Inloggen

×

Nieuws

Amsterdamse studenten hebben weinig autorijbewijs én auto’s

Hoewel het geen grote verrassingen met zich meebrengt, blijft het wel opvallend om te zien hoe groot de verschillen zijn tussen autobezit van jongeren op het platteland ten opzichte van stadsjongeren. In landelijke gebieden hebben jongeren namelijk twee keer zo vaak een auto in hun bezit. Verder zijn de landelijke gemiddelden als volgt: 68 procent van de jongeren tussen 18 en 30 jaar heeft een autorijbewijs, terwijl nog geen 30% een auto op zijn of haar naam had staan.

Universiteitssteden hebben nog minder vaak een auto
Steden die bekend staan als een universiteitsstad springen eruit als er gekeken wordt naar jongeren die een rijbewijs en auto bezitten. In deze steden heeft namelijk nog geen 60% een rijbewijs en 5% een auto. Binnen de steden zelf zijn er ook grote verschillen. Amsterdam behoort met zowel rijbewijs als autobezit tot de laagste percentages. Zo heeft nog geen 55% van de Amsterdamse studenten een rijbewijs en heeft 4,6% een auto. Alleen Maastricht en Rotterdam scoren ‘slechter’ voor rijbewijsbezit. Dit is natuurlijk niet gek, aangezien in Amsterdam alles goed te bereiken is met het OV en iedere student waarschijnlijk meerdere fietsen voor hun huis hebben staan.

Autoverzekering voor jongeren
Voor de studenten die wel een auto gekocht hebben kan Amsterdam erg duur zijn. Mocht je gelukkig genoeg zijn om in het Centrum te wonen heb je liever geen auto. Anders moet je namelijk binnenkort €7,50 per uur betalen om je auto een uur te parkeren. En ook voor de verzekering kan Amsterdam erg duur zijn, vooral in wijken als Noord, de Bijlmer en Osdorp betalen vooral jongeren zich scheel.

Een autoverzekering kan je vinden door te vergelijken op Overstappen.nl. Na het invullen van een paar gegevens zoals postcode, leeftijd en kenteken zie je direct welke verzekering de goedkoopste is. Je autoverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt op Overstappen.nl trouwens ook terecht voor andere vaste lasten zoals je energiecontract of je internetabonnement!

Reacties (0)

Geef een reactie