Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing: Varsity

Afgelopen zondagmiddag zat heel Skøll vol spanning – in het zonnetje danwel achter de livestream – te wachten op dat ene moment: de finale van de Dames Vier en natuurlijk afsluitend de Oude Vier. Nadat zowel de dames als de heren zich overtuigend hadden geplaatst in hun voorwedstrijden waren de handdoekjes door een aantal Skøllies toch voorzichtig al klaargelegd. Zou het dan echt gaan gebeuren?!
Door: Rianne der Weduwe

 

Helaas zat de winst er dit jaar nog nét niet in. Bij de Dames gooide een ziektegeval roet in het eten. Toch kunnen de Dames trots zijn op hun race in de voorwedstrijd, waarbij ze hebben laten zien dat Skøll ook in dit hoofdnummer tot de top behoort. Bij de A-finale van de Oude Vier was het werkelijk tot op het allerlaatste moment spannend. Na een felle start namen LENNART, OBBE, GUILLAUME, JAN direct het initiatief en voerde zo de druk op bij de grote concurrent Triton. De ervaren krachten van Triton hielden het hoofd echter koel en reageerden al snel met een tussensprint. Met de finishlijn in zicht werd door stuurvrouw ARANKA de ultieme eindsprint aangegeven. De mannen kwamen op de streep helaas 1,1 seconde tekort voor de winst, maar kunnen meer dan tevreden terugkijken op hun race. Wij zijn meer dan trots op beide ploegen en kijken nu al uit naar volgend jaar!

 

De zilveren blikken van de Varsity waren er voor MGD in de DB4+ en OJZ in de HE2+. Beide ploegen wonnen hun races afgetekend en finishten ruim voor de rest van hun veld. Een knappe prestatie op het moeilijke water van het Amsterdam-Rijnkanaal. Hopelijk weten beide ploegen deze goed lijn door te zetten naar de rest van het kortebaanseizoen. EMMA, MEREL, VIVIAN, LINA, RINSKE, JOB, WIBOUT en DODDY, gefeliciteerd met jullie overwinning!

 

Ook de heren van EJZ en MGL lieten zondag zien dat ze zich niet gek laten maken door moeilijke omstandigheden. Als enige eerstejaarsploeg van Skøll in de A-finale wisten de mannen van Eerstejaars Zwaar met een strakke race de 2e plek te veroveren. Helaas dus op de Varsity geen dubbelslag (klasserend blik én klassementsblik), maar met deze race-ervaring en klassementspunten op zak zijn wij benieuwd wat de mannen kunnen laten zien op de Hollandia. Voor MGL verschenen er dit weekend twee boten aan de start die hebben laten zien dat ze deze winter veel stappen hebben gezet als ploeg. In de LHE4- wonnen CAS, RUTGER, HUGO en EWOUT overtuigend hun voorwedstrijd. Toch moesten de heren in de A-finale de ploegen van Njord en Nereus nog voor zich dulden. In de LHG2x A-finale voeren TIMO en GIJS lange tijd dominant vooraan. Helaas waren de krachten in de laatste 500m op en kon de eindsprint van Vidar niet worden gepareerd. Wij zijn heel benieuwd wat deze ploegen later dit seizoen kunnen laten zien in het Developmentklassement.

 

In de skiff lieten ook ouderejaars SANNE en DAVID goede races zien. Ondanks het lastige water hielden beide het overgrote deel van de tegenstanders achter zich. Met respectievelijk een 2e en 3e plek op zak kunnen ze zich gaan opmaken voor het NK Klein.

 

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll