Inloggen

×

Nieuws

Varsity 2019

Aanstaande zondag is het zover: Skøll wint de Varsity! Hoewel het al vele jaren in de soos op de muur prijkt, is het dit weekend dichterbij dan ooit. Met een Oude Vier (LENNART, OBBE, GUILLAUME, JAN, ARANKA) en Dames Vier (ELSBETH, ASHLEY, JONNEKE, LIA) waar menig ander studentenvereniging met jaloerse blik naar kijkt, doet Skøll het bijzonder goed bij de bookmakers. Niets wordt dit jaar dan ook aan het toeval overgelaten. Er is veel en hard samen getraind, de gelukssokken zijn uit de kast getrokken en zelfs de weergoden zijn ons met een heerlijk lentezonnetje en 20 graden goed gezind. Maar winnen doe je nooit alleen: busladingen vol Skøllies en complete fietspelotons reizen dan ook vol goede moed af naar Houten om onze toppers naar dat felbegeerde Varsity-blik te schreeuwen. Dus zet maar vast een streep door je college van maandagochtend 9 uur, want het is zo goed als zeker: Skøll wint de Varsity! Door: Rianne der Weduwe – Foto: Merijn Soeters

 

Naast deze twee prachtige hoofdnummers staan er natuurlijk nog veel meer Skøllies aan de start. In de Eerstejaarsklassementen zal dit weekend bepaald worden welke ploeg zich als eerste beginner-af mag noemen én er met de maximale punten vandoor gaat. Na een winter vol lange afstanden en sprintjes is het nu tijd voor het echte werk: 2k boord-aan-boord strijden. Voor EJLD wacht een zware voorwedstrijd, maar de dames hopen met een explosieve start direct hun visitekaartje af te geven. Dat de power in de benen zit is een gegeven, dus hopelijk zorgen de dames zondagmiddag voor een Skøll-debuut in de A-finale van de Varsity! Ook EJD zet in op een bliksemstart van het kortebaanseizoen. Na een steady 2,5k op de Heineken zijn de dames vol vertrouwen dat met een frisse opstelling en een goed geoefende start de klassementspunten gepakt gaan worden. Voor EJZ was het de afgelopen weken vooral zaak om power effectief om te zetten naar bootsnelheid. In de trainingen lieten de heren de afgelopen weken een goede stijgende lijn zien die komende zondag vast en zeker mooie races gaat opleveren. Met de ervaring van JUSTIN en DAVID van MGZ aan boord hebben de heren in ieder geval een streepje voor op de concurrentie. Ook de eerstejaars lichte pikken zijn erop gebrand om hun tweede plekken uit het voorseizoen om te zetten naar in blik. Aan de voorbereidingen zal het in ieder geval niet liggen, want zelfs door onweer liet EJL zich deze week niet tegenhouden.

 

Voor de middengroepen is het klassement nog niet begonnen, maar toch verschijnen er dit jaar aardig wat viertjes en dubbeltweetjes aan de start in Houten. Het Amsterdam-Rijnkanaal biedt dan ook een fijne afwisseling op de Bosbaan en is voor een enkeling bovendien de uitgelezen plek om een gooi te doen naar een beginnelingenblik. Namens MGD zullen er twee viertjes aan de start verschijnen. In het gevorderdenveld starten LUKA, RIAN, ZAIDA en ANNEMIEKE met stuur LAURA tegen 5 andere ploegen die ook later dit jaar in het Developmentklassement de tegenstand zullen vormen. EMMA, MEREL, VIVIAN en LINA gaan met stuur RINSKE de strijd aan in het DB4+ veld. In de LHE4- zullen EWOUT, HUGO, RUTGER en CAS met maar liefst 14 andere ploegen moeten strijden om een plekje in de A-finale. Naast de vierzonder legt MGL ook een LHG2x op het water met ervaren scullers TIMO en GIJS. Ook ouderejaars lichte pik DAVID gaat zondag de strijd aan in het HE1x veld. Deze lichte pikken weten stuk voor stuk wat het is om hard te roeien, dus wij zijn benieuwd naar hun races zondag!

Naast de normale velden vind je op de Varsity altijd een aantal opvallende nummers. Deze velden staan garant voor spektakel, voornamelijk vanwege het drijfvermogen van de gemiddelde boot. In de HOv4+ zal de HTopC4+ zich wagen aan een avontuurlijk uitstapje in de overnaadse vier. Ook voor de DTopC4+ wacht deze uitgang in het DOv4+ veld. Ook voor de ouderejaars wedstrijdroeiers is er wederom een spectaculair nummer uitgeschreven. In het HE2+ veld gaan WIBOUT, JOB en stuur DODDY voor niets minder dan de overwinning.

 

Kortom, genoeg ploegen die morgen de support van iedere Skøllie goed kunnen gebruiken. Dus leg je Skølldas of –strikje, zonnebril en zonnebrand maar vast klaar. Fix maandag een vrije dag en warm je stembanden vast op, want Skøll wint morgen de Varsity!

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll