Inloggen

×

Nieuws

Secretariaat’20 bekend!

Het was een normale donderdagavond, behalve voor beoogde voorzitters van de Blwerb Anna Mayer en  Roos Timmers en beoogde voorzitter van de Paparazcie Berber Bos: zij hadden een mysterieus mailtje gekregen eerder die week van ‘Mister Ø’ over de toekomst van Skøll. Enigszins verward stonden ze om 18u klaar op de plekken waar ze zich moesten melden: voor Anna en Roos was dit voor het stadsarchief, voor Berber het fotografiemuseum Foam. Om hen voor te bereiden op hun voorzitterschap van hun commissies volgend jaar en het bijbehorende lidmaatschap bij het secretariaat, moesten ze een opdracht vervullen: Anna en Roos schreven een prachtig gedicht over het archief zoals echte Blwerb-leden betaamd, en Berber maakte een Paparazcie-waardige foto waar enig Instagram-influencer nog een puntje aan kan zuigen. 

Na goedkeuring kwamen ze allemaal bij elkaar bij een café, waar hun Secretariaatsvoorzitter Thomas Dijkman (beoogd secretaris’20) op hen zat te wachten. Bijna het gehele secretariaat bij elkaar: alleen de CIA-voorzitter mist nog. Deze zal zich in de komende weken nog bij hen voegen: wordt vervolgd…

Na een aantal biertjes om elkaar te leren kennen, voegden ze zich bij Secretariaat’19 bij Julia Groenveld thuis: er was al heerlijk voor hen gekookt, aan het was het om hun meegenomen flessen drank te introduceren met een ludiek verhaal en deze vervolgens op te drinken. Met de nodige alcohol in het lichaam (en een bizar snelle ICE-ad van Berber) werden er prachtige verhalen en foto’s uitgewisseld alvorens er naar Skøll gefietst werd. Buiten voor de carport stond bestuur’19 in volledig gewaad voor hen klaar met het jasje van Cato in de hand, die zich snel van de fiets richting haar bestuur bevond en het woord nam:

“Lieve Anna, Roos en Berber. Jullie zijn vanavond door de stad gestuurd met verschillende opdrachten: prachtige gedichten en foto’s zijn de revue gepasseerd. Vervolgens hebben jullie je bij elkaar gevoegd en voilà: secretariaat’20 was samen! Jullie worden volgend jaar dé communicatiekoningen van Skøll: van prachtige stukken op de site, mooie foto’s tot een geweldige site. Jullie zullen samen een beleid opstellen en op een hoog niveau nadenken over de toekomst van Skøll. Met jullie rijke commissieverleden van stuurervaring, Groener Skøll en de Skøll Cup Feestcommissie en een geweldige voorzitter Thomas in jullie midden, weet ik zeker dat het goed moet komen. Dus ik heb eerst aan jullie allemaal apart een vraag: Anna, wil jij voorzitter worden van de Blwerb?” “JA!” “Roos, wil jij voorzitter worden van de Blwerb?” “JA!” “Berber, wil jij voorzitter worden van de Paparazcie?” “JA!” “Dan nu aan jullie alledrie: willen jullie Secretariaat’20 zijn?” Uit alle drie de kelen kwam een overtuigende ja. Maar liefst drie flessen prosecco werden gepopt waarvan een kurk bijna de tweede verdieping op vloog.

Lieve Anna, Roos, Berber en Thomas: ik wens jullie heel veel succes aankomend jaar met het vervullen van de mooiste commissie van Skøll. Jullie zijn toppers en gaan het zeker goed doen!

De samenstelling van het Secretariaat’20 is:
Voorzitter: Thomas Dijkman (secretaris bestuur’20)
Blwerb-voorzitters: Anna Mayer en Roos Timmers
Paparazcie-voorzitter: Berber Bos
CIA-voorzitter: to be announced…

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll