Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing Amstel Skøll Cup: Door weer en wind

De sfeer dit weekend zat er weer goed in. Er werd druk gejuicht en aangemoedigd, het bier vloeide rijkelijk en Skøll heeft zich weer van haar beste kant laten zien. Elke weersomstandigheid lijkt voorbij gekomen te zijn: het zonnetje scheen, de wind heeft hard gewaaid en het heeft zelfs nog even gesneeuwd. Door Evie te Duits

Zaterdag

Het overgrote deel van de ploegen heeft twee wedstrijden moeten starten. De roeiers van de stuurboordbokaal hebben twee keer 1K geroeid en alle andere ploegen hebben twee keer 2K afgelegd. Van de NSRF- roeiers hebben de dames van VØAR-TUIG op zaterdag in de E-finales alle concurrentie achter zich gelaten en zijn op de eerste plek geëindigd. KRØKØ hebben alles gegeven in de A-finales om als eerste over de finish te komen en dit is ze ook gelukt. Als laatste hebben de meiden van BLØB op zaterdag overtuigend weten te winnen in de B-finale. Zij zijn bijna 38 seconden eerder geëindigd dan de tweede ploeg die over de finish is gekomen.

Niet alle ploegen hebben twee keer moeten starten. Door bijzondere omstandigheden moesten sommigen alleen maar de finales roeien. Zo ook de meiden van de ploeg SØEPØLTJES, zij kijken hier als volgt op terug: “ Na veel gedoe met het krijgen van de boot (de Freyr was met BLØB erin gestrand), wilden we zonder cox aan de voorwedstrijd beginnen. Omdat deze wedstrijden iets uitliepen vanwege de wind, was de Dachau herdenking precies tijdens onze wedstrijd. Bij het oproeien konden we daarom weer terugkeren naar de vlotten. We hadden toen nog een paar uur om ons voor te bereiden op de finale. We hebben dus alleen de finales geroeid, waarbij de tijdsnelste van alle finales taartte. Deze finale hebben we ook zonder de cox, in een weer opgeknapte Freyr, geroeid en hierbij zijn we 5e van de D4+ poule 3 geworden. Ondanks het gebrek aan cox ging de race toch beter dan verwacht.”

In de finales moesten de Skøllies niet alleen maar tegen bootjes van andere verenigingen strijden, ook een aantal ploegen van Skøll moesten elkaar zien te verslaan. Dit was bijvoorbeeld het geval in de D- finales op zaterdag. Hier moesten de ploegen MEIDØN en STRØØIERS allebei starten. Zij eindigden in deze finale respectievelijk als tweede en vijfde.

Zondag

Op zondag hebben de mannen van THE RØWING STØNES zich van hun beste kant laten zien in de B-Finales. Zij wisten overtuigend als eerste te finishen en zullen daarom volgende borrel mogen genieten van hun taart. Zij zijn deze dag de enige geweest die in de finales als eerste over de finish zijn geroeid, gefeliciteerd!

Hoewel zij in dit kalenderjaar welgeteld maar één keer hadden getraind, waarbij nooit een 1K, kwamen de heren van TUIG VAN DE RIGGØRS in hun voorwedstrijd brak en al als eerste over de eindstreep en mochten hierdoor de A-finales startten. Dit bleef toch de laatste seconden een hevige en erg spannende strijd. Tijdens hun eindsprint leken zij nog net de nummer twee in te kunnen halen. Het heeft uiteindelijk ook maar een zevenenzestigste van een seconde gescheeld of zij waren tweede geworden. Zij hadden het volgende te zeggen over hun finale: “Tuig kon nog even een paar uurtjes van het zonnetje en de deuntjes genieten voordat zij aan de A- finale zouden starten. Het was bekend dat deze finale taaier zou worden dan de vorige wedstrijd, maar dat deed de moed niet in de schoenen zakken. Het was nu belangrijk om nog meer te geven dan voorheen, en ‘alsjeblieft niet te snoeken!!’. De start ging weer op rolletjes, echter was direct te zien dat deze tegenstanders meer tegenstand zouden bieden dan die in de voorronde. De eerste 250 meter werden volledig gebouwd en daarna werd 500 meter lang op een redelijk rap tempo doorgeroeid. De laatste 250 meter waren afzien en alles, maar dan ook alles werd gegeven. Dit resulteerde in een forse inhaalslag in de laatste meters. Uiteindelijk kwam TUIG VAN DE RIGGØRS als derde over de streep, met 0,67 seconden achterstand op Aegir. Dat was zeker even balen, maar de mannen waren zeker tevreden met het resultaat dat zij hier even op de prachtige Skøll Cup hadden neergezet. Eén ding was duidelijk: volgende keer maar even gaan trainen voordat de wedstrijd begint!”.

