Inloggen

×

Nieuws

Voorbeschouwing Abcoude-Amsterdam

De Abcoude-Amsterdam: Nederlandse Gemütlichkeit uitgedrukt door een wherrywedstrijd die doet denken aan een dagdroom van pompoenpitten, warme chocola, en een lekker herfstbiertje achteraf op een terras met een waterig zonnetje. Op zondag de dertiende worden de sierlijke gladde boten van het wedstrijdseizoen ingewisseld voor de logge monolieten die in de meest rechtse loods liggen van onze mooie vereniging. Een delegatie van dertig Skøllieten gaat op een zwoele herfstige middag in oktober heerlijk twaalf kilometer oproeien, om dezelfde afstand terug te peddelen.

Door Niels Bout.

Het belooft een schitterende middag te worden. De twaalf kilometer (ongeveer dezelfde afstand dat ondergetekende in een week aflegt per OV) zal beginnen bij het pittoreske Abcoude, en een luttele tien meter (bij Willem III) voor ons gebouw eindigen. Niet alleen ouwe rotten, en preselecties laten zien wat ze kunnen; maar ook de stuurtjes gaan zichzelf bewijzen op het woelige water van ‘t prachtige Mokum. Wat valt er te winnen? Eeuwige roem en een wisselbeker voor de best presterende vereniging.

Heeren:

Er worden drie nummers uitgeschreven waar Skøll zal starten: HC4+, DC4+, en het DC4* veld. Oh, nee. Huh! Eén eenzame inschrijving van Tim Kunis en Julius van Kampen in het HC2+ veld, gestuurd door Iris van Boven. Tim is bezig met zijn preselectie, en kan de ervaren rot Julius van Kampen, die het roze vest en de bonte legging inruilt voor de Skøll-kleuren, goed gebruiken. Verder start in het HC4+ de rest van de preselectie. Ruben van Dam, Marijn Bult, Gert Veldhuizen en Daniel Versluis, met stuur Eva Venmans zullen het opnemen tegen Jules van Iterson, Sebastiaan Barneveld, Lucas Duifs en Erik Kaal, die over de Amstel geschreeuwd zullen worden door Valentine Gu. Spannend! 

Toch zullen ze een zware rit voor de boeg hebben. Tegelijkertijd zal een delegatie van Oud Licht van afgelopen jaar ook starten. Ewout Hardeman, Hugo van Duijnhoven, Rutger Overstegen en Job Huisman zullen ook komende zondag aan de start liggen. Hun zwaarste tegenstander zal waarschijnlijk de boot van De Hoop zijn. Met BRers (Bekende Roeiers) zoals Piet, Piet, Piet, en Piet, met stuurtje Piet.

 

Dames:

Bij de dames is het hetzelfde verhaal. Ook de vrouwelijke preselecties zullen van hun beste kant moeten laten zien. De acht is ook in twee boten opgesplitst. Kris de Maat, Fleur Bleeker, Noor Grimberg en Bobbie Fabels, met stuur Mariëtte Peutz in één boot, en Amber Hurry, Gabriella Bliek, Maud Feenstra, en Iris Neijzen in de ander. Deze boot zal worden gestuurd door Martha Broere, die is overgekomen van Asopos de Vliet. Zij heeft hiervoor al twee jaar de Eerstejaars Dames gestuurd. Zal ze laten zien dat een efficiënte route op de Amstel essentieel is voor een overwinning? Oók de lichte dames preselectie zal aan de start verschijnen, om te laten zien dat brute kracht niet alles is als je met een gedegen techniek de C4* kan aanzwengelen over een woeste Amstel.

Toch zal de preselectie waarschijnlijk (de Blwerb heeft slechts een donkerbruin vermoeden) de volgende boot voor zich moeten dulden. Nika Vos, Ashley Rijst, Jonneke Boere, en Sanne Bruggink zullen ook aan de start liggen met stuurtje Doddy Wolfs in het DC4* De Ouderejaars Dames zullen een lichtend voorbeeld zijn voor deze hoopvolle lichte nieuwelingen, en zullen wellicht een gulden duit in het zakkie doen om de verenigingsprijs in de wacht te slepen.

Het is dus weer eens wat anders, en daarom een fris leuk begin van de herfst. Een wedstrijd aan het thuisfront. Zien wij jou ook meefietsen deze zondag?

De loting vind je hier.

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll