Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing Fylí Agon

Terwijl de nieuwe ritters nog aan het bijkomen waren van de openingsavond van HerfstRit ’19, was een klein deel van de ouderejaars comporoeiers afgelopen zaterdag alweer te vinden aan de startlijn van de Fylí Agon in Almere. Een afstand van 1444m stond op de planning. Met het aantal inschrijvingen is het wellicht niet de meest spannende wedstrijd van het jaar, maar met een heus foodtruck festival erbij zat de sfeer er goed in. Bovendien ging de helft van de Skøll delegatie met taart naar huis! Een mooi begin van het nieuwe Skøll-jaar! Door Roos Timmers

 

Pas deze zomer zijn MARC VISSER en SIED VRASDONK samen in de dubbeltwee gestapt, na voor beide mannen een succesvol eerste compojaar. Een zomer lang trainen werpt zijn vruchten af, want in hun eerste wedstrijd in het H2x veld gaan ze er meteen met de overwinning vandoor. Marc Visser vertelt:

“Bij aankomst bleek dat de boot die we mochten lenen een flinke upgrade was van de Atli waarin we hebben getraind. Dubbel zo snel ook. Alleen even omriggeren en het voetroer waar we niet mee hebben getraind vast zetten, dan moest het wel goed komen. Pas aan de start bleek dat we samen met een van onze tegenstanders werden weg gestart, waarna we het hele stuk nek aan nek streden en probeerden elkaars bladen te ontwijken. Ondanks het gebrek aan een eindsprint wegens enige file voor de finish, lukte het toch de winst te pakken.”

Deze file werd veroorzaakt door de dames skiffeurs, maar in het H1x veld ging het er sneller aan toe. NICKY JANSSEN ging in de veld als eerste over de finish en behaalde daarmee de tweede overwinning voor Skøll.

Ook de dames van SØNNA stonden weer te popelen om het strijdtoneel te betreden na een lange zomer. Na het ijzersterk winnen van de Vlietbokaal afgelopen jaar, konden ze niet wachten om weer de smaak van overwinning te proeven. Helaas was er niemand die het in het D4+  tegen de meiden durfde op te nemen. Een andere ploeggenoot FLEUR TOLMEIJER verkoos de gladde vier deze keer voor de dubbeltwee om met haar bloedverwant te strijden in het Mix2x veld. Ondanks het gebrek aan concurrentie wist SØNNA er voor hunzelf toch een spannende race van te maken. Maartje Witkamp neemt ons mee hoe zij deze zaterdag hebben ervaren en blikt alvast op de toekomst:

“Afgelopen zaterdag was het eindelijk weer zover. Sønna mocht als een stelletje blije koeien weer naar buiten. En niet zomaar naar buiten, we mochten naar het pittoreske Almere. Zoals de club8 van Argo al mooi wist te omschrijven lag Almere helaas niet binnen de grachtengordel en ging onze eigen mooie Vingenir helaas niet mee. In plaats daarvan kregen we een boot van Pampus: de Jan van Gent. Bij aankomst wisten we al dat we een wedstrijd zouden gaan varen zonder tegenstanders, maar toch liepen de zenuwen aan de start hoog op. We lagen niet alleen als fangirls naast Zondag met Clubacht van Argo, ook wisten we dat we een baanrecord zouden kunnen gaan varen. Toen we na hard strijden op het water (waar onder andere de Holland 8 vaak scheen te trainen) álles hadden gegeven en over de finish kwamen kwam weer even het besef: leuk om weer te roeien maar wat is het toch zwaar. Met een mooie tijd van 5:40 dachten we een groot baanrecord te hebben neergezet. Anticlimax: de wedstrijd was dat jaar daarvoor 500 m langer. Gelukkig had de organisatie van de Fylí Agon gezorgd voor een heus foodtruck festival waardoor alle zorgen al weer snel uit de lucht waren. De regen daarentegen niet, waardoor we na een lekkere loempia en hier en daar wat poffertjes besloten om maar weer gauw terug te keren naar ons Amsterdam.  We gaan de trainingen weer voortzetten met de Najaarsbokaal in het vooruitzicht. Dat belooft wat.”

Wil je alle uitslagen en tijden weten? Klik dan hier.

Reacties (0)

Geef een reactie