Inloggen

×

Nieuws

Amsterdamse studenten eindigen in top 5 Student Energy Race

Net zoals elk jaar is er ook in de winter van 2018 op 2019 de Student Energy Race gehouden. In deze wedstrijd is het doel voor studentenhuizen om zoveel mogelijk energie te besparen. Amsterdam was in de editie van dit jaar vertegenwoordigd door twee verschillende studentenhuizen: Jan Willem Brouwersstraat 20 en Van Breestraat 88. Een van deze twee huizen is in de top 5 geëindigd van de wedstrijd met een besparing van net geen 50%!

Vier maanden besparen
Van november tot en met februari hebben de studenten alles uit de kast getrokken om te besparen: warme truien en sokken, radiatorfolie, tochtstrips en douchen met een timer. Allemaal voorbeelden van manieren om energie (en dus ook geld) te besparen. Dit jaar deden er 23 studentenhuizen uit heel Nederland mee. De gehele top 3 bestaat dit jaar uit studentenhuizen uit Nijmegen, waarbij de winnaar een besparing van maar liefst 66% behaald heeft. De Jan Willem Brouwersstraat eindigde op plek 5 en de Van Breestraat is op de 16e plek geëindigd met een besparing van ruim 23,5%.

Natuurlijk is het hoofddoel van de wedstrijd om studenten bewust te laten worden van hun energieverbruik. Daarnaast helpt energie besparen ook om geld te besparen. Een combinatie hiervan is voor beide een goede optie: energie vergelijken via EasySwitch.nl kan namelijk tot wel 450 euro per jaar besparen en dan kan je meteen voor duurzame energie kiezen!

Amsterdamse studenten
Als hoofdstad van het land wordt er wel verwacht dat er volgend jaar meer dan twee studentenhuizen meedoen. Nu komen de meeste deelnemers vooral uit Nijmegen, Utrecht en Delft. Wie wil er nou als student niet energie en dus geld besparen? Van het geld dat je bespaart kan je, zeker als student, veel leukere dingen doen!

Reacties (0)

Geef een reactie