Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing: PeiL & PeiK

Hopelijk zijn de blaren ondertussen geheeld, de benen uitgerust en is iedereen weer bijgekomen van deze zowel mentaal als fysiek heel zware wedstrijd. Het was een weekend met gemengde gevoelens, maar er zijn ook zeker mooie resultaten behaald!

Om te beginnen, hebben de meiden van Bløb in het D2 4+ veld alles gegeven om een mooie tijd neer te zetten, en dit is ze ook zeker gelukt. Hiermee hebben ze de 2de plek binnengesleept. Misschien lukt het ze volgende keer om de taart binnen te slepen, maar voor nu kunnen ze al heel tevreden zijn met dit resultaat. Vervolgens heeft Roos uit Bløb een ongelofelijke prestatie neergezet door de PEiL een tweede keer te roeien en in te vallen bij Søepeltjes. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen, want Søepeltjes heeft getaart in het D3 veld! Gefeliciteerd dames! LØRELEI zat de dames op de hielen, en heeft de 2de plek binnengesleept. Ook Twørk heeft een mooie tijd geroeid, en is daarmee geëindigd op de 4de plek. De DCl4+ heeft alles gegeven, en dit was bijna genoeg want Sønna en Møna hebben de respectievelijk de 3de en 2de plek binnengesleept. Ze hebben helaas niet getaart, maar evengoed een knappe prestatie neergezet. De HCl4+ Gladde Bøys hebben op de PEiL een 8ste plek behaald, wat heel knap is gezien het hoge niveau in het H1 veld. In het H2 veld was ook veel roeigeweld te zien, en Cøølman en Desbøøt voor de smaak hebben beide harde halen neergezet. Desbøøt voor de smaak heeft hard gestreden, en dat is te zien aan de 5de plek die ze hebben bemachtigd. Gezien het feit dat veel boten die hoger zijn geëindigd dan Desbøøt voor de smaak HCl4+’en zijn, is dit een prestatie om heel trots op te zijn. Voor Cøølman was het een iets minder voorspoedige wedstrijd. Toch hebben ook zij waardig gestreden, en met bijna 3 minuten verschil tot het bootje achter hen hebben ze het evengoed nog vrij goed gedaan.

Daarnaast is ook de HCl8+ het water overgevlogen, en heeft wel twee boten ingehaald. Helaas niet hebben ze niet getaart, maar wel een goede 2de plek behaald. Ook de DCl8+ heeft de helse afstand geroeid, en heeft een 10de plek bemachtigd. Ook Roy & Nina hebben harde halen neergezet, maar zijn helaas op de laatste plek geëindigd.

Ook de TopC4+’en hebben mooie resultaten behaald. Het was te zien dat de heren van Så høflig en Så moden veel hebben getraind voor deze wedstrijd, want ze hebben beide mooie tijden neergezet en Så moden had zelfs de beste tijd van alle knorrenverenigingen! Maar ook de dames hebben hard geroeid: Kantje Stuurbøørd en Kantje Bakbøørd waren respectievelijk 5de en 7de, en hebben daarmee ook de beste tijden neergezet van alle knorrenverenigingen! Gefeliciteerd heren en dames. Bøb de bøuwen had een moeilijk begin, nadat de kamprechter hun boegbal te zwak vond en de stuur vervolgens de boegbal steviger heeft vast getapet met plakband. Een topbegin van een wedstrijd natuurlijk. Het is de meiden helaas niet gelukt om hoog in poule 1 te eindigen, maar we kunnen nog steeds trots zijn op de prestatie die ze hebben neergezet. STØRM heeft zich echt bewezen dat ze in poule 2 behoren met een sterke 8ste plek. Ze startten vrij vroeg in het veld, waardoor de angst groot was dat ze door veel boten zouden worden ingehaald. Dit bleek echter niet het geval, en ze hebben zelfs één boot ingehaald. Of dit te wijden is aan de fluitende jongens van de 8+ van DDS is de vraag. zowel GØLDSTRIKE als Øltra hebben in poule 3 een mooie strijd neergezet. Nadat er in eerste instantie te weinig bokjes waren om boten op te riggeren, de inlegplek niet optimaal lag door de bomen, en 1 bankje niet (goed) opreed, hebben de meiden van Øltra evengoed alles gegeven om de positie in poule 3 te behouden. Met een sterke 10de plek, en ook nog één boot ingehaald, hebben ze nogmaals bewezen dat lange afstanden echt hun ding zijn. Zoals Øltra graag zegt: een wedstrijd niet gestrest, is een wedstrijd niet gestart! Hopelijk is de prestatie van GØLDSTRIKE voldoende in poule 3 te blijven, en anders kunnen altijd nog proberen te taarten in poule 4 bij komende wedstrijden! De meiden van Titønic hadden in eerste instantie moeite met een stuurtje vinden. Maar hulde voor de compocie want Marijn bleek hun reddende engel te zijn die ze naar een mooie 11de plek heeft gestuurd, net boven de 12de plek van Apøllø. De meiden van BIGGØN hebben laten zien dat kwantiteit niet het belangrijkste is, maar kwaliteit. Met maar liefst één training hebben zij de 9de plek bemachtigd. Helaas kon VRØØM geen vervanging vinden, en heeft daardoor de wedstrijd niet kunnen starten. De Verløren Jøngens hebben zich bewezen door de 8ste plek te pakken in poule 1, en liepen maar iets meer dan een seconde achter op de 7de plek. Dørstig vør gøud heeft bijna het goud gepakt, met een sterke 2de plek in poule 3. Misschien lukt het ze volgende keer om het goud echt te pakken? Maar ook Prøcrastinatørs en Støk hebben harde halen gemaakt. Prøcrastinatørs heeft de 4de plek bemachtigd, vlak achter Dørstig vør gøud, en Støk heeft de 10de plek behaald.

Hopelijk waren alle zware momenten, blaren, en vermoeide lichamen het waard want we kunnen zeker trots zijn op onze competitieploegen. De uitslagen van de PEiL zijn hier te bekijken.

 

Eerdere berichtgeving:

Dit weekend reizen onze competitieploegen af naar Delft, om daar de gevreesde 4,5K te roeien die de PEiL heet. Deze helse afstand is niet de enige afstand waartegen Skøllies komend weekend gaan strijden: één ploegje heeft de keuze gemaakt om, nadat ze zijn gestorven op de PEiL, ook nog even de PEiK te starten! De weersvoorspellingen zijn tot nu toe nog goed, dus dit belooft een mooi weekend te worden! Door: Anouk Bijman

De PEiL staat misschien in iedereens geheugen gegrift als de zwaarste wedstrijd die ze hebben geroeid in de NOOC, maar een heel aantal ouderejaars kiezen er evengoed voor om hem nog een keer te starten in een 4+! Bløb mag op zondag het spits afbijten in het D2 veld. Hopelijk zijn ze een beetje bijgekomen van de HOCT, waar ze vrijwillig de A-finale hebben gestart. Lekker bezig! Ook de HCl4+ Gladde Bøys gaan een poging wagen in het H1 veld. Vervolgens gaan ze, later op de middag, ook nog de PEiL starten. Succes jongens! Maar ook in poule 2 wordt Skøll goed gerepresenteerd. Zo starten zowel Cøølman als Desbøøt voor de smaak op zaterdag de wedstrijd. Als er niet te veel despootjes worden genuttigd de avond van tevoren, moet ook dit helemaal goedkomen. Naast al dit mannengeweld zullen er 3 ploegjes in het D3 veld starten: LØRELEISøepeltjes en Twørk. In het D1 veld zullen Sønna, en Møna starten. De dames van de DCl4+ hebben vorig weekend, met een losse inschrijving, getaart en staan ook nog momenteel bovenaan in de Vlietbokaal. Hopelijk houden ze dit vast en laten ze komend ook mooie resultaten zien!

Maar niet alleen 4+’en laten zich zien. Zo start de HCl8+ op zondag de wedstrijd. Vorige keer grepen ze net naast de winst, maar hebben ze wel volle klassementspunten behaald. Hopelijk mogen ze dit weekend wel die taart in ontvangst nemen! Ook de DCl8+ zal zich van hun beste kant laten zien. Daarnaast starten Roy & Nina in het Mix 2x veld.

Last but not least, zullen ook veel C4+’en de Schie op gaan. Zo zullen beide TopC4+’en aanwezig zijn. De meiden van Kantje Stuurbøørd en Kantje Bakbøørd op zaterdag, en de heren van Så høflig en Så moden op zondag de strijd aan. Ook Bøb de bøuwen zal alles geven op de PEiL om hun positie in poule 1 vast te houden. Hopelijk hebben alle genomen vakanties (hebben jullie nooit college, dames?) en griepjes tussendoor geen negatief effect op hun prestaties. Daarnaast zal STØRM in poule 2 starten. Verder gaan zowel GØLDSTRIKE als Øltra in poule 3 de PEiL starten. Ook Øltra zal alles moeten geven om hun positie in deze poule vast te houden, maar als dit keer halverwege de wedstrijd niemand uitvalt moet dit ze lukken! Verder wordt Skøll goed vertegenwoordigd in poule 4 door: Døl-fijn, VRØØMTitønic, Apøllø en BIGGØN. Ook zullen verschillende herenploegjes gaan de strijd aan. Verløren Jøngens starten de wedstrijd in poule 1. Hopelijk verliezen ze niet hun strijdlust en houden ze deze positie vast! Dørstig vør gøud, Prøcrastinatørs en Støk starten allen in het H3 veld. Tot nu toe is er nog geen herenploegje in poule 4, houd dit vol heren!

Voor alle lotingen van de PEiL kijk hier, en voor alle lotingen van de PEiK kijk hier.

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll