Inloggen

×

Nieuws

Samenwerking met De Huurdokters – interview Jop Hoenderdos

Jop woont in Amsterdam en deelt een appartement samen met twee vrienden. Hoewel menigeen een aantal gebreken in een woning in Amsterdam vaak voor lief neemt, liep het bij Jop thuis wel echt uit de hand. Daarnaast waren de bovenburen net een procedure gestart om de servicekosten te gaan afrekenen. Na een gesprek met de bovenburen besloot Jop om toch maar een keer contact op te nemen met De Huurdokters
“Ik hoorde van de bovenburen dat het aardige gasten waren en ik dacht laat ze maar langskomen. Nee heb ik en ja kan ik krijgen, ik heb niks te verliezen. Bovendien werken De Huurdokters op basis van no cure no pay.”

 

Na het onderzoek van De Huurdokters kwamen we erachter dat we veel te veel betaalden en dat we ook nog eens recht hadden om geld terug te krijgen. Dit ging niet om een klein bedrag. Na de eerste afspraak met de Huurdokters zagen wij alleen nog maar euro tekens in onze ogen. Hoewel mijn huisgenoten liever vandaag geld wilden zien dan morgen, besloot ik toch dat we de rust moesten bewaren en er nog een nachtje over moesten slapen.

 

 

Ik was vooral “bang” voor de de reactie van de verhuurder, welke kaart gaan ze spelen wanneer wij dit in gang zetten? Ik vind dit plekje heel fijn, maar is mij dat € 30.000 waard? Ik denk dat ik vooral bang was dat de verhuurder ons het leven zuur zou maken.

 

Hoewel iedereen in mijn omgeving bevestigde wat De Huurdokters ons hadden verteld, hadden mijn ouders toch twijfels. Vooral mijn vader, die normaal bijna nergens bang voor is, zag opeens allemaal verkeerde en enge mensen boos voor onze deur staan.

 

Toen de verhuurders contact met ons op namen met de mededeling dat ze de woning wilden gaan verbouwen, een nieuw contract met ons op wilden stellen (zodat we geen enkel recht meer hadden op het geld) en dat wij tijdens de verbouwing bovendien twee maanden elders moesten gaan wonen, toen wist ik het zeker. Wij gaan de procedure starten met De Huurdokters.

 

We begonnen voor de zomer en deelden de verhuurder mee dat we niet direct akkoord gingen met een verbouwing. Vanaf toen hebben De Huurdokters het eigenlijk van ons overgenomen. Ik heb er dan ook niks van gemerkt, het dagelijkse leven ging gewoon verder. Dat vond ik eigenlijk ook wel prettig, dat ik er niks voor hoefde te doen.

 

Eind september kreeg de verhuurder een brief van de rechtbank en gaven ze aan het toch wel graag met ons op te willen lossen. Je merkt dat zo’n brief dan toch wel zijn effect heeft om iets voor elkaar te krijgen. Tijdens de procedure had ik ook het gevoel dat we de verhuurder wel kunnen gaan pesten en dat zij ons dan mogelijk terug gaan pesten, maar ik realiseerde mij ook dat niemand daar iets mee op schiet. Vooral de verhuurder niet. Zij kunnen bijvoorbeeld wel je gas water en licht afsluiten, maar daar schieten ze niks mee op.

 

“Uiteindelijk zijn we er gezamenlijk uit gekomen, samen met mijn huisgenoten en samen met de verhuurder. Ik vind dat ook wel echt een pluspunt dat we het met elkaar hebben gedaan. Dit is wat mij betreft dan ook echt een voorwaarde als je hier mee aan de slag gaat.”

 

De Huurdokters hadden wat mij betreft een heel positief effect op de procedure. Zonder hen was dit nooit gelukt. Ik had samen met mijn huisgenoten geen zorgen over de procedure en ik vond het ook heel positief dat zij hun ervaringen met ons kunnen delen, zoals ik al zei: het lijkt alsof je ineens in de grote mensenwereld terecht komt.

 

Al met al denk ik dat ons contact met de verhuurder is verbeterd. Het blijft toch een zakelijke relatie met je verhuurder en ik heb het gevoel dat we nu meer krijgen waar we recht op hebben.

 

Ik zou andere huurders adviseren om hun huurprijs te laten toetsen, maar zorg wel dat je er positief in gaat en alles vraagt. Mocht je wat willen weten dan mag je mij alles vragen, domme vragen bestaan niet. Maar vraag mij niet of je er veel voor hoeft te doen of dat je er verstand van moet hebben, want dat is niet zo. De Huurdokters nemen echt alles over en weten wat ze doen.

 

Bij de roeiverenigingen ‘Skøll’ van Jop komt binnenkort ook een brievenbus van De Huurdokters. Hierin kan je al je vragen over je huurrechten stoppen. De Huurdokters nemen dan vrijblijvend contact met je op om je vraag te beantwoorden.

 

Een gedeelte van het geld hebben wij gezamenlijk geïnvesteerd in ons huis, maar met het overgrote deel gaan we gaan wij lekker genieten in Oost-Europa. Er blijft genoeg geld over om genoeg bier te drinken tijdens een weekendje Polen.

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll