Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing Saurus International Regatta

Zo’n 1500 studenten uit het binnen- en buitenland deden afgelopen weekend mee aan de Saurus International Regatta. Met wat opvallende inschrijvingen (er was onder andere een gemengd 8-veld en er waren inschrijvingen uit België en Duitsland) trok de Maastrichtse wedstrijd ook veel bezoekers.

De reis naar het zuiden van Nederland mocht dan wel even duren, het was het uiteindelijk allemaal waard. Van de Nederlandse bewolking was niets meer te zien. Hier en daar een kort buitje, maar de zon maakte veel goed en warm. De roeibaan en omgeving was ontzettend mooi en het was dan ook geen probleem om na de wedstrijd nog even te blijven plakken met een biertje in de hand. Inclusief oproeien en de twee afstanden (1500 en 250 m) die geroeid moesten worden, was het geen uitzondering dat een team meer dan twee uur op het water bleef.

De jacht op stuurtjes was groots, maar uiteindelijk paste de puzzel precies. Het harde roeien wierp vruchten af bij de PROCRASTINATØRS waarmee ze uiteindelijk taart verdienden in de H3 poule, gefeliciteerd! Hiermee hebben ze zelfs een echte taart binnen gesleept die natuurlijk meteen soldaat gemaakt werd. In poule 1 hadden de VERLØREN JØNGENS minder geluk en moesten het met een tiende plek doen. 

Bij de dames zijn er redelijke halen gemaakt door STØRM, maar uiteindelijk waren alle ogen gericht op BØB DE BØUWEN, die de op twee-na-snelste tijd roeiden in de sprint. Helaas viel de 1500 meter iets langer uit dan verwacht en hebben ze uiteindelijk een zevende plek overall in de poule gehaald.

VØNK en KØRT MAAR KRACHTIG behaalden een 4e en resp. 5e plek in het 4+ veld en vielen hiermee in de middenmoot van hun veld.

In het heren TOPC4+ veld roeiden SA MODEN en SA HØFLIG de sprint net wat beter dan de 1,5 K en behaalden daarmee respectievelijk de 17e en 19e plaats die dag. Bij de dames hebben we wederom kunnen genieten van een knap staaltje roeiwerk en werden KANTJE STUURBØØRD en KANTJE BAKBØØRD 5e en 11e.

Al met al was het een heerlijke dag in België en Maastricht, het voelde bijna als een vakantie. Het is een wedstrijd met een relatief korte geschiedenis (dit was editie 6), maar er zullen hopelijk nog heel wat jaargangen komen.

Beeld via https://www.saurusinternationalregatta.com

Alle uitslagen via TimeTeam.


Eerdere berichtgeving

Na een fantastische editie van de Ringvaart Regatta op woensdag, doet zich deze zaterdag alweer de volgende wedstrijd kennen. Morgen zal de 6e editie van de Saurus International Regatta plaatsvinden op het water van de Zuid-Willemsvaart in Limburg. De naam van de wedstrijd doet grensoverschrijdend aan en dat is-ie ook: de start is namelijk in België, terwijl men in Nederland finisht. Bijzonder aan deze wedstrijd is ook dat er teams uit België en Duitsland meedoen. De deelnemers van de NSRF bakboordbokaal hebben de eer om ‘m te starten, en de wedstrijd zit ook in de 4+ sprintbokaal. Door Elvira Brand

Nog altijd weet KANTJE STUURBØØRD hun goede lijn vast te houden en staat nu derde in het Dames TopC4+ klassement, vijf plaatsen boven hun wederhelft KANTJE BAKBØØRD en twee plaatsen onder aartsrivalen Njord en Nereus. Allebei onze damesboten hebben nu al laten zien wat ze in hun mars hebben, en er is geen twijfel over mogelijk dat hun tegenstanders hard op de benen zullen moeten staan om Skøll voor te blijven.

SA MODEN heeft op de PEiL een flinke inhaalslag gemaakt ten opzichte van hun voorgaande wedstrijden in de Heren TopC4+ bokaal. Ze eindigden als zesde van de 23 en zijn daarmee wat plekjes omhoog geschoven. Of zij en SA HØFLIG nu de smaak te pakken hebben, of dat het puur geluk was, zal morgen blijken tijdens de tweekamp.

In de sprintbokaal zullen VØNK en KØRT MAAR KRACHTIG voor Skøll starten. Zij hoeven pas aan het eind van de dag te starten, dus kunnen ze voor hun wedstrijd nog even genieten van het bourgondische landschap dat Limburg te bieden heeft en van de zon die hopelijk nog steeds lekker zal schijnen dit weekend.

In de Heren C4+ bakboordbokaal is de hoop van Skøll gevestigd op de VERLØREN JØNGENS, aangezien zij het bijna in de top 10 van de bokaal hebben geschopt, mede door een goede prestatie neer te zetten op de PEiL. Het zal ze in poule 1 niet makkelijk gemaakt worden door de boot van Laga die nu eerste staat, maar ze hebben morgen nog wel kans om Nereus er uit te roeien.

Naast de Verløren Jøngens zullen onder andere ook DØRSTIG VØR GØUD in poule 2 en PRØCRASTINATØRS en STØK in de derde poule aan de Belgische start verschijnen.

Er starten helaas geen dames in poule 1 van de bakboordbokaal, maar dat geeft ruimte voor groei laten we maar zeggen. In poule 2 zullen STØRM en BØB DE BØUWEN starten.

Heel veel succes en plezier dit weekend!

Foto: Merijn Soeters

Reacties (1)

Bram van Eijk
25 mei om 07:37
Van jouw positieve feedback moet topc4 ‘19 het in ieder geval niet hebben maar toch fijn dat je ook in staat bent time team te checken.

Geef een reactie