroeg aan Annemarie hoe de dames het weekend hadden beleefd: “Wij hadden echt een top weekend, hebben van het weer genoten op vrijdag en ook beide feesten meegepakt! Hierdoor waren we best moe op zondag waardoor we ook niet hele hoge verwachtingen hadden voor de wedstrijden, vooral lekker hard roeien en ons best doen! We waren dus best verrast toen we hoorden dat we 3e waren geworden bij de eerste voorwedstrijd. Daarom was het ook best spannend om de A-finale te starten, waardoor het startje ook niet helemaal top ging. Maar we hebben keihard doorgeroeid waardoor we Nereus hebben ingehaald en onze tijd hebben verbeterd naar 2.14! We waren dus heel erg tevreden met onze resultaten, zeker op maar 4 uur slaap. Ook heel veel liefs voor onze stuur Jayne die haar stem helemaal kwijt is na 3 wedstrijden te hebben geschreeuwd. En vooral heel veel liefs voor onze coaches Thomas, Perry en Bella die aanwezig waren om mee te fietsen, aan te moedigen en zelfs te blijven voor de finale.”

Ten slotte nog even een shoutout naar de Verløren Jøngens, deze mannen hadden besloten zich gewoon even in te schrijven voor het onervaren C4+ veld. Helaas liepen zij door een verløren bankje net de finale mis. Gelukkig kunnen zij komend weekend tijdens de Aegir lentesprint in de herkansing!

Ouderejaars

Niet alleen de eerstejaars mochten shinen op de HOT, ook de ouderejaars mochten laten zien wat zij in huis hadden, en met succes! De dames (en heer) van Niffø (ook wel bekend als de DCL8) mochten in het ervaren C4+ veld de winst mee naar huis nemen. Dit ging echter niet zonder strijd volgens stuur Abe Bosma: “in de finale lagen we meteen aan kop, maar toen kwam Gyas inlopen. 5 meter voor de finish heb ik uit paniek keihard godverdomme geschreeuwd. Hier schrokken de roeiers zo van dat ze ons puntje precies voor die van Gyas hebben gehouden.” Abe weet echter wel een verklaring waarom de laatste meters moeizaam werden, “onze boot heette misschien Bøllinger, maar we voelden ons nog goed verbonden met de Vødka van vannacht!” Gelukkig mochten ze toch het felbegeerde HOT-blik mee naar huis nemen!

De rest van het weekend was ook zeer succesvol met Røy & Nina die in de Mix2x A-finale net naast de winst grepen. Ook de mannen van de SchaduwC4+ (de HCL8) moesten het met een tweede plek doen. De dames van Sønna behaalden ook een tweede plek in de A-finale, echter was de eerste plek voor iemand die niet mee deed aan de Vlietbokaal, dus scoren de dames toch wederom een eerste klassementsplek in het D1 veld! Ten slotte wisten ook de dames van Lørelei de A-finale te behalen!

De brakke koppen leken wel niet te stoppen, maar niet iedereen had roei-succes afgelopen weekend. De mannen van Desbøøt voor de smaak hadden op de vrijdag toch ietwat verkeerde inschattingen gemaakt, “Thomas en ik (Perry) dachten beide vooraf dat we vrijdag niets gingen drinken zodat we eindelijk Cøølman konden verslaan, maar werden we door groepsdruk van Dimitri, Daan en Lorelei uiteindelijk overgehaald om toch een biertje te nuttigen. En van 1 komt meer. Hierdoor werd het vrijdag ook al wat later dan gepland wat een klein beetje invloed had op de wedstrijd zaterdag.”  Dit betekende dat zij zich op zaterdag niet kwalificeerden voor een finale (en wederom net achter Cøølman eindigden). Gelukkig draait de HOT niet alleen om roeien en wisten de mannen nog wel menig ploeg naar de A-finale te schreeuwen!

Al met al een hele geslaagde openingswedstrijd! Het is duidelijk dat de inspanningen van de CoCoCo en beide competitiecomissies hun vruchten af beginnen te werpen. Dat belooft veel goeds voor de rest van het seizoen! Voor alle uitslagen kijk hier!


Eerdere berichtgeving

Dit weekend is het zo ver! Het Heineken Openings Tournooi. Na enige verwarring waar de N is gebleven in de naam, is het weekend toch echt aangekomen. En daarmee is voor een groot deel van compo-roeiend Nederland het begin van het seizoen aangebroken. De nieuwe ritters laten hun halen zien in hun nieuw gevormde ploegjes en proberen tegen de brakheid te vechten. Maar naast de NOOC ploegjes laten vele andere ploegjes zich ook van hun beste kant zien voor het begin van het compo seizoen! (Door: Anouk Bijman)

Zaterdag
De eerste ploegen moesten al om 8 uur ’s ochtends starten: met wat twijfel over waar de compocie was, konden ze toch echt beginnen.

NOOC:
Zo start VLØom 8 uur. VLØis een bootje gevormd tijdens de afgelopen lente-rit, dus ze hebben al genoeg halen gemaakt om Skøll trots te maken. Ze wisten van tevoren dat de wedstrijd brak zou worden gestart, maar toch hebben ze er wel vertrouwen in. Verder starten de nieuwe herfst-rit ploegjes TIJGØRS en MEIDØN. Iets later, maar toch met 20 minuten extra slaap beginnen  TUIG VAN DE RIGGØRS hun NOOC avontuur. Daarna starten STRØØIERS, ESCØLLATIE en HØYE de wedstrijd. Ook gaat ØUWE PIK ØUWE PIJP een poging doen om de wedstrijd tot een goed einde te laten komen.

4+
Vervolgens zijn de 4+ aan de beurt. Om kwart over 10, dus met een aardig aantal uurtjes slaap, starten zowel GLADDE BØYS als SCHADUW 4+, deze laatste start voor de HCL8+. Ook gaan CØØLMANen DESBØØT VOOR DE SMAAKhet water op. Een deel van het succesvolle bootje Førstemannen zit bij DESBØØT VOOR DE SMAAK, dus dat moet wel een mooi resultaat worden. Vervolgens gaan DRØWNING 2.0 en MØARTENS ANGELS een poging wagen, en dat belooft een goede poging te worden aangezien hun resultaten vorig jaar altijd veelbelovend waren.

Onervaren C4+
Ook gaat VERLØREN JØNGENS een poging naar de winst doen in het onervaren C4+ veld. Ook al zit deze wedstrijd niet bij hun bokaal, moet het helemaal goed komen.

Ervaren C4+ en 2X
Maar niet alleen NOOC-ploegen stappen dit weekend een C4+ in. HØTS en NIFFØ, ook wel bekend als de DCL8+, gaan een poging wagen in het ervaren C4+ veld. Verder kunnen we ook een schaduw 2x, van de HCL8+, op het water aanschouwen. Maar dat is niet de enige 2x, ook Roy & Nina gaan een poging wagen in het mix 2x veld!

Zondag 

NOOC
Op zondag zijn er nog meer compo-bootjes die vroeg na de zonsopkomst zich al moeten melden bij de Compocie. OL ER GULL bijt het spits af door om 8 uur hun wedstrijd te starten. Hopelijk lukt het ze om door de brakheid heen te vechten en op tijd wakker worden door de wekker! Verder starten GLITTØR, TE DRØKen THE RØWING STØNES in het NOOC veld. Naast alle (relatief) nieuwe leden die de wedstrijd beginnen, gaat ook het lente-rit ploegje SNØØKIES de HOT starten. Hopelijk vinden er niet te veel snoekjes plaats! Ook gaat SABØØTAGE het water op, maar ik weet zeker dat ze de wedstrijd niet gaan saboteren.

4+ en ervaren C4+
Ook laten een aantal gladde ploegjes hun halen zien. Na (voor de meeste) ruim een halfjaar in een gladde boot te hebben getraind, moet dat goed komen. De ploegjes die deze uitdaging uitgaan zijn: VØØRUIT, SØNNA, MØNA, BLØB, LØRELEI, en TWØRK. Vooral BLØB is veelbelovend, aangezien ze de najaarsbokaal ook al hebben getaart dus dat belooft veel goeds! Tot slot gaat ook de schaduw C4+ van de HCL8+ het water op in het ervaren C4+ veld.

Al met al belooft het een mooi weekend voor Skøll te worden, zolang iedereen de brakheid en de weinig uren slaap weet te bestrijden en tenminste… 

Voor alle starttijden zie hier. 

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll