Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing Heineken Okeanos Compo Tweekamp

Het lijkt ze bijna aan te komen waaien, met zoveel gemak leken de dames van KANTJE STUURBOORD op zaterdag Njord achter zich te laten tijdens de A-finale van het dames TopC4+ veld op de Okeanos Compo Tweekamp. Maar wat je niet ziet, is dat de dames keihard hebben getraind om deze positie te bemachtigen op dit onverbiddelijke veld. Ze hebben het dubbel en dwars verdiend, gefeliciteerd! Vanaf nu zal Skadi in de smiezen hebben wie hun leidende positie in de bokaal aanvalt en zullen ze in de verdediging schieten. Volgend weekend al zal op de PEiL blijken of onze TopC4-dames hun stijgende lijn door weten te zetten. Door Elvira Brand

Ook SØNNA heeft het goed gedaan door te taarten in de A-finale van het D4+ veld. Ook zeker geen makkelijk veld om dit te bereiken, met name door de hoogte van het aantal deelnemers. Maar liefst 6 ploegen van Skøll zetten alles op alles in de sprint, waarbij ook de dames van NITEØ het niet onverdienstelijk hebben gedaan. Door de eerste plek in de B-finale voor de neus van Argo weg te kapen kunnen ook zij zeker trots zijn op zichzelf. In het H4+ veld ging het Skøll wat moeilijker af. Vanwege het kleine veld werden er alleen voorwedstrijden gevaren, waarbij ØDØL het veld niet wist bij te benen.

Dan de NSRF Stuurboordbokaal: het meest massale veld van de tweekamp. In poule 1 terechtkomen is al een prestatie op zich, maar niet iets waar de dames van VLØG hun borst voor nat maken. Na twee nette voorrondes hebben zij een mooie B-finale gevaren en gewonnen! Een andere door Skøll drukbezochte poule is de tweede, waarin onder andere GLITTØR heeft kunnen laten zien wat ze waard zijn door ook de B-finale te winnen, gemotiveerd door een bijna knappende blaas van één van de roeisters. SNØØKIES voeren hun race in poule 4, maar wisten wel een A-finale te halen. Hierdoor zijn hun kansen om een poule op te schuiven verhoogd. ØUWE PIK ØUWE PIJP staat als hoogste Skøllploeg in de herenbokaal en roeide zaterdag in een middenpoule. Hier ging de sprint ze minder goed af dan de 1000 meter, waardoor ze naar een hoge finaleplek konden fluiten.

Het clubveld was niet afgeladen met Skøllies, maar het Vikingsschip was wel in het dubbeltweeveld te bewonderen. BEUKMAN&BEUKMAN en ØLDSKØLL plaatsten zich respectievelijk in de C- en B-finale, waar beide ploegen echter uiteindelijk geen winst hebben weten te scoren. Het veld bij de dames was wederom groot, maar ROOS EN JULIA hebben zich dapper geweerd en plaatsten zich in de B-finale. Uiteindelijk zijn zij derde geworden. Tot slot heeft RØY KOELMAN een prima prestatie neergezet door zich naar de vijfde plek in de A-finale van het heren-skiffveld te varen.

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto door Pascalle van Dijck


Eerdere berichtgeving

Na opgewarmd te hebben op het openingstoernooi op Vidar en door weer en wind gestreden te hebben op de Skøll Cup, is het voor de compoploegen van de Stuurboordbokaal tijd om hun tanden te zetten in een heuse tweekamp. Voorheen was het de Okeanos Competitiesprint, maar sinds de opsplitsing van de NOOC in twee verschillende bokalen, gaat deze wedstrijd onder de noemer van de Heineken Okeanos competitie tweekamp. Dat de meter bier voor de meeste deelnemers geen uitdaging meer is, hebben we afgelopen weken zeker gezien in de soos. Maar zullen de 500 en 1000 meter op het water net zo hard gaan? Door Elvira Brand

De wedstrijd vindt alleen op zaterdag plaats, dus ‘maar ik was brak van het feest’ is geen excuus meer bij deze wedstrijd. Alcohol of niet, starten om de tijd dat de gemiddelde persoon zich nog een keer omdraait in bed, zal nooit in je voordeel werken. De dames van VLØG mogen zich er als eerste aan wagen in damespoule nummer 1. Als hoogste ploeg van Skøll in de damesbokaal hebben zij hoge verwachtingen geschept. Vlak voor hen in de bokaal staan onder andere Skadi en Proteus, dus misschien dat onze dames nog wat voordeel hebben van het starten op eigen water.

ESCØLLATIE en HØYE starten iets later tegelijk in dames poule 2. Met het oog op eerdere resultaten is de verwachting dat laatstgenoemde als eerste de finishlijn zal halen, al is ESCØLLATIE goed op weg met de trainingen.

Natuurlijk zijn de TopC4+ boten er ook weer bij om het feestje mee te vieren. Vooral de dames van hebben een onwijs goede start gemaakt waardoor beide boten binnen de top 10 staan binnen het klassement. Hopelijk zal materiaalpech dit keer geen vertraging opleveren en zullen zij een nog snellere race neerzetten!

SA MODEN en SA HØFLIG, de heren top C4+, zullen iets harder aan hun riemen moeten trekken willen zij de dames nastreven, maar wij hebben vol vertrouwen in deze dieseltjes.

Daarnaast zullen er ook enkele kleine nummers Skøll vertegenwoordigen. In het club dubbeltwee-veld zullen JULIA en ROOS, ØLDSKØLL (Harmen en Koen) en BEUKMAN & BEUKMAN alias Thom en Jaap de beuk erin zetten. RØY KOELMAN en Zoë Balder (als SØWIESØ) zullen in het skiffveld starten.

Wie na de wedstrijd honger heeft, kan deze stillen op de Barbecue die door Okeanos wordt georganiseerd (klik hier om je in te schrijven). 

Let op: door de harde wind kunnen de starttijden nog veranderen. Houd voor wijzigingen en de loting TimeTeam in de gaten. 

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll