Inloggen

×

Nieuws

Tom Weel Beoogd Materiaal Commissaris Bestuur’20

Dinsdag 7 mei kreeg Tom een uitnodiging van zijn ploeggenoten van MGZ om even samen te eten en het weekend na te bespreken. Tom had de opdracht gekregen om een recept en boodschappenlijstje te maken, Rob en Matthijs zouden koken. Eenmaal aangekomen stond er echter helemaal geen dampende Tikka Masala klaar, tot groot ongenoegen van Tom.

Er lag wel iets anders op hem te wachten, een brief met Skøll-logo die zijn avond een hele andere wending zou geven. In deze brief werd hij direct doorgestuurd naar de eerste locatie.

De eerste stop voor Tom was bij zijn Eerstejaars Zwaar’17. Hier werd de toon van de avond meteen gezet en werd er fanatiek beerpong gespeeld. Vervolgens stapte hij op zijn fiets om bij MGZ’18 en MGZ’19 een hapje te eten. Ook hier vloeide het bier rijkelijk en werd Tom uitgedaagd voor een potje Hamertje Tik op een blok hout. Daarna kreeg Tom de opdracht om zijn weg te vervolgen en het blok hout de hele avond bij zich te houden en geen moment uit het oog te verliezen.

Via een brief van de secretaris van de WedCie werd Tom vervolgens naar Nemo gestuurd. Hier werd hij fysiek flink afgemat. Op de trappen bij Nemo werd zijn kennis getest in een quiz en zijn fysieke staat op de proef gesteld via squat jumps naar boven, dit werd afgewisseld met bier bij ieder fout antwoord op de vragen. Er kwamen vragen voorbij als: “Hoeveel boten heeft Skøll en hoeveel daarvan worden door de wedstrijdsectie gebruikt?”. Lichtelijk aangeschoten kreeg Tom vervolgens een hele lange en lastige rebus. Hier was ‘ie even zoet mee maar hij kwam toch tot de oplossing: Café Oerknal.

Bij het café op het Science Park zat een grote delegatie van de Boot & Huysch met smart te wachten, benieuwd met wie ze volgend jaar te maken zouden krijgen. Om te testen of hij een beetje kan klussen lag er een gedemonteerd voetenbord klaar die hij weer in elkaar mocht zetten. Dit lukte, ondanks de alcohol, nog vrij redelijk en daarom kreeg hij middels een kruiswoordpuzzel de volgende locatie. Dit bleek een stuk lastiger voor Tom, maar gelukkig had hij de hulp en kennis van de Boot & Huysch om tot de oplossing te komen: Café Vrijdag.

Na een hele trage fietstocht kwam Tom aan bij het Botenplan, waaronder 4 oud-MatComs aanwezig waren. Tom werd hier aan de tand ge

voeld waarom hij dé kandidaat is om de volgende MatCom in lijn te worden.  Vragen over wie hij tegenover zich had en waarom zij belangrijk waren voor Skøll kon hij helaas niet al te goed beantwoorden, gelukkig werd hij gered door 3 mannen in rode jasjes die hem blinddoekten en uit het café ontvoerden. Samen liepen ze naar de Berlagebrug en namen ze de trap naar beneden.

Op de vlotten bij Roeicentrum Berlagebrug deed Tom zijn blinddoek af en zag hij dat hij tegenover bestuur’19 en Emma stond. Hier nam Wout het woord:

Lieve Tom,

Daar sta je dan, op het vlot van roeicentrum Berlagebrug. Om 2 redenen is deze plek bijzonder voor Skøll en voor de materiaalcommissaris. Lang geleden lagen in de loodsen hier achter mij onze bootjes. Dat was in de tijd dat die 2-met die nu in de soos hangt, de Woelwatel nog een wedstrijdboot was. Maar we staan hier nu, op dit bijzondere moment voor jou.

Je hebt Skøll als wedstrijdroeier 3 jaar lang heel intensief meegemaakt en leren kennen. Het afgelopen jaar heb je daarnaast ook nog je energie weten te steken in de Wedcie en het coachen van een bootje. En in die tijd en tijdens de gesprekken de afgelopen weken hebben wij jou leren kennen. En je hebt ons laten zien dat je heel gedreven, met veel energie en passie te werk gaat.

Het roeien op Skøll floreert de afgelopen jaren en zit nog altijd in de lift. Een brede en goede vloot is essentieel om dit te kunnen faciliteren. Ik heb dit jaar de eer gehad om die vloot te mogen beheren. Jij hebt ons overtuigd dat je de ideale persoon zou zijn om dit volgend jaar te doen.

Er is nog een tweede aspect aan deze plek wat bijzonder is voor een MatCom van Skøll. Want achter je, is de Berlagebrug. Misschien sta jij hier wel over een half jaar tijdens de Head & Heineken, te kijken naar het roeigeweld en te vrezen voor je bootjes. Want klassiek voor deze plek zijn helaas ook de vele schades die hier gevaren worden.

Dus Tom, aan het einde van jouw rit door Amsterdam en langs vele skøllies waar je mee hebt geroeid en samengewerkt rest nog 1 vraag. Wil jij Commissaris Materiaal worden van het 54e bestuur der Algemene Amsterdamse Studenten Roeivereniging Skøll?”

Zonder te twijfelen antwoordde Tom: “Ja!”. Felicitaties en omhelzingen volgden en de champagne werd ontkurkt.

Veel succes komend jaar Tom! Wij zijn ervan overtuigd dat je perfect past in deze functie!

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll