Inloggen

×

Nieuws

VOORBESCHOUWING WORLD CUP III / KONINKLIJKE HOLLAND BEKER

Dit weekend is het eindelijk zover. Hét evenement waar menig Skøllie weken, al dan niet maanden, naar uit kijkt. Maar liefst zeven van onze toppers zullen ten tonele treden, en een paar honderd andere verenigingsgenoten zullen hen dit zo goed mogelijk faciliteren. Het grote blauwe bord in de soos kan bijna niemand ontgaan zijn, en de gedreven mensen in blauwe broeken rondom dit bord al helemaal niet. Ik heb het natuurlijk over de speciale editie van de Koninklijke Holland Beker, World Cup III! (Door: Iris Visser)

Dit jaar is de KHB dus als gezegd een beetje anders dan anders. Het is niet alleen een World Cup, ook vindt het niet plaats op de Bosbaan maar op de Willem-Alexander baan in Zevenhuizen, én mogen er geen roeiers van de developmentklassementen en eerstejaarsklassementen meedoen. Maar gelukkig verschijnen er gewoon Skøllies aan de start die meedoen om de knikkers.

 

Mannen

DAVID KAMPMAN stapt dit weekend weer in de lichte dubbelvier. Met drie van de vier zilveren medaillewinnaars in de boot zijn we erg benieuwd of hij het kunstje van het Europees Kampioenschap van een paar weken terug nog een keer over kan doen.

David is niet de enige die hoge verwachtingen bij het publiek heeft geschept. Ook GUILLAUME KROMMENHOEK is wel lekker bezig dit seizoen. Na een Nederlandse titel, een sterk optreden in Duisburg, deelnames aan het EK en World Cup II, én een hele mooie finale plaats op Henley Royal Regatta, staat ook deze man klaar om met de Martin Bosch de rest van het veld een poepie te laten ruiken.

JAN VAN DER BIJ (a.k.a. Captain Holland, a.k.a. Jan van de Bond) start dit weekend in de zware vier zonder. En BJORN VAN DEN ENDE zal samen met zeven andere knakkers en stuurvrouw ARANKA KOPS de zware acht over het water laten vliegen. Na een bronzen medaille op het EK in Luzern zijn er hoge verwachtingen voor dit weekend.

 

Vrouwen

Natuurlijk zijn er ook vrouwelijke Skøllies die dit weekend ten strijde trekken op de WAB. ELSBETH BEERES zal met partner in crime Laila Youssifou van Laga in de 2- de beruchte 2K afleggen. Samen kunnen ze een aardig potje roeien, dus we zijn erg benieuwd wat zij dit weekend gaan laten zien.

Tot slot zal onze vedette LIES RUSTENBURG aantreden in de dames acht. Na een kleine opwarming en flaneersessie in Henley-on-Thames zal zij samen de andere roeisters op het ‘Rotterdamse’ water moeten laten zien wat zij waard zijn.

 

Nog een kleine shoutout naar de KHB-commissie en alle 450 shifters die het dit weekend voor de atleten mogelijk maken om te shinen: toppers!

 

Heel veel succes aan iedereen, zowel roeier als shifter, dit weekend. Voor Skøll en ’t Erevlot!

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll