Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing: Skiff- en Tweehead

Met een flinke wind tegen op de slingerende Amstel werd er een stuk minder snel geroeid dan vorig jaar maar er werd wel net als vorig jaar goed gepresteerd. Met één blik op de Tweehead en twee op de Skiffhead was er genoeg te juichen.

 Skiffhead
OBBE TIBBEN wist het Lichte Heren Eliteveld te winnen. Waarbij hij vorig jaar ook de snelste van de dag werd moest Obbe dit jaar genoegen nemen met een 3e plek. Niet slecht als je de nummers 1 en 2 op papier bekijkt en uiteindeindelijk met een verschil van slechts 6 seconden op de winaar eindigd. Zijn grootste uitdager vanuit Skøll, Lennart van Lierop, moest op het laatste moment toch afzien van de Skiffhead vanwege rugklachten. Een verstandige keuze met de Varsity in het vooruitzicht, aankomende zondag. DAVID KAMPMAN heeft met een 2e plek in het Lichte Heren Eliteveld, achter Obbe, en een 5e overal laten zien in goede vorm te verkeren.

Van de roeiers van Oud licht, die er qua eindtijd aanzienlijk langer over deden dan de bovengenoemde ouderejaars maar zeker net zo hard op de benen hebben gestaan, trok GIJS ANDRINGA aan het langste eind voor TIMO VAN HELVOORT en EDGAR BOHTE. De rest van het seizoen zullen Gijs en Timo de krachten bundelen in een dubbeltwee, hierin gaan zij het Developmentveld starten.

In de Clubvelden werd ook hard geroeid LOTTE DOUDE VAN TROOSTWIJK wist, waar in de voorbeschouwing al een beetje naar gehint werd, het Damesclubveld te winnen. Bij de heren was QUINTEN OOMS de snelste namens Skøll.

Tweehead
Met drie Skollies aan de start op de Tweehead is één blik een uitstekende score. IRIS VISSER wist met haar roeipartner van Proteus het Dames Dubbeltweeveld te winnen. Een knappe prestatie mede omdat Iris en haar partner normaal gesproken door het leven gaan als Lichte dames.

 


 

Een aantal weken na de Head of the River en voor de start van het wedstrijdseizoen (de 2-kilometer wedstrijden) worden de Skiff- en Tweehead verroeid. 7,5 kilometer op de Amstel vanaf Oudekerk aan de Amstel tot aan roeivereniging De Hoop. Met een recordaantal aanmelding en een redelijke dosis zon in het verschiet start zaterdag de Tweehead en zondag de Skiffhead. Afgelopen jaren is er op beide wedstrijden hard geroeid door Skøll en dit jaar ziet dat er ook weer naar uit! (Door: Brecht van Kuijk)

Tweehead
Aan de Tweehead die op zaterdag wordt geroeid doen slechts 3 roeiers mee namens Skøll. In het Clubveld starten JAAP WIJNEN en THOM PIJNENBURG in de dubbeltwee. Namens de wedstrijdroeiers start IRIS VISSER van Middengroep Lichte Dames samen met Lisa Keurentjes van Proteus het in de dubbeltwee. Met gebrek aan een lichte dames veld zullen zij de 7,5 afleggen in het D2x-veld. Met een aantal goede trainingen achter de rug maken de dames zeker een goede kans op de winst. Iris: “Ik ben wel een beetje zenuwachtig want het is toch best lang. Verder hoop ik dat de bochten goed zijn en m’n lijnen strak haha.”

Skiffhead
Op zondag starten er een stuk meer roeiers van Skøll, ditmaal in de Skiff. In de Clubvelden starten drie heren: KOEN VAN DER LAAN, QUINTEN OOMS en ROY KOELMAN en twee dames: ZOË BALDER en LOTTE DOUDE VAN TROOSTWIJK. Laatsgenoemde zal als Ouderejaars Heren coach het goede voorbeeld moeten geven voor haar pupillen later op de dag. Ook won ze twee jaar geleden het Damesclubveld dus ze zal dit jaar ongetwijfeld weer meedoen om het blik.

Ook in het Heren Eliteveld zal Skøll weer goed vertegenwoordigd zijn. Daar zullen DAVID KAMPMAN, LENNART VAN LIEROP en OBBE TIBBEN van Ouderejaars Heren het onder andere tegen elkaar opnemen. Hierbij zal er vooral naar Lennart en Obbe gekeken worden, want vorig jaar won Obbe de Skiffhead en werd Lennart tweede op minder dan 1 seconden. Wie van de twee aan het langste eind trekt maakt dus een goede kans op de Telegraaf wisselbeker (prijs voor de winnaar bij de Heren). Echter staan er ook een aantal bondsroeiers ingeschreven dus het wordt geen makkelijke pot, maar zeker een fantastische race om bij te wonen.

Naast het grote geweld in het Eliteveld starten GIJS ANDRINGA en EDGAR BOHTE namens Oud Licht in respectievelijk het lichte gevorderde- en beginnelingenveld. Willem III-roeier TIMO VAN HELVOORT, die het hele seizoen al meetraint met Oud Licht, start ook in het beginnelingenveld. Het wordt dus een leuke ondelinge strijd op de Amstel tussen de drie lichtgewicht teamgenoten.

Kun je dit weekend zelf het water niet op vanwege deze wedstrijden? Vervang je roeitraining voor een fietstraining en kom deze bikkels aanmoedigen bij hun race om ‘the Head’ of the River Amstel te worden!

Succes aan alle toppers die deze tocht af gaan leggen!

Voor alle starttijden, kijk hier.

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll