Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing: (halve) Rottebokaal

Afgelopen zondag was daar voor veel competitieroeiers de eerste kennismaking dit seizoen met de WAB. De onvoorspelbare Windy Wab. Waar op zaterdagochtend nog filmpjes voorbij kwamen van een baan waarbij zelfs bij Orionis het zweet nog uitbreekt, was het zondag zoals beloofd toch een stuk aangenamer. Het was een dag zonder taart, maar wel met behoorlijk wat A-finales.

En dat begon al gelijk in het eerste veld van de dag, bij de time trials van 1 KM. Zowel de heren van ØUWE PIK ØUWE PIJP als STØK haalden, na een goed feest en ongeveer 2 uur slaap, met een keurige 7en 8plek A-finale binnen. Daar lieten ze zien zeker contant te kunnen presteren, want ook in de finale van 2KM moesten beide ploegen het doen met een, zeker nette, 7plek.

Zoals in de voorbeschouwing al werd benoemd hadden de dames van KRØKØ dit weekend één doel: de derde plek van Euros terugnemen in het klassement. In de A-finale werd al een goede stap in de richting gezet toen de dames zich met een solide race verzekerden van een plek in de A-finale, en laatstgenoemde dat niet lukte. Die A-finale kwam alleen minder lekker uit de verf dan de meiden hoopten en ook zij kwamen als 7over de finish. Helaas net te weinig om die derde plek terug te veroveren, maar zij hebben er alle vertrouwen in dit op de Orca slot te kunnen doen.

Dat het tussen BEUKMAN & BEUKMAN en ØLDSKØLL stuivertje wisselen is tussen wie als eerste met zijn boegbal over de finish komt, bewezen beide ploegen nog maar weer eens afgelopen zondag. In de voorwedstrijd pakten zij met een respectievelijk 3en 4plek beide netjes de A-finale. Daar moest kwam eerstgenoemde toch wat minder lekker weg – “het was een bikkelharde strijd, vooral tegen onszelf”, – en dus was het ØLDSKØLL die hier met een ruime voorsprong toch eerder was. In het klassement van de Ask & Embla bokaal zullen zij elkaar dus nog steeds goed op de hielen zitten. 

Bij de dames C4+en uit de bakboordbokaal was het BØB DE BØUWENdie daar met een knappe 2eplek bij de time-trial ook de A-finale pakte. Helaas konden zij dit kunstje boord aan boord niet nog een keer herhalen, maar haalden zij wel een 8e plek, net achter de dames van STØRM.Voor beide ploegen zijn dit in ieder geval wel weer wat aardige puntjes voor het klassement van de bokaal, dus daar kunnen ze zeker tevreden mee zijn.

Net als de dames van APØLLØ en DØL-FIJN trouwens, want deze ploegen slaagden erin om in de A-finale van die 7eplek vandaan te blijven en een knappe 2een 5eplek mee naar huis te nemen. APØLLØ greep net naast taart, maar zal hiermee vast een mooie stijging maken in het klassement. Wie weet wat de laatste wedstrijd van het jaar, de Orca Slotwedstrijden, nog zullen brengen voor hen volgende week… Wij zijn benieuwd!

 

Ben jij nou benieuwd naar de rest van de uitslagen? Klik dan hier.

 

Ondertussen maken wij ons ook op voor dé, voor velen, afsluiter van het compo-seizoen: de Orca Slotwedstrijden. Lekker dicht bij huis, dus kom jij ook meefietsen?

 

 

Eerdere berichtgeving:

—————————————————————————————————————————————————

Waar het weer afgelopen dagen vooral wat fysieke schade aanrichtte in Nederland – zo ook op de oprit van Skøll -, hadden een aantal roeiers het mentaal wellicht ook wel even te verduren toen daar donderdag het bericht kwam van de afgelasting van de volledige zaterdag. Het zaterdagprogramma van wat dé competitieklapper had moeten worden, namelijk een samenkomst van onder andere de Stuurboord- als Bakboordbokaal, de Kruithuisbokaal en de Sprintbokaal. Maar goed, niet helemaal getreurd! Er is natuurlijk niets zo veranderlijk als het weer, want volgens de huidige berichtgeving zal de zondag wel verroeid kunnen worden en daar zullen alsnog een heel aantal ploegen hun opwachting maken! 

Waar voor de CLUBACHTEN en DAMES TOPC4+ een laatste belangrijke poging om punten voor het klassement te sprokkelen verloren gaat, komt HEREN TOPC4+ beter weg met het slechte weer. Zij zullen zondag de time-trial starten met als taak bij de 8 tijdsnelsten te eindigen en zo een plek in die A-finale te bemachtigen. Met een 14e en 17e plek in het klassement zal dit voor beide ploegen zeker een goede mogelijkheid zijn nog wat plekjes te stijgen. Taak dus aan de mannen om, in de veranderde opstelling, het hoofd koel te houden en zich dit keer niet gek te laten maken door de voorbeschouwing… 

Wie bij goede resultaten dit weekend ook nog naar een heuse plek in de top 3 van de Quadruplebokaal kan stijgen zijn de dames van KRØKØ. Roeister DIEDER STOLK: “Het doel is natuurlijk om die derde plek terug te veroveren en Euros te verslaan. Deze week hebben we daarom nog wat extra startjes en AT geoefend, verder gaan we gewoon zo hard mogelijk proberen te varen in de time-trial.” 

Ook de mannen van OLDSKØLL en BEUKMAN & BEUKMAN hebben tot dusver laten zien aardig aan elkaar gewaagd te zijn en ook in de bokaal zitten ze elkaar op de hielen. Morgen kunnen zij het in de voorwedstrijd dan ook rechtstreeks tegen elkaar, en onder andere wat sterke concurrentie vanuit Proteus, opnemen om een plek in de A-finale. We zijn erg benieuwd of de concurrentie moet komen van dubbeltwee ‘De mannen die nooit op komen dagen, maar wel doen alsof ze kunnen roeien’.

Waar dus een groot deel van de Bakboord- en Stuurboordbokaal deelnemers dit weekend aan zich voorbij moesten laten gaan, zullen er zeker ook wel een aantal in actie komen zondag. Zo zullen de dames van BIGGØN, APØLLO en DØL-FIJN toegewezen zijn op de time-trial morgen. Op de Windy WAB vooral een kwestie van niet gek laten maken en lekker door de wind heen beuken. Oh en altijd je core aanspannen natuurlijk, mochten de wellicht wat brakke maagjes dat overleven. De heren van ØUWE PIK ØUWE PIJP en STØK zullen het Rottebokaalfeest wellicht juist aan zich voorbij laten gaan (of gewoon doorpakken natuurlijk). Zij zullen morgenochtend namelijk het spits mogen afbijten voor Skøll rond de klok van half 10. 

Nu is het natuurlijk nog even afwachten wat het weer gaat doen, maar vooralsnog verwacht de organisatie het volledige programma te kunnen draaien zondag.

Aan alle deelnemers: ontzettend veel succes! Aan alle toeschouwers: meefietstijden vind je hier.

Reacties (0)

Geef een reactie