Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing Aegir Lentesprint

Een week na het Heineken Openingstoernooi was het dan ook eindelijk tijd voor de ploegen in de Bakboordbokaal om te laten zien wat ze hebben uitgespookt afgelopen winter. Is er hard getraind? Of won de verleiding van bier het toch net iets te vaak? Door Elvira Brand

Elke ploeg werd maar liefst drie keer aan de startlijn verwacht voor een 500 sprint. Het gemiddelde van de twee voorwedstrijden bepaalde in welke finale je komt. De heren van VERLØREN JØNGENS zetten zichzelf gelijk goed op de kaart door hun twee voorrondes onder de twee minuten te varen. In tegenstelling tot vorige week bleven hun bankjes allemaal netjes op hun plek zitten. Ze verdienden een plek in de A-finale, waar ze zelfs nog 4 seconden van hun eigen beste tijd af wisten te snoepen. Helaas lieten hun tegenstanders zich niet zomaar onder de voeten lopen en werden ze uiteindelijk vierde. Slagman Sebastiaan Barneveld: ‘We zijn tevreden, maar wel jammer dat we niet hebben getaard. En stom dat ze zondag wind mee hadden: het was natuurlijk wel mooi geweest als we sneller waren gegaan dan de TopC4.’

De dames TopC4, verdeeld over de boten KANTJE STUURBØØRD en KANTJE BAKBØØRD, hebben het ook zeker niet slecht gedaan. KANTJE STUURBØØRD wonnen hun eerste voorwedstrijd, maar belandden door een iets tegenvallende tweede race uiteindelijk toch in de B-finale. Deze wonnen ze en hebben zelfs een snellere tijd neergezet dan KANTJE BAKBØØRD, die zichzelf wel van een plek in de felbegeerde A-finale wisten te verzekeren. Sabrina Strijker uit de dames TopC4: ‘We hebben op zich een redelijk goede wedstrijd gehad, al was er zeker ruimte voor verbetering. Kantje Stuurbøørd had in de tweede voorwedstrijd last van materiaalpech. De kraag van de riem van de boeg was afgebroken waardoor zij niet meer kon clippen. Dit heeft hen waarschijnlijk de plaatsing voor de A-finale gekost. Maar al met al denk ik dat wij zeer tevreden kunnen zijn. We kijken dan ook met veel vertrouwen uit naar de Skøllcup!’

BØB DE BØUWEN wisten in de voorrondes met gemak Orca en Phocas van zich af te slaan en behaalden hiermee de B-finale, die ze hebben getaard! Gefeliciteerd!

Dat de twee boten van de heren TopC4, SA HØFLIG en SA MODEN, aan elkaar gewaagd zijn mag blijken uit het feit dat zij op de tiende seconde af dezelfde tijd hebben gevaren in de voorwedstrijd. Helaas was synchroonroeien geen onderdeel van het programma en moesten zij het met een D- respectievelijk C-finale doen.

Op zondag hoorden de dames van VRØØM opeens een welbekend geluid: vroem. Helaas kwam het dit keer niet uit de boxen zoals op het feest de dag ervoor, maar van de motorboot die hen akelig dicht op de hielen zat. Door het moeizame verloop van de eerste twee voorwedstrijden belandden ze in de D-finale. Het lot wilde dat ze daar APØLLØ tegenkwamen. Het liep uit op een kat- en muisspel tegen de twee damesploegen, die uiteindelijk met een boegballetje verschil werd gewonnen door VRØØM.

De volgende wedstrijd is de Traianus Regatta, waar opnieuw gesprint dient te worden. Echter wordt dan ook de officiële eerste 2K van de bokaal gevaren. Houd de site in de gaten voor de voor- en nabeschouwing!

Klik hier voor de uitslagen.


Eerdere berichtgeving

Dit weekend worden er weinig aardbevingen verwacht in Groningen – goed nieuws voor de Skøllies die de Aegir Lentesprint gaan starten. Pak je roeikleding in, laad de boten op en vertrek naar het noorden! Deze 500 meter boord-aan-boordwedstrijd zal worden verroeid op het Hoornse Meer aan de rand van Groningen. Door Elvira Brand

Dit weekend zijn de teams van de Bakboordbokaal aan de beurt hun roeivaardigheden te laten zien. ØLTRA mag het spits afbijten op zaterdag in het NOOC-veld. Na een eervolle prestatie op de Argo Najaars slotwedstrijden gaan zij opnieuw laten zien wat ze na een winter trainen waard zijn. BØB DE BØUWEN heeft aan coaches geen tekort. Maar kunnen ze hierop bouwen?

DØRSTIG VØR GØUD en MCKROKET mogen elkaar in de haren vliegen in de heren competitiebaan. Twee rondes later geldt hetzelfde voor STØK en VERLØREN JØNGENS.

In het Top C4+ veld zullen de dames van KANTJE STUUR- EN BAKBØØRD ongetwijfeld de eer van Skøll hooghouden, dan zullen SA HØFLIG en SA MØDEN de volgende dag hetzelfde doen.

Hopelijk kunnen de heren van PRØCRASTINATORS het Bavariabier achter de kiezen houden op zondagmorgen, want zij starten die morgen als eerste Skøll-boot.

VRØØM, DISCØDIP en STØRM mogen nog een uurtje langer slapen. Dit zal ongetwijfeld bevordelijk zijn voor hun prestaties, ongeacht het aantal liter bier wat er tijdens het feest doorheen is gegaan.

Wind in je haren, zon op je gezicht (als je geluk hebt) – dit is waar je je op focust tijdens een wedstrijd. Niet getraind of brak in de boot? Het maakt allemaal niet meer uit als je eenmaal samen met je team op het water ligt.

Alle ploegen die dit weekend starten: Heel veel succes!

 

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll