Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing: Abcoude-Amsterdam

Wat verwacht werd een briesje te worden, werd een werkelijke wervelstorm van rood-wit. Skøll wint de verenigingsprijs van Abcoude-Amsterdam. Herfst, vierentwintig kilometer, en… een ambulance? 

Heeren:

In het H4+ veld waren er drie boten ingeschreven. Tussen de twee boten van de preselectie trok uiteindelijk de boot van Ruben van Dam, Marijn Bult, Gert Veldhuizen, Daniel Versluis en stuur Eva Venmans aan het langste eind met een tijd van 00:53:09, waar ze keurig in de buurt kwamen van Oud Licht. 

Hugo, Ewout, Rutger, en Job, aangezwengeld door Laura Koppe vaarden een keurige tijd van 00:52:21, maar ze moesten alsnog het onderspit delven ten opzichte van Nereus; die ze te machtig was met een tijd van 00:50:29.

Verder vaarden in het HC2+ veld nog Tim Kunis en Julius van Kampen met stuur Abe Bosma, die hun veld wonnen met een tijd van 01:01:58. Achteraf moest Julius plotsklaps  nog een bezoek aan de ambulance brengen, maar hier ging het al snel goed.

Dames:

In het DC4+ veld ging het tussen de twee boten van de preselectie. Het spande er hier om. Secondes lijken toch langer in zo’n wedstrijd, maar het kwam toch neer op enkele momenten, waar het goed is om te zien dat deze boten zo gelijk op gaan. Toch wonnen Kris de Maat, Fleur Bleeker, Noor Grimberg, en Bobbie Fabels met stuur Mariëtte Peutz met een tijd van 00:58:20 ten opzichte van Amber Hurry, Gabriella Bleek, Maud Feenstra, Iris Neijzen en stuur Martha Broere. Zij voerden slechts 19 seconden achter de snellere boot.

Dan het DC4+ veld. De lichte vrouwelijke talenten moesten het opnemen tegen de gevierde en gelauwerde dames van Skøll. Waar Emma Ruitenbeek, Susan Visser, Carlijn Bouman, Puck Vree, en Nathalie van Kesteren een mooie tweede plek kunnen vieren ten koste van RIC en De Amstel, moesten ze toch het stof happen van de Ouderejaars Dames. De snelste tijd van de dag (00:50:03) werd gevaren door Nika Vos, Ashley Rijst, Jonneke Boere, en Sanne Bruggink met superstuur Doddy Wolfs. De profetie van de gulden duit is waarheid geworden, en deze dames hebben dan ook het complete veld afgeragd en vergruizeld, maar niet zonder hort of stoot.

Het plan was om een baanrecord te varen. Daar zaten ze helaas anderhalve minuut boven. Het ongeluk trof deze dames namelijk op twee-derde van de race, toen Jonneke het erg zwaar werd een black out kreeg. Ondanks dat er op Jonneke’s plek niet een meegaand ritme, maar een polymetrisch tegenritme plaatsvond; werd de winst alsnog met haar op de tanden door de andere vier dames binnengesleept. Terug bij Skøll kreeg de hele vereniging de schrik toen Jonneke werd afgevoerd met de ambulance na een half uur met verhoogde temperatuur buiten te liggen.

Gelukkig kwamen we met de schrik vrij. Jonneke was dezelfde avond thuis na een conclusie van het personeel dat het om oververhitting ging. Suikerwater, rust, en regelmaat was het devies. Jonneke gaat donderdag weer beginnen met trainen, op naar de Novembervieren. De verenigingsprijs staat weer in het rijtje van de gouden geschiedenis van Skøll. Nu richten wij ons op de Silberne Riemen en de Tromp Boat Races. Toch kunnen we één Bijbelse les hieruit destilleren: Bevochtigt uzelf.

De volledige uitslagen vind je hier:

 

Eerdere berichtgeving:

De Abcoude-Amsterdam: Nederlandse Gemütlichkeit uitgedrukt door een wherrywedstrijd die doet denken aan een dagdroom van pompoenpitten, warme chocola, en een lekker herfstbiertje achteraf op een terras met een waterig zonnetje. Op zondag de dertiende worden de sierlijke gladde boten van het wedstrijdseizoen ingewisseld voor de logge monolieten die in de meest rechtse loods liggen van onze mooie vereniging. Een delegatie van dertig Skøllieten gaat op een zwoele herfstige middag in oktober heerlijk twaalf kilometer oproeien, om dezelfde afstand terug te peddelen.

Door Niels Bout.

Het belooft een schitterende middag te worden. De twaalf kilometer (ongeveer dezelfde afstand dat ondergetekende in een week aflegt per OV) zal beginnen bij het pittoreske Abcoude, en een luttele tien meter (bij Willem III) voor ons gebouw eindigen. Niet alleen ouwe rotten, en preselecties laten zien wat ze kunnen; maar ook de stuurtjes gaan zichzelf bewijzen op het woelige water van ‘t prachtige Mokum. Wat valt er te winnen? Eeuwige roem en een wisselbeker voor de best presterende vereniging.

Heeren:

Er worden drie nummers uitgeschreven waar Skøll zal starten: HC4+, DC4+, en het DC4* veld. Oh, nee. Huh! Eén eenzame inschrijving van Tim Kunis en Julius van Kampen in het HC2+ veld, gestuurd door Iris van Boven. Tim is bezig met zijn preselectie, en kan de ervaren rot Julius van Kampen, die het roze vest en de bonte legging inruilt voor de Skøll-kleuren, goed gebruiken. Verder start in het HC4+ de rest van de preselectie. Ruben van Dam, Marijn Bult, Gert Veldhuizen en Daniel Versluis, met stuur Eva Venmans zullen het opnemen tegen Jules van Iterson, Sebastiaan Barneveld, Lucas Duifs en Erik Kaal, die over de Amstel geschreeuwd zullen worden door Valentine Gu. Spannend! 

Toch zullen ze een zware rit voor de boeg hebben. Tegelijkertijd zal een delegatie van Oud Licht van afgelopen jaar ook starten. Ewout Hardeman, Hugo van Duijnhoven, Rutger Overstegen en Job Huisman zullen ook komende zondag aan de start liggen. Hun zwaarste tegenstander zal waarschijnlijk de boot van De Hoop zijn. Met BRers (Bekende Roeiers) zoals Piet, Piet, Piet, en Piet, met stuurtje Piet.

 

Dames:

Bij de dames is het hetzelfde verhaal. Ook de vrouwelijke preselecties zullen van hun beste kant moeten laten zien. De acht is ook in twee boten opgesplitst. Kris de Maat, Fleur Bleeker, Noor Grimberg en Bobbie Fabels, met stuur Mariëtte Peutz in één boot, en Amber Hurry, Gabriella Bliek, Maud Feenstra, en Iris Neijzen in de ander. Deze boot zal worden gestuurd door Martha Broere, die is overgekomen van Asopos de Vliet. Zij heeft hiervoor al twee jaar de Eerstejaars Dames gestuurd. Zal ze laten zien dat een efficiënte route op de Amstel essentieel is voor een overwinning? Oók de lichte dames preselectie zal aan de start verschijnen, om te laten zien dat brute kracht niet alles is als je met een gedegen techniek de C4* kan aanzwengelen over een woeste Amstel.

Toch zal de preselectie waarschijnlijk (de Blwerb heeft slechts een donkerbruin vermoeden) de volgende boot voor zich moeten dulden. Nika Vos, Ashley Rijst, Jonneke Boere, en Sanne Bruggink zullen ook aan de start liggen met stuurtje Doddy Wolfs in het DC4* De Ouderejaars Dames zullen een lichtend voorbeeld zijn voor deze hoopvolle lichte nieuwelingen, en zullen wellicht een gulden duit in het zakkie doen om de verenigingsprijs in de wacht te slepen.

Het is dus weer eens wat anders, en daarom een fris leuk begin van de herfst. Een wedstrijd aan het thuisfront. Zien wij jou ook meefietsen deze zondag?

De loting vind je hier.

Reacties (0)

Geef een reactie