Voor de uitslag van alle Skoll boten klik op de volgende link: Uitslagen

 


Eerdere berichtgeving

Ook dit jaar hebben weer vele betrokken Skøllies alles uit de kast getrokken om een van de mooiste roeiwedstrijden te organiseren: de Amstel Skøll Cup. Voor de herfstritters zal deze wedstrijd herinneringen ophalen van hun allereerste keer een wedstrijd roeien bij de Asopos najaars. De Amstel Skøll cup zal namelijk deze keer weer plaatsvinden op de Bosbaan in het zonovergoten Amstelveen. Uit alle hoeken van het land zullen fanatieke roeiers komen met de hoop op een overwinning. Een gebrek aan support zal er ook niet zijn, want op zondag mogen de ouders van alle leden langskomen om aan de kant te juichen en meer te weten te komen over de geliefde roeivereniging van hun kinderen. Het weekend kan natuurlijk ook niet compleet zijn zonder zaterdagavond een geweldig feest te organiseren. Het thema van dit feest zal zilver zijn, maar op de Bosbaan gaan we voor goud! Door Evie te Duits

Voor de ploegen die deelnemen aan de stuurboordbokaal zal deze wedstrijd qua afstand afwijken van het Heineken openingstoernooi. Bij de HOT werd er 3 keer vijfhonderd meter geroeid waarbij er de hele afstand vol gebouwd en gesprint werd. De afstanden die bij de Amstel Skoll Cup zal worden afgelegd is 2 keer één kilometer. Hierbij zal het uithoudingsvermogen dus meer getest worden en hier heeft de ploeg ESCØLLATIE goed op proberen te trainen de afgelopen tijd. Om voor te bereiden op deze wedstrijd hebben zij geprobeerd te focussen op het volhouden van een sterke haal op langere afstanden waarbij er tussendoor een aantal keer werd gebouwd om zo een snelle tijd te kunnen neerzetten. Ook de start zal deze wedstrijd anders zijn dan bij de HOT. Alle voorwedstrijden zullen nu beginnen nu uit een vaste start. Het trainingsschema werd daarom hier ook op aangepast en er lag meer nadruk op het oefenen van starten uit stilstand met daarna 10 halen er overheen.

 Voor de ploegjes die geen onderdeel uitmaken van de stuurboordbokaal waaronder de 8+, 4+, 4*, 2x, 1x en de voorzitterskiff zal de voorwedstrijd er anders uitzien. Zij beginnen vanuit een vaste start en moeten daarna een afstand van 2 kilometer afleggen.

Hieronder de blokindeling van zaterdag en zondag. Roeiers in de stuurboordbokaal moeten er zaterdag en zondag vroeg bij zijn. Zij moeten starten tussen 8.30 en 9.40. De gelukhebbers hoeven zich pas aan het begin van de middag te melden. De meeste niet SB- ploegen zullen op zaterdag vanaf 15.40 van start gaan en op zondag vanaf 15.05.

Klik hier voor de volledige loting.

 

 

Reacties (1)

Fenna Feenstra
17 april om 14:41
Ik mis informatie over onze club achten, maar ook bijvoorbeeld over club 2* en onze skiffs?

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll