Inloggen

×

Nieuws

Het nieuwe BWK Partners: Penrose

Het was onveranderd regenachtig toen de blwerbredactie aanbelde bij BWK Partners, het advocatenkantoor dat onze voormalige hoofdsponsor was. “Goedenmiddag met Penrose” klonk het (met een nogal tot de verbeelding sprekende stem) door de intercom. Het ongemak schoot toe: waren we naar het verkeerde adres gestuurd? Maar dat was volgens de intercom niet het geval dus lieten we ons naar binnen.

 

We troffen Frans Beishuizen (Voorzitter, 1999) en Lukas Witsenburg (Voorzitter, 2002) voor een interview. Iedereen schijnt ze te kennen, maar toen wij ze zagen kwamen ze ons niet direct bekend voor. “Opmerkelijk” zei Frans, “wij zijn toch een beetje de Viktor & Rolf van de advocatuur. Overigens komt die vergelijking niet van ons zelf, maar van de Blwerb in 2014 ofzo. Hoe ze daarop kwamen is ons een raadsel, maar we houden hem er natuurlijk in.”

 

Direct als we zijn gooiden we de grote vraag er meteen uit: “Hoe zit dat met de naam Penrose? Heel Skøll loopt nog rond met BWK Partners materiaal en jullie kiezen voor een andere naam?”

 

Lukas: “Onze oude naam heeft het jarenlang goed gedaan voor ons, maar drukte op een gegeven moment niet meer uit wat we zijn. We zijn meer dan Beishuizen, Witsenburg en Klaver. De brand-jongens vatten dat gladjes samen als de overgang van een organization of stars, naar een star organization. Met een complexe zoektocht komt er dan ineens een nieuwe naam uit met een vernieuwde strategie.”

 

“Wat de strategie is”? Frans licht verder toe: “in negen jaar tijd zijn we stap voor stap gegroeid naar een kantoor met 10 advocaten met 5 specialisaties. Komende 5 jaar willen we dit verdubbelen: 20 advocaten met 10 specialisaties. Niet dat het ons om deze aantallen gaat, maar we merken dat onze cliënten groeien. Om in die vraag mee te gaan, blijven we ons zelf ook ontwikkelen.”

 

Directe vragen blijken veel op te leveren, dus nog een: ”Zien we Penrose nog terug als sponsor van Skøll?

 

Lukas: “Natuurlijk, wij zijn Skøllies. Skøll gaat er bij ons niet snel meer uit. En met onze groeiplannen hebben we ook behoorlijk wat openstaande vacatures. Dus alleen al om die reden blijft sponsoring van Skøll voor ons interessant. We zoeken gemotiveerde, getalenteerde mensen. Niet alleen juristen. Mensen die goed in ons team passen en niet hun humor verloren zijn. Een beetje zoals jullie dus…Hebben jullie eigenlijk onze vacatures al gelezen?”

 

Het gesprek wordt steeds interessanter, maar heeft ook steeds minder te maken met het interview waar we voor kwamen. Onder de belofte dat we het interview op een ander moment nog eens afmaken schuiven we aan bij de vrijdagmiddagborrel van Penrose.

Reacties (0)

Geef een reactie

A.A.S.R. Skøll