Inloggen

×

Nieuws

Laura Visser beoogd Penningmeester Bestuur’20

“Ze mogen me iedere dag vragen, behalve aankomende dinsdag” dit had Laura al een tijdje kenbaar gemaakt bij haar Sociëteitsbeheer. En nadat de gehele vraagactietrein al onderweg was naar station “aankomende dinsdag”, kwam ik pas achter deze wens/noodkreet. Het komt wel eens voor dat een bestuurslid, eenmaal in het ritme van een bestuursjaar, zijn of haar perceptie van het tentamenrooster (af en toe ook ruimte en tijd in het algemeen) compleet verliest. Vorige week was het dan ook tentamenweek en Laura had een belangrijke staan op de vroege woensdagmiddag. Terug naar de tekentafel.

Gelukkig was er een prima aanknopingspunt voor vraagactie 2.0. Die donderdag stond namelijk een lang van tevoren afgesproken drankje bij de HESP met het Sociëteitsbeheer ‘19. Hier kreeg Laura dan ook haar eerste brief, waarop ze vertrok naar een combinatie van haar ploegjes Ønvøldøende en de Dames TopC4 voor een overheerlijke maaltijd en een (drank)spelletje Twister. De intensieve pot Twister was niet genoeg voor de sportieveling, dus vervolgde ze haar tocht en fietste richting de Utrechtse brug om het laatste half uur van de Outdoor mee te pakken. Een paar Burpees en twee flessen Ice verder en Laura bevond zich ondertussen in het Beatrixpark met de K-HB baancommissie en de Evenementen Commissie. Hier kon ze aansluiten bij een hoelahoepcursus en werd de laatste brief geopend. De boodschap: maak een vooruitstrevende begroting en presenteer deze aan de oud-penningmeesters in de HESP. Die begroting is nooit gepresenteerd geweest, wel ontstond er schijnbaar een levendige discussie over de lievelingsdieren van Laura. In de tussentijd reden het voltallige Bestuur’19 en Emma richting de HESP voor een traditionele “ontvoering” naar De Nederlandse Bank. Hier nam Daan het woord:

 Beste Laura,

 Ik hoop van harte dat je een geweldige avond hebt beleefd én uiteraard dat iedereen jou een beetje heel heeft gelaten. Momenteel staan wij voor De Nederlandse Bank (DNB). Zoals je misschien wel weet is de kerntaak van de DNB om de financiële stabiliteit in ons land te handhaven en levert de bank daarmee een belangrijke bijdrage aan de welvaart in Nederland. Deze plek staat bij uitstek symbool voor de functie van een penningmeester en daarom wil ik graag hier van het moment gebruik maken om in het kort wat over het penningmeesterschap te vertellen.

 Als penningmeester krijg je met zo goed als alle facetten van onze vereniging te maken, veel draait immers op én om geld. De kunst hierbij is om de ambities en wensen van de vereniging financieel gezien vast te leggen en de eindige middelen (lees: geld) zo efficiënt mogelijk te alloceren. Ik hoor je al denken, pfoe dat is een beste uitdaging en dat klopt ook. Het leven van een penningmeester gaat inderdaad niet altijd over rozen en dat is maar goed ook. Samen met je bestuur gaan jullie, in het belang van de vereniging, opnieuw belangrijke besluiten maken die de koers van de vereniging gaan bepalen. En het zijn juist deze uitdagingen die een bestuursjaar zo waardevol maken, afgezien natuurlijk van de vele Cobos, borrels, feestjes, dinertjes en uiteraard de wedstrijden😉

 Laura, jij hebt de afgelopen drie jaar met tomeloze inzet laten zien dat je een hart hebt voor onze vereniging. Ønvøldøende, de eerste ploeg waar jij aan deel nam na de herfstRIT van 2016, roeit tot op de dag van vandaag nog met plezier samen. Meerdere ploegen, waaronder de TopC4 en de Talenten 8, heb jij veilig over onze mooie Amstel weten te manoeuvreren. Geregeld laat jij Skøllies zweten met de outdoor én je bent actief bij het organiseren van de K-HB, een van de meest toonaangevende roeiwedstrijden van ons land. Jouw jaar in het SociëteitsBeheer 19 mag ook niet onbelicht blijven. Afgezien van dat jij als algemeen beheerslid een enorm goede toevoeging bent aan het SB, heb jij in dit jaar ook laten zien affiniteit te hebben met het penningmeesterschap. Ik kan dan ook met tevredenheid stellen dat ik onze samenwerking als zeer goed heb ervaren.

 Jouw ervaring op Skøll, jouw kwaliteiten en enthousiasme maken jou in mijn ogen een uiterst geschikte kandidaat voor het penningmeesterschap. Ik ben van mening dat jij nog een heel mooi hoofdstuk aan je Skøll carrière hebt verdiend dus daarom wil ik jou, vol vertrouwen, de volgende vraag stellen: Laura wil jij de penningmeester worden van het bestuur20 van de Algemene Amsterdamse Studentenroeivereniging Skøll?

 Laura twijfelde geen moment en na een enthousiaste “JA!” werd de champagne opengetrokken en getoost op een prachtig jaar.  

Beste Laura, Bestuur ’19 wenst jou met alle vertrouwen een machtig mooi en succesvol jaar toe!

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll