Inloggen

×

Nieuws

Voorbeschouwing: Ringvaart Regatta

Morgen, woensdag 22 mei, gaan 4 Skøll ploegen de uitdaging aan om de Ringvaart Regatta van 100 kilometer te roeien. WINSTON OBA en ROY KOELMAN starten beide in de skiff, VAMØS in de vertrouwde dubbelvier en BREAK A LEG mag het spits afbijten in de acht. Door: Ringvaart starters

Voor degene die (nog) niet bekend zijn met het fenomeen dat de Ringvaart Regatta is, hierbij een korte uitleg. In alle vroegte beginnen woensdag 167 ploegen van allerlei verenigingen, in allemaal verschillende nummers aan een roeimarathon van 100 kilometer. Ter vergelijking; van Skøll naar Ouderkerk en terug is iets meer dan 10 kilometer. De wedstrijd start bij Asopos de Vliet (Leiderdorp), voert via de Ringvaart van de Haarlemmermeer langs Schiphol, Amsterdam en Haarlem terug naar Leiden. Vanaf hier gaat de tocht verder naar Delft, waar de finish bij Proteus-Eretes is. Voor de extra uitdaging wordt er over de laatste 600m gesprint voor het sprintklassement.

Waarom mensen dit doen? Om zichzelf uit te dagen, om geld op te halen voor een goed doel, om je roeicarrière goed af te sluiten of gewoon omdat je knettergek bent.

De eerste start van de dag is voor de Skøll Damesacht. Met startnummer 1 gaan zij om 6u weg uit Leiderdorp. Dit geeft naast de uitdaging van het roeien een hele nieuwe dimensie voor stuur LAURA, die hierdoor de hele route uit haar hoofd zal moeten kennen. Verder is hun doel om na het eerste biertje na de finish te blijven staan. Wil je live-updates ontvangen van deze dames of ze een hart onder de riem steken? In hun Whatsapp-groep houden ze je op de hoogte. Deelnemen kan via: https://chat.whatsapp.com/Dw2TkmTTsLt6Hasf46cxrb

40 minuten later zal WINSTON van start gaan. Hij roeit deze tocht om geld op te halen voor een school voor blinden in Bhutan waar hij komende zomer vrijwilligerswerk gaat doen. Je kunt aan zijn actie bijdragen door een zelfgekozen bedrag te storten op NL33 RABO 0155 2644 51 ovv Sponsoring Global+ Bhutan in naam van Winston Oba. Wil je meer informatie over dit doel? Stuur Winston een berichtje!

Iets voor half achten is het de beurt aan ROY, die net als Winston in z’n eentje de 100k gaat roeien. Roy zijn doel is om de hele afstand onder de 10 uur af te leggen en wil dus elk uur ten minste 10km afleggen. Je kunt live volgen of dit lukt via de tourvolger  www.tourmonitor.eu/ringvaart/ringvaart2019

De Skøll-hekkensluiter zijn de dames van VAMØS. Voor een laatste keer stappen zij samen in de dubbelvier om geld op te halen voor onderzoek naar diabetes type 1. Dit omdat ploeggenootje NINA zelf deze ziekte heeft, iets wat deze wedstrijd nog een extra moeilijkheidsgraad geeft. Doneren voor hun actie kan via www.actievoortype1.nl/actie/vamos  Het is net als bij de acht mogelijk om live op te hoogte te blijven via whatsapp. Hun deelname link is: https://chat.whatsapp.com/KFXYystoSmH5ESja89dccH  

Alle vier de ploegen zijn via de toervolger met hun rugnummer live te volgen. Maar ze kunnen ook alle aanmoedigingen langs de kant gebruiken. Om het makkelijker te maken hebben we een meefiets kaart gemaakt. De globale doorkomsttijden per ploeg staan eronder! De meeste ploegen streven om sneller te roeien dan de planning is, dus het is aan te raden goed in de gaten te houden waar ploegen zich bevinden.

Ploeg Boot Rugnr. Start Doorkomst C1 Doorkomst C2
Break a Leg D8+ Jeanine Kribbe

Julie Schmeets

Katja van der Perk

Laura Koppe (st.)

Laura Visser

Loes Termeulen

Païvi Reckman

Tamara Zwinkels

Tessa de Weijer

1 06:00 08:20 10:00
Winston Oba H1x Winston Oba 52 06:40 09:00 10:40
Røy Køelman H1x Roy Koelman 95 07:20 09:30 11:30
VAMØS D4* Aimée Molenaar (st.)

Bojoura van Riel

Marijn Bos

Nathalie Bijleveld

Nina van Lierop

144 08:20 10:40 13:20

 

Reacties (0)

Geef een reactie