Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing: Orca Slotwedstrijden

Onze roeiers hebben niet alleen op het feest afgelopen zaterdag, op zowel Skøll als bij Panama, hun best gedaan, maar ook op de Bosbaan. Er is vaak gezongen, stuurtjes zijn het water in gegooid en A-finales zijn getaart. Aan al deze mooie dingen zit echter ook een duistere zijde: intraining afspraken werden genegeerd, wedstrijden werden brak gestart, en finales werden niet gewonnen. Al met al was het een ontzettend zonnig en mooi weekend, waar we allemaal denk ik hebben genoten.

Øltra had als doel om deze wedstrijd hun positie in poule 3 vast te houden, zodat ze de gehele NOOC in dezelfde poel zijn gebleven. Met een 4de plek in de voorwedstrijden, hadden ze niet een heel gevoel erover. Toch werden ze geplaatst in de C-finale. Met een tussenpauze van een paar uur, tentamens geleerd, voorbeschouwingen geschreven, begonnen ze met hernieuwde moed aan de C-finale. Eerst lagen zij op de 3de plek, achter Orca en Triton. Maar onder het enthousiaste geschreeuw van hun topstuur zijn zij daadkrachtig naar de 1ste plek gestegen, en hebben daarmee de C-finale gewonnen! Toch nog soort van getaart, aldus Øltra. Kantje Stuurbøørd van de DamesTopC4+ had een sterke 1ste plek zijn zij geplaatst in de A-finale! Met de harde concurrentie van de beste boten van Njord, Argo, Nereus en anderen, begonnen zij de wedstrijd met een 5de plek. Deze hebben zij nog omhoog kunnen halen naar een 4de plek! Gefeliciteerd, dames! Voor Støk waren de Orca Slotwedstrijden de laatste kans op taart. Op zaterdagochtend viel hun stuur helaas uit. Gedreven door hoop dat dit hun laatste kans om te taarten was, omdat, volgens de jongens zelf, ‘taarten sowieso niet gaat gebeuren bij de ouderejaars competitie’. Gelukkig was het stuur van Øltra bereid om ze naar de overwinning in de voorwedstrijden te sturen, waardoor ze in de A-finale belanden. Helaas hebben ze de gewilde taart niet binnen gesleept, maar hebben toch een mooie 4de plek neergezet. In het HLente C4+ veld heeft Høe cuz ‘vø kus (voormalig schørem) de winst binnengesleept in heat 5, precies zoals hun coach al had gehoopt. Hiermee hebben ze laten zien dat veel trainen toch positieve resultaten geeft (wat toch een beetje een mythe lijkt voor de compo’s onder ons): 4 x per week. Høe cuz ‘vø kus had de snelste start in hun heat, waardoor zij de tegenstanders mentaal hebben uitgespeelt. Ook wil Høe cuz ‘vø kus graag een shoutout doen naar de fanatieke coaches, dus bij deze. Niet alleen deze heren hebben de winst in het lente veld binnen gesleept, ook in Heat 4 was het raak met U-Bøøt die ook de winst binnen wisten te slepen! De dames van KRØKØ hebben in hun voorwedstrijden een hele mooie 1ste plek neergezet, waarna zij in de A-finale een 3de plek hebben neergezet. Toch hebben zij hun tijd van de voorwedstrijden verbeterd met 13 seconden, wat een hele prestatie op zich is. Zoals al verwacht, is het heel spannend geworden tussen BEUKMAN & BEUKMAN en ØLDSKØLL. BEUKMAN & BEUKMAN heeft de 5de plek gekregen, net een seconde langzamer dan ØLDSKØLL, die een 4de plek bemachtigde. De Heren Talenten8+ bereikte de B-finale, nadat ze een sterke 3de plek hadden geroeid in de voorwedstrijden. Hierin waren zij de snelste talentenboot, en hebben ze onder andere sneller geroeid dan de Club 8+’en van zowel Triton als Njord. Onze HCl8+ heeft in de voorwedstrijden een fantastische 1ste plek geroeid, waarmee ze zichzelf in de A-finale plaatsten. Hierin hebben zij een 3de plek behaald, wat een mooie prestatie is.

De Prøcrastinatørs hebben tijdens de voorwedstrijden in poule 2 een 3de positie behaald, waardoor zij zich vestigden voor de D-finale. Niet ontmoedigd door het feit dat ze in de D-finale zijn geplaatst, hebben ze met volle kracht geroeid en hebben ze de D-finale gewonnen. Ook Dørstig vør gøud was geplaatst in de D-finale, en is met slechts 1 seconde achterstand op de Prøcrastinatørs 2de geworden. In Dames poule 2 is het hele seizoen al een strijd tussen Bøb de bøuwen en STØRM aan de gang. Toen zondagochtend echter 2 ploeggenoten van STØRM zich hadden verslapen, en de positie opeens veranderd moest worden, was het lot van STØRM echter al bezegeld. Zij werden 6de in de voorwedstrijden en plaatsten zich daardoor in de D-finale. Met hernieuwde moed hebben zij daar evengoed een mooie 3de plek binnengehaald. Bøb de bøuwen heeft daarentegen bewezen dat ze echt enorm goed kunnen bouwen! In een niet zo’n spannende voorronde trokken de dames de boot 14 seconden voor de nummer 2 de finishlijn over. Hierdoor plaatsten zij zichzelf in de A-finale: een kans om te taarten, iets waar de dames het hele seizoen al over hopen/voor trainen! Vol verwachting bij zowel de coaches als de roeiers vertrokken ze 5 uur later naar de startlijn van de A-finale. Vele coaches waren die middag nog snel naar de Bosbaan gesneld om bij dit monumentale te zijn. Nadat de dames ontzettend hard uit de startblokken kwamen, was het al vrij snel duidelijk. Ze zouden taarten. Onder luide aanmoediging van de coaches en de heren van Verløren Jøngens vlogen ze met een bootlengte verschil als eerste de finishlijn over. Op de valreep taart in de D2. Toen zij eenmaal de finishlijn over waren klonk er luid: ‘NOU EN OF’. In de D4 poule heeft Apøllo gewonnen in de C-finale, nadat zij een 6de plek hadden behaald in de voorwedstrijden. Ze hebben hun tijd bijna met 2,5 minuut verbeterd! Netjes gedaan, dames! Naast al dit roeigeweld is ook nog de NKS geroeid afgelopen zondag. De HTopC4+ heeft zaterdagavond een heel mooi feestje neergezet, wat helaas hun roeiprestaties niet verbeterde. Zij hebben toch nog een 5de en 6de plek kunnen neerzetten. De Verløren Jøngens hebben wel beter gepresteerd, ondanks dat ze niet intraining waren gegaan: ze hadden zichzelf zelfs geplaatst voor de halve finale. In de halve finale was hun grootste tegenstander de Argo TopC4+. Hun doel was: alle andere boten de rest voor blijven. Dit lukte redelijk goed: ze lagen een halve bootlengte voor tot en met de 500 meter grens. Toen werd het volhouden om de 3de plek vast te houden. Op het moment dat nog een andere Argo TopC4+ hen inhaalde, leek het verloren. Tot de finishlijn bleef dit spannend, en uiteindelijk hebben ze een 4de plek behaald met een halve seconde afstand tot de 3de plek. Knap gedaan, heren!

Alle resultaten zijn hier te vinden:

Onze roeiers hebben niet alleen op het feest afgelopen zaterdag, op zowel Skøll als bij Panama, hun best gedaan, maar ook op de Bosbaan. Er is vaak gezongen, stuurtjes zijn het water in gegooid en A-finales zijn getaart. Aan al deze mooie dingen zit echter ook een duistere zijde: intraining afspraken werden genegeerd, wedstrijden werden brak gestart, en finales werden niet gewonnen. Al met al was het een ontzettend zonnig en mooi weekend, waar we allemaal denk ik hebben genoten.

Øltra had als doel om deze wedstrijd hun positie in poule 3 vast te houden, zodat ze de gehele NOOC in dezelfde poel zijn gebleven. Met een 4de plek in de voorwedstrijden, hadden ze niet een heel gevoel erover. Toch werden ze geplaatst in de C-finale. Met een tussenpauze van een paar uur, tentamens geleerd, voorbeschouwingen geschreven, begonnen ze met hernieuwde moed aan de C-finale. Eerst lagen zij op de 3de plek, achter Orca en Triton. Maar onder het enthousiaste geschreeuw van hun topstuur zijn zij daadkrachtig naar de 1ste plek gestegen, en hebben daarmee de C-finale gewonnen! Toch nog soort van getaart, aldus Øltra. Kantje Stuurbøørd van de DamesTopC4+ had een sterke 1ste plek zijn zij geplaatst in de A-finale! Met de harde concurrentie van de beste boten van Njord, Argo, Nereus en anderen, begonnen zij de wedstrijd met een 5de plek. Deze hebben zij nog omhoog kunnen halen naar een 4de plek! Gefeliciteerd, dames! Voor Støk waren de Orca Slotwedstrijden de laatste kans op taart. Op zaterdagochtend viel hun stuur helaas uit. Gedreven door hoop dat dit hun laatste kans om te taarten was, omdat, volgens de jongens zelf, ‘taarten sowieso niet gaat gebeuren bij de ouderejaars competitie’. Gelukkig was het stuur van Øltra bereid om ze naar de overwinning in de voorwedstrijden te sturen, waardoor ze in de A-finale belanden. Helaas hebben ze de gewilde taart niet binnen gesleept, maar hebben toch een mooie 4de plek neergezet. In het HLente C4+ veld heeft Schørem de winst binnengesleept in heat 5, precies zoals hun coach al had gehoopt. Hiermee hebben ze laten zien dat veel trainen toch positieve resultaten geeft (wat toch een beetje een mythe lijkt voor de compo’s onder ons): 4 x per week. Schørem had de snelste start in hun heat, waardoor zij de tegenstanders mentaal hebben uitgespeelt. Ook wil Schørem graag een shoutout doen naar de fanatieke coaches, dus bij deze. De dames van KRØKØ hebben in hun voorwedstrijden een hele mooie 1ste plek neergezet, waarna zij in de A-finale een 3de plek hebben neergezet. Toch hebben zij hun tijd van de voorwedstrijden verbeterd met 13 seconden, wat een hele prestatie op zich is. Zoals al verwacht, is het heel spannend geworden tussen BEUKMAN & BEUKMAN en ØLDSKØLL. BEUKMAN & BEUKMAN heeft de 5de plek gekregen, net een seconde langzamer dan ØLDSKØLL, die een 4de plek bemachtigde. De Heren Talenten8+ bereikte de B-finale, nadat ze een sterke 3de plek hadden geroeid in de voorwedstrijden. Hierin waren zij de snelste talentenboot, en hebben ze onder andere sneller geroeid dan de Club 8+’en van zowel Triton als Njord. Onze HCl8+ heeft in de voorwedstrijden een fantastische 1ste plek geroeid, waarmee ze zichzelf in de A-finale plaatsten. Hierin hebben zij een 3de plek behaald, wat een mooie prestatie is.

De Prøcrastinatørs hebben tijdens de voorwedstrijden in poule 2 een 3de positie behaald, waardoor zij zich vestigden voor de D-finale. Niet ontmoedigd door het feit dat ze in de D-finale zijn geplaatst, hebben ze met volle kracht geroeid en hebben ze de D-finale gewonnen. Ook Dørstig vør gøud was geplaatst in de D-finale, en is met slechts 1 seconde achterstand op de Prøcrastinatørs 2de geworden. In Dames poule 2 is het hele seizoen al een strijd tussen Bøb de bøuwen en STØRM aan de gang. Toen zondagochtend echter 2 ploeggenoten van STØRM zich hadden verslapen, en de positie opeens veranderd moest worden, was het lot van STØRM echter al bezegeld. Zij werden 6de in de voorwedstrijden en plaatsten zich daardoor in de D-finale. Met hernieuwde moed hebben zij daar evengoed een mooie 3de plek binnengehaald. Bøb de bøuwen heeft daarentegen bewezen dat ze echt enorm goed kunnen bouwen! In een niet zo’n spannende voorronde trokken de dames de boot 14 seconden voor de nummer 2 de finishlijn over. Hierdoor plaatsten zij zichzelf in de A-finale: een kans om te taarten, iets waar de dames het hele seizoen al over hopen/voor trainen! Vol verwachting bij zowel de coaches als de roeiers vertrokken ze 5 uur later naar de startlijn van de A-finale. Vele coaches waren die middag nog snel naar de Bosbaan gesneld om bij dit monumentale te zijn. Nadat de dames ontzettend hard uit de startblokken kwamen, was het al vrij snel duidelijk. Ze zouden taarten. Onder luide aanmoediging van de coaches en de heren van Verløren Jøngens vlogen ze met een bootlengte verschil als eerste de finishlijn over. Op de valreep taart in de D2. Toen zij eenmaal de finishlijn over waren klonk er luid: ‘NOU EN OF’. In de D4 poule heeft Apøllo gewonnen in de C-finale, nadat zij een 6de plek hadden behaald in de voorwedstrijden. Ze hebben hun tijd bijna met 2,5 minuut verbeterd! Netjes gedaan, dames! Naast al dit roeigeweld is ook nog de NKS geroeid afgelopen zondag. De HTopC4+ heeft zaterdagavond een heel mooi feestje neergezet, wat helaas hun roeiprestaties niet verbeterde. Zij hebben toch nog een 5de en 6de plek kunnen neerzetten. De Verløren Jøngens hebben wel beter gepresteerd, ondanks dat ze niet intraining waren gegaan: ze hadden zichzelf zelfs geplaatst voor de halve finale. In de halve finale was hun grootste tegenstander de Argo TopC4+. Hun doel was: alle andere boten de rest voor blijven. Dit lukte redelijk goed: ze lagen een halve bootlengte voor tot en met de 500 meter grens. Toen werd het volhouden om de 3de plek vast te houden. Op het moment dat nog een andere Argo TopC4+ hen inhaalde, leek het verloren. Tot de finishlijn bleef dit spannend, en uiteindelijk hebben ze een 4de plek behaald met een halve seconde afstand tot de 3de plek. Knap gedaan, heren!

Alle resultaten zijn hier te vinden.

 

Eerdere berichtgeving:

Dit weekend zijn de laatste loodjes in zicht voor onze competitieroeiers. Vorig weekend reisde onze competitieafdeling af naar Groningen, maar (gelukkig) zijn de Orca Slotwedstrijden in ons eigen vertrouwde Amsterdam, op de Bosbaan. De wedstrijd is een boord-aan-boord wedstrijd, dus de spanning zal zeker aanwezig zijn! Extra speciaal is dat onze HTopC4+, DTopC4+ en Verløren Jøngens zondag de NSK starten.

Øltra bijt op zaterdag het spits af door te starten in het Dames 3 veld. Deze dames hebben het hele seizoen hun plek in deze poule kunnen vasthouden, maar trainen is er afgelopen tijd wel een beetje bij ingeschoten. Gelukkig geldt overroeien ook als training! Vervolgens starten de Verloren Jongens in poule 1. Ook de HTopC4+ en de DTopC4+ gaan van start op zaterdagochtend voor het Klassement. Stok start vervolgens in poule 3. Afgezien van het feit dat ze het afgelopen halfjaar niet hebben getraind, het verschil tussen stuur- en bakboord af en toe niet helemaal duidelijk is, hebben ze er toch vertrouwen in. Maar ook onze nieuwste leden zullen zich van hun beste kant laten zien. Zo zullen de heren van zowel IJ-Boot als Schørem starten in het Lenteveld. De coach van Schorem heeft gezegd dat ze wel degelijk kans hebben op taart, dus hopelijk maken ze dit waar! De dames van KRØKØ gaan wederom proberen hun plek terug te nemen in het klassement, en als de wedstrijd beter gaat dan de finale van de Rottebokaal moet dat ook zeker lukken. Tussen BEUKMAN & BEUKMAN en ØLDSKØLL was het op de Rottebokaal ook heel spannend, en tijdens de Orca Slotwedstrijden zal dit niet anders zijn. Veel van onze Club8’en laten zich ook zien! Zo laten de pas gevormde Heren Talenten 8+, de Topcvacht en de HCl8+ zich allen zien. Dat zal zeker een spannende strijd worden. Ook gaat onze eigen Loep Seters (beter bekend als Loes Peters) in een skiff laten zien wat het betekent om Composaris van de beste vereniging te zijn in het Composaris 1x veld.

Op zondag hebben we ook veel mooie wedstrijden te wachten. De dag begint met het H2 veld, waarin Prøcrastinatørs en Dørstig vør gøud in de eerste voorwedstrijd. Hopelijk maken deze heren het niet te bont tijdens het Orca Slotfeest, want het zou mooi zijn als ze hun plek in poule 2 kunnen vasthouden. Verder barst de strijd tussen Bøb de bøuwen en STØRM weer los in het Dames2 veld. Hoewel de dames van Bøb de bøuwen de laatste tijd iets minder, en vaker glad, hebben getraind, hebben ze wel een nieuwe coach toegevoegd aan hun, toch al heel lange, lijst met coaches! Hopelijk heeft hij geholpen om nu eindelijk de felbegeerde taart binnen te halen. Zoals al eerder genoemd, zullen de HTopC4+, DTopC4+ en Verløren Jøngens op zondag de NSK starten. Tussen de HTopC4+ en Verløren Jøngens zal het spannend worden, en er zeker vanaf hangen in welke mate er intraining wordt gegaan de avond van tevoren. Ook al onze dames lenteploegjes zullen alles geven: het zijn er te veel om op te noemen, maar jullie zijn allemaal toppers! Later zal Niet gewøgen wel gefinisht in het D2x veld starten; finishen is natuurlijk al een prachtig doel op zich maar laten we hopen dat er ook mooie resultaten zullen worden bereikt. Hun tijd in EJLD ’18 geeft vertrouwen in dat dit helemaal goed gaat komen. Daarnaast zullen er ook Skøll dames shinen in de 8+. Zowel de DCl8+, als Sønna, als Dames Project8+ gaan starten in het Cl8+ veld. Ook zal Tøart (het ontzettend bekende/bejaarde ploegje uit jaar 16/17) in het C4+ veld verschijnen als Øuwe Tøart. De dames van Øuwe Tøart hebben een jaar niet getraind, maar hebben afgelopen zaterdag getraind.

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll