Inloggen

×

Nieuws

NABESCHOUWING WESTELIJKE REGATTA

Wat een weekend. De WAB heeft zich van alle kanten laten zien. Van praktisch windstil en glad water op zaterdag, naar een sterk windje tegen op zondag. Dit resulteerde in veel snoeken, finales én drie blikken die we mee mochten nemen naar de Jan Vroegopsingel. MGZ, Oudlicht en de SB-acht wisten hun puntje als eerste over de finishlijn te krijgen, mannen gefeliciteerd! (Door: Iris Visser)

Eerstejaars

Voor het Eerstejaarsklassement zijn er ook weer wat puntjes meegenomen naar Amsterdam. Zowel EJD als EJZ wonnen de B-finale, en EJLD werd vierde in de A-finale. Op de zondag behaalden EJD en EJLD de A-finale, maar wisten nog niet het beginnelingenblik binnen te slepen. EJLvoer op de zondag mee in het HE8+veld met een zware bal TIJMEN VAN BEEK als invaller.

 

Middengroepen

Zoals in de voorbeschouwing vermeld hebben alle middengroepen gestart dit weekend. MGLD lagen samen in de A-finale op zaterdag, en op zondag moesten MAUD JOOSSTENS en ANNA VOS helaas net genoegen nemen met een tweede plek. Ook MGD zat in de ‘vertrouwde’ boten. KATINKA KROM en ANNEMIEKE EFDEE krijgen het dubbelen steeds meer onder de knie en hadden een ‘vet goede middelste 1500 meter’ in de finale op zaterdag. Oudlicht wist het zaterdag weer voor elkaar te krijgen om het puntje als eerste over de finishlijn te duwen, CAS, RUTGER, HUGO en EWOUT gefeliciteerd! Van MGZ lagen er drie viertjes op het water, en ook de boot van MICHIEL, BRECHT, KEKE en ALEXANDER wist de winst te pakken, gefeliciteerd!

 

Nog een shoutout naar EDGAR, ZAIDA en eerstejaars lichte dame SASKIA die het woeste water van de WAB (dit keer alleen woest water op zondag) wisten te trotseren in een skiff.

 

Ouderejaars

Het derde blik van het weekend werd binnen geharkt door de SB-acht met aan boord JORIS MOERMAN en WIBOUT RUSTENBURG. Heren, gefeliciteerd!

 

Het eerste weekend op de Willem-Alexanderbaan zit er weer op, next up: de ARB.

 

De volledige uitslagen zijn hier te vinden!

 


VOORBESCHOUWING WESTELIJKE REGATTA

Dit weekend is het weer zover, de eerste wedstrijd op de ‘Windy WAB’ zal gevaren gaan worden. Met 32 inschrijvingen is Skøll goed vertegenwoordigd. Zal het weer meewerken, of zullen ploegen niet alleen tegen elkaar maar ook tegen de weersomstandigheden moeten strijden? (Door: Iris Visser)

 

Eerstejaars

Het weekend zal afgetrapt worden door onze EERSTEJAARS DAMES die hopen de goede lijn vanuit Gent door te trekken naar de finishlijn van de Willem-Alexanderbaan. Een paar uur later zullen de dames van EJLD de baan in lichterlaaie proberen te zetten om hun puntje zo snel mogelijk over de finish te pushen. De heren van EJL en EJZ hebben het beter bekeken en kunnen zelfs een beetje uitslapen voor hun race om 13.00 uur zal aanvangen.

Op de zondag zullen EJD, EJLD en EJZ allen te zien zijn in het beginnelingenveld waar zij gaan proberen het kunstje van EJL na te doen om dat felbegeerde beginnelingenblik binnen te hengelen. EJL verruilt de Oud-Skøll en stuurvrouwe JULIA GROENVELD nog niet voor een klein nummer, en zal naast MGZ en de SB-acht ten tonele verschijnen in het HE8+ veld.

 

Middengroepen

Ook alle middengroepen trekken naar die bak water in de polder om punten te sprokkelen voor het klassement. OUD LICHT zal als vertrouwd verschijnen in de dubbel twee, vier zonder en EDGAR zal dit weekend weer twee keer ten strijde trekken in de skiff. Op de zondag stappen drie van de vier lichte pikken in een acht met onze Bordeauxrode buren. MGLD zit na het dubbelvier avontuur van vorige week in Gent weer in de vertrouwde tweetjes, en ook de helft van MGD zal in kleine nummers starten. Waar MGZ op zaterdag nog tegen elkaar zal starten in vier-zonders, slaan zij zondag de handen in een en stappen weer eens in de acht.

 

Ouderejaars

Tja, hoe ouder je wordt hoe langer het duurt om te herstellen natuurlijk. Het grootste deel van onze ouderejaars blijft, na vorige week te hebben gestreden in Duisburg, dan ook thuis in Amsterdam om te trainen. Maar… niet iedereen. JOB HUIGSLOOT zal op zondag wel in actie komen in het Elite skiff-veld, en ook JORIS MOERMAN en WIBOUT RUSTENBURG kunnen we zondag terugzien op het water in de SB-acht.

 

Aan alle deelnemers van dit weekend: succes, voor Skøll en ’t Erevlot!

 

De loting is hier te vinden.

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll