Inloggen

×

Nieuws

Lyfke Bergsma beoogd Commissaris Intern ’20

Niets vermoedend lag Lyfke afgelopen donderdag te chillen op bed. Haar vriend Rik vroeg of ze zijn nieuw gekochte broek wilde zien? “Natuurlijk!”, zei ze enthousiast. Vol verwachting keek Lyfke naar de tas van Rik, waar geen broek, maar een envelop met het Skøll logo erop uit kwam. Met grote ogen nam ze de brief in ontvangst. “Jij kon toch niet tegen me liegen?” riep ze stralend.

 

Vol verbazing las ze de brief hardop voor en de glimlach was niet van haar gezicht af te krijgen. Ze werd verzocht om zich richting de rivier waar alles om draait en wel ter hoogte van iemand zonder wie je niet zonder kan te begeven. Hier zat haar trouwe FoodCie op haar te verwachten, die haar geblinddoekt de vreemdste combinaties eten lieten proeven. Elke fout was uiteraard een adtje. Even later voegde het Sociëteitsbeheer zich bij de groep en ze genoten samen met elkaar van de zon en uiteraard een drankje.

 

Na het oplossen van een woordzoeker werd de volgende bestemming duidelijk: haar bootje Tøny/ØK en haar coachbootje Drøwning zaten vol smacht op haar te wachten. Hier kreeg ze allereerst haar ergs

te nachtmerrie geserveerd: paprika en courgette. Dit moest ze eerst opeten voordat ze haar welverdiende lasagne mocht opeten. Na de lasagne was het tijd voor een ingewikkelde rebus die haar naar haar PROMO-commissie, SkøllCie en Amstel Wedstrijd Commissie leidde. Een lekkere ICE verder werd het dan tijd voor haar laatste stop: eerdere 10e bestuursleden, Marloes en Loïs. Hier heeft ze al haar plannen voor aankomend jaar uitgebreid toegelicht en tijdens de woorden “Loïs, Marloes, laten we snel een keertje sparren” werd ze ontvoerd door het bestuur.

Op het museumplein mocht ze haar blinddoek af doen en daar stond het voltallig bestuur voor het rijksmuseum om haar toe te spreken:

 

“Lieve Lyfke,

 

Je werd lid tijdens de HerfstRIT van 2016, waar je na de rit met je ploegje Tøny de NOOC roeide. Je voelde je duidelijk meteen thuis in de sociëteit en hebt in voelde je geroepen om tijdens je eerste jaar het Skøll Cup feest te organiseren. Het jaar erop voegde je je bij de Amstel Wedstrijden Commissie en de FoodCie, waar ik voor het eerst met je in aanraking kwam. Echter leerde ik je pas echt kennen toen je samen met Flip de voorzitter werd van de SkøllCie, onderdeel van de Promo. Tijdens de Promo van 2018 hebben we veel contact gehad hoe we tijdens de verbouwing Skøll toch zo goed mogelijk konden presenteren naar potentiële leden. Tegelijkertijd was je onderdeel van het Sociëteitsbeheer’19 waar je Hoofd FoodCie was en ervoor zorgt dat alle Skøllies twee keer per week weer bij elkaar kunnen komen tijdens het eten.

 

Al voordat het duidelijk was of en wat de 10e functie zou inhouden kwam je al naar me toe om te vragen naar deze functie. Je was geïnteresseerd en vooral niet bang om voor deze nieuwe functie te solliciteren. Tijdens onze gesprekken over deze functie was ik onder de indruk van je ideeën en eigenlijk meteen al trots hoe gestructureerd je met deze nieuwe uitdaging om wilde gaan.

 

Op dit moment staan we hier op het Museumplein, een centraal punt in Amsterdam waar heel veel mensen, wegen en musea samenkomen. Een perfecte locatie om de nieuwe functie, Commissaris Intern, te vragen. Want, als Commissaris Intern moet je ook midden in de vereniging staan, voelsprieten hebben en daarnaast bereikbaar voor iedereen. Ik denk dat jij deze taak aankomend jaar zeer goed zal kunnen vervullen, met jouw tomeloze energie, vastberadenheid en doorzettingsvermogen. Dus bij deze dan de officiële vraag: Lieve Lyfke, wil jij de eerste Commissaris Intern ooit van Skøll worden en daarbij plaatsnemen in bestuur ‘20?”

Er kwam een volmondige “JA!”uit Lyfke haar mond en met een grote glimlach deed ze haar toekomstige rode jasje aan. De champagne ontpopte en er werd geproost om de eerste Commissaris Intern uit de Skøll-geschiedenis.

 

Lieve Lyfke, bestuur’19 heeft er alle vertrouwen in dat je het ontzettend goed gaat en wenst je heel veel plezier aankomend jaar!

Reacties (0)

Geef een reactie