Inloggen

×

Nieuws

Studenten krijgen flinke bekeuring in dure auto’s

Agenten hebben halverwege deze maand een aantal bekeuringen uitgeschreven voor het verkeerd gebruiken van de handelaarskentekenplaat. Even kort uitgelegd, een handelaarskenteken is een kenteken voor voertuigen die door een bedrijf worden hersteld of geen kenteken hebben, zoals auto’s die gebruikt worden voor een proefrit. Natuurlijk wel opvallend als een groep studenten bij een tankstation staat in auto’s van het kaliber Ferrari, Porsche, Lamborghini en Aston Martin.

Politie bij het tankstation
Toevallig kwam er een politieauto langs welke bij hetzelfde tankstation stopte. Hier hoorden zij direct het motorgeluid van de auto’s, ook stonden de auto’s hinderlijk in de weg en veroorzaakten ze geluidsoverlast. Na het aanspreken van de bestuurders bleken dit studenten te zijn van de Business School. De studenten waren op weg naar Zandvoort om op het circuit te rijden. Natuurlijk niet de bedoeling als je op de weg rijdt met een handelaarskentekenplaat. De bestuurders ontvingen dan ook een bekeuring van €380 voor het onjuist gebruik ervan.

Autoverzekeringen
Zoals algemeen bekend is, is het voor studenten (jongeren in het algemeen) steeds moeilijker om een autoverzekering af te sluiten. De premies van de autoverzekeraars blijven stijgen voor de beginnende bestuurder, omdat zij binnen de grootste risicogroep vallen. Via Autoverzekering.nl kan je gemakkelijk je autoverzekering vergelijken en weet je in ieder geval zeker dat je de goedkoopst mogelijke autoverzekering afsluit. De vraag is natuurlijk hoe blij je moet zijn als student in Amsterdam met een eigen auto, maar dat is een andere vraag.

Reacties (0)

Geef een reactie