Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing ZRB: terug naar Tilburg

Zo zal ik de grap dan maar meteen maken? ZRBlik bleek dit weekend weer vrij accuraat, met maar liefst twee blikken voor de heren van de lichte sectie. De harde wind en hoge golven bleken geen obstakel voor de heren van EJL en Oud Licht, en dus mochten zij respectievelijk hun beginnelingen blik en gevorderden blik op zaterdag in ontvangst nemen. Ook verder veel successen met verscheidene A- en B-finales waardoor er weer veel punten binnen zijn gehaald voor de klassementen! Door: Anna Mayer

 

De mannen van Eerstejaars Licht wisten stiekem al een beetje dat het eraan zat te komen, stuurvrouw Julia had zelfs al voor de zekerheid een extra pakje meegenomen, voor het geval dat ze misschien de zaterdag in het water gegooid zou worden. Helaas was te water gaan toch wat te koud afgelopen weekend. Op zondag hadden de mannen zich voor de ZRB-finale gekwalificeerd, hier werden zij uiteindelijk 8e overall. Een kleine teleurstelling, maar de mannen zijn klaar om volgende wedstrijd op de WAB revanche te nemen. Ook Oud Licht had weer succes, op zaterdag wisten zij de rest van het gevorderden veld achter zich te laten en hun successen van de afgelopen wedstrijden voort te zetten. Helaas konden zij dit weekend niet weer de stunt van vorige keer herhalen en moesten zij het zondag met een 3e plek doen. Gijs en Timo wisten ook een mooie 3e plek te behalen op de zondag waardoor zij nu ook de eerste punten voor het development klassement binnen wisten te halen. En ten slotte wist ook Edgar zich naar een A-finale te roeien in zijn skiff! Al met al een succesvol weekend voor de Lichte pikken!

 

Het lichte succes ligt niet alleen in de mannelijke hoek, ook Anna en Maud van Middengroep Lichte Dames wisten weer een keurige race neer te zetten op zondag waardoor zij weer flink wat punten mee mochten nemen naar Amsterdam. Maud wist de dag ervoor ook in haar skiff een mooie race neer te zetten in het LDE1x veld! De Eerstejaars Lichte Dames hebben afgelopen weekend helaas iets te veel tijd besteed aan hengeltjes uitgooien, ze zijn er dan ook achter gekomen dat er in Tilburg hele grote snoeken leven. Tijdens hun voorwedstrijd op zaterdag hadden zij al een van deze snoeken te pakken, en ook na de start van hun B-finale op zondag hadden zij weer beet. Uiteindelijk moesten ook zij het met een 8e plek doen.

 

Dan de zware sectie, deze mannen en vrouwen mogen ook zeker tevreden zijn met de behaalde resultaten afgelopen weekend! Om te beginnen met MGD die dit weekend weer puntjes binnen hebben gehaald voor het klassement. De mannen van MGZ hadden op zondag minder succes en de A- en B-boot kwamen elkaar tegen in de C-finale. Echter wisten deze mannen dan weer juist de A-finale te behalen op zaterdag in het GevorderdenB-veld.

 

Ook de dames van EJD moesten het met een C-finale doen op zondag. Hier grepen zij net naast de punten, maar wisten zij wel nauw achter de huidige nummer 1 van het klassement te eindigen. Komend weekend zullen de dames opnieuw het blik achterna jagen in Gent, hopelijk kunnen zij daar wederom stappen zetten!

 

Ten slotte is daar nog Eerstejaars Zwaar die ook zeker niet ontevreden terug hoeven te kijken naar afgelopen weekend. Op zondag wisten ook zij de A-finale te halen in het HB8+ veld hier moesten zij helaas hun betere erkennen in Okeanos en Triton. Maar ook op zondag wisten zij te shinen in de ZRB-finale, waar zij een hele nette 6e plek wisten te bemachtigen! Zo wisten de mannen toch weer 4 punten binnen te slepen voor het klassement!

 

Het was een mooi en succesvol weekend, maar ik moet toch eerlijk bekennen dat ik het toch ook vooral erg koud vond. Next stop: westelijke (hopelijk iets warmer dan in het zuiden). Voor alle overige uitslagen kijk hier.

 


Eerdere berichtgeving:

 

Slechts twee weken geleden was de gehele wedstrijdsectie (met uitzondering van Oud Licht) nog in Tilburg en dit weekend mogen zij laten zien dat zij bekend zijn met de zuidelijke wateren. De ZRB is traditioneel een andere wedstrijd dan de andere, dit betekend echter niet dat er nooit gebroken mag worden met deze traditie. De klassements-kilometer is eruit en maakt plaats voor een 1500m time-trial en 2k finale. Ondanks alle aanpassingen beloofd het wederom een spektakel te worden daar in het zuiden en zullen de roeiers traditiegetrouw alles geven om een plekje op dat erevlot te bemachtigen. Door: Anna Mayer

Op zaterdagochtend zullen eerst de mannen van Middengroep Zwaar aan de beurt zijn in het HGb4- veld. Hier zullen alle drie de viertjes van start gaan, elk in een andere voorwedstrijd. Keke zegt dat het kwartje beide kanten op zou kunnen vallen. Rob hoopt vooral dat zij niet meer kei hard uitgelachen worden door de eerstejaars lichte dames, als hij beweert hen in te willen maken. De mannen hebben er gelukkig een goede laatste training op zitten en zijn klaar om de stijgende lijn door te zetten op de ZRB. Op zondag zullen de mannen wederom de strijd aan gaan in het Development klassement.

Ook MGD is weer van de partij, zij zullen echter niet alleen in de voor hen bekende 4- plaats nemen. Zo zal de boot van Luka na zaterdag opsplitsen in een 2- (Luka en Rian) en een 2x (Katinka en Annemieke). De boot van Emma zal wel beide dagen in de 4- starten. De dames geven aan vooral blij te zijn dat de ZRB zonder ballenlijn gevaren wordt, met name de kleine nummers zullen deze drijvende snoek-veroorzakers niet missen tijdens de race. Een opvallend nummer is de dames beginnelingen 2x die op het water gelegd wordt, dit is namelijk niet alleen Zaïda Rivai van de middengroep, maar ook Rebecca Kole van EJLD. De dames hebben hard gewerkt aan hun wedstrijdplan en zijn klaar om het veld aan te vegen. Op zondag zullen beide dames in een skiff starten, Zaïda moest eerst nog leren instappen, maar ze denkt dat ze dit weekend wel zelfstandig in het wiebelige gevaarte kan stappen. Zaïda zal in het DG1x veld starten en Rebecca in het LDG1x veld.

Oud Licht heeft tijdens de Hollandia al laten zien dat ze lekker kunnen pompen. Hopelijk kunnen ze dat vast houden tijdens deze wedstrijd in het verre zuiden. Middengroep Lichte Dames is ook weer van de partij. Twee weken geleden hebben Anna en Maud al goede zaken gedaan, en ook Lisa en Iris zijn weer klaar voor de strijd. Lisa en Iris zullen ook dit weekend weer twee keer starten, terwijl Anna en Maud alles voor de zondag zullen bewaren.

De eerstejaars zullen ook allemaal starten. Eerstejaars Licht hoopt bij de ZRB eindelijk dat felbegeerde blik binnen te halen. Ook EJZ en EJD zullen weer de strijd aangaan, gelukkig weer zonder invallers. Ook stuurvrouw Emma Groenveld is weer genezen van haar blessure, waardoor zij weer fris en fruitig in de boot zal zitten. Ten slotte hoopt EJLD de stijgende lijn sinds de Varsity voort te zetten en wederom een vol weekend te draaien!

 

Kortom genoeg te beleven dit weekend in Hilvarenbeek! Alle starttijden en uitslagen zijn hier te vinden.

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll