Inloggen

×

Nieuws

Tess Wattimury Voorzitter Skøll Cup’20!

Afgelopen weekend stond in het teken van de Orca Competitie Slotwedstrijden, waar de ploegen hun laatste halen van het seizoen maakten. Maar, wat is een compoweekend zonder goed feest? Voorafgaand aan het Orcaslot feest op Skøll, zat een gemêleerd gezelschap na een lange warme dag op de Bosbaan te borrelen op het terras. Terwijl Tess samen met haar SB genoot van de avondzon met een biertje in haar hand, vroeg Jaap haar even mee te lopen naar het fusten hok. Er scheen wat mis te zijn met het fust (bleek helaas echt waar te zijn), waarbij Tess hem natuurlijk direct te hulp schoot als barhoofd. Jaap passeerde echter het fusten hok en liep recht door de loods heen tot op het vlot, waar een aantal rode jasjes hen stond op te wachten. Terwijl Jaap naast hen plaats nam en Tess hen enigszins overweldigd aan keek, nam Loes het woord:

Lieve Tess,

Op deze avond, voorafgaand aan het Orca Slotfeest dat zo meteen losbarst, lijkt het mij de perfecte gelegenheid om een woord tot je te richten. Toen je binnenkwam op Skøll begon je je eerste jaar met het roeien van de NOOC, samen met Anacønda. Een mooi eerste jaar, waar je onder andere Laura, die jou dit jaar vergezelt in SB’19, hebt leren kennen. Als een echte compo betaamd, zocht jij het borrel leven op en sloot je je aan bij de BarCie. Je kwaliteiten bleven hier niet onopgemerkt en samen met Flip nam je plaats in het Societeitsbeheer ‘19, beiden als Barhoofd. Met jouw functie heb je veel te maken met externe partijen, waar je een erg professionele houding in aanneemt. Daarnaast ben je dit jaar deel van de actiegroep Groener Skøll; hierin worden mooie stappen gezet op het gebied van duurzaamheid op Skøll. Je zou zeggen dat je hier je handen vol aan hebt, maar toch begon het richting mei te kriebelen om een van de talentenploegen te coachen. Inmiddels een maand geleden ben je begonnen met het coachen van de DTal4* waar het enthousiasme van af straalt. De dingen die ik zojuist heb genoemd, een professionele en duurzaam bewuste houding gepaard met een hart voor roeien, zijn drie mooie aspecten om mee te nemen in het organiseren van een bepaalde wedstrijd vanuit Skøll: de Skøll Cup. Dit is ons paradepaardje en meerdere malen uitgeroepen tot de beste wedstrijd. Wat ik nog niet heb benoemd, is dat jij deze wedstrijd vorig jaar zeer succesvol hebt georganiseerd met jouw Skøll Cup commissie (verkozen tot beste wedstrijd!) en voor duizenden roeiers een wedstrijd hebt gefaciliteerd. Een wedstrijd met een uniek karakter: er worden eerstejaars velden, ouderejaars velden, junioren velden en zelfs elite velden uitgeschreven. Met jouw ervaring binnen Skøll de afgelopen jaren staat jou een mooie nieuwe uitdaging te wachten. Lieve Tess, dan eindelijk de vraag: zou jij voorzitter willen worden van Skøll Cup’20?

Een luide ‘Ja’ volgde en de prosecco werd vakkundig ontkurkt. 

Lieve Tess, heel veel succes komend jaar! Met jouw enthousiasme en ambitie heb ik er alle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen!

Wil jij de mooiste, grootste en beste competitieroeiwedstrijd van Nederland organiseren samen met 10 andere Skøllies? Geef dan je interesse op via My Skøll, via een mail naar ciecie@skoll.nl, of spreek Tess aan!

 

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll