Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing: Thetis Sprint & ARB

Tijdens een zonovergoten ARB heeft Skøll maar liefst 6 keer geblikt. Ook op de Thetis sprint (500 meter) die traditiegetrouw op de vrijdagavond voor de ARB plaatsvind was Skøll twee keer succesvol. Door: Brecht van Kuijk

Vrijdag

Het ‘hoofdnummer’ van de Thetis sprint is het Mix-dubbeltweeveld. Skøll was hierin goed vertegenwoord met vier Skoll ploegen en een Skøll/Skadi combinatie. JOB HUIGSLOOT en SANNE BRUGGINK wisten het veld te winnen. De Skøll/Skadi combinatie was minder succesvol en werd laatste. Zo zie je maar weer dat je de persoon van het andere geslacht (van het zelfde mag natuurlijk ook) beter binnen de vereniging kan zoeken dan daarbuiten. Verder veegde WIBOUT RUSTENBURG het HB1x-veld aan en kon hij met zijn skiff aanleggen bij het erevlot. 

Zaterdag

Een van de eerste Skøllroeiers die zaterdagochtend het water over ging was GIJS ANDRINGA. Hij roeide dit keer niet met zijn dubbeltwee partner TIMO VAN HELVOORT, maar met zijn broertje Syb Andringa. Syb is junior bij roeiverniging De Amstel, het zou mooi zijn als we hem in de toekomst met het Vikingschip op de borst zien roeien. Helaas moesten zij in de voorwedstrijd nét genoegen nemen met de derde plek in het LHDev2x-veld, waardoor zij geen plekje in de A-finale wisten te bemachtigen.

In de finale van het DE2x-veld ging NIKA VOS er samen met een Nereus roeister Bente Paulis met een voorsprong van maar liefst zes met de winst vandoor.  In hetzelfde veld voor de mannen roeide Lennart van Lierop samen met Thêta roeier Guido de Ruiter naar het blik. Lennart en Guido gaan samen naar World Cup II in Poznan. Naast Lennart in de dubbeltwee gaan OBBE TIBBEN en GUILLAUME KROMMENHOEK in de Skiff naar Polen. World Cup II vind plaats van 21-23 juni.

Zondag

De EJLD hadden in het LDB 4*-veld de snelsde tijd in de time-trial in de ochtend. Dit konden ze helaas in de finale net niet herhalen en werden hier 2e. Misschien zullen dus zij bij de volgende wedstrijd wel kanshebber zijn voor het beginnelingenblik. 

Aan het begin van de middag roeide Guillaume Krommenhoek van OJZ naar de winst in het HE1x-veld in een tijd 6:55.73. Wat echt snel is, ter vergelijking de Eerstejaarsdames (met z’n achten) deden er 7:04.35 over. Hiermee haalde Guillaume zijn 7e klasserende blik binnen en mag zich daarmee SA-roeier noemen. Hij ontkurkte de champagne zeer vakkundig op het erevlot. Andere OJZ-roeiers JORIS MOERMAN en WIBOUT RUSTENBURG, die in de onder 23 acht van de KNRB zitten, wisten net als bij de Westelijke Regatta het HE8+ te winnen. Ze snelden naar een tijd van 5:35.05.

Op het einde van de dag wist NIKA VOS in het DE4x-veld te winnen. Nika roeit in de onder 23 dubbelvier van de KNRB. Iets daarna wonnen LENNART VAN LIEROP en JOB HUIGSLOOT het HE4x-veld in een combinatie met Thêta en Orca. Lennart en Job willen in deze combinatie naar Henley, het succes van vorig jaar in Londen smaakte bij hen dus duidelijk naar meer.

Tijdens de ARB en Thetis sprint is het opmerkelijk dat alle blikken uitsluitend zijn gewonnen door OJZ en OJD. Hopelijk kunnen de Middengroepen en Eerstejaars zich hieraan optrekken om zo tijdens de twee resterende wedstrijden (Damen Raceroei Regatta en NSRF Slotwedstrijden) ook op het erevlot terecht te komen.

Voor alle resultaten, zie hier

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll