Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing Silberne Riemen von Berlin

Tandenborstels, epileer apparaten en een zware mannen skiff. Berlijn wist iedereen weer goed te verassen. Dames die tweede worden krijgen nog altijd geen medaille, maar gelukkig kun je dan wel een heren trim apparaat, wat je tijdens de sprint hebt gewonnen, ruilen voor een van de medailles van de heren. MGZ bleek erg goed in karaoke (shoutout naar Rob en Daan). En de lichte dames hebben laten zien dat headbangen dus echt wel hun ding is. Ohja en er is dus ook geroeid trouwens. Door: Anna Mayer

Na vrij laat aangekomen te zijn in Berlijn werden de matjes en luchtbedden neergelegd in de klaslokaaltjes waar de roeiers verbleven, en werd er na een spannende sessie weerwolven al vrij snel het licht uit gedaan. Zaterdag was het tijd voor de races. Het parcours was doorgenomen en de koffie was ingenomen. Ondanks dat het oplijnen niet helemaal soepel ging kon de 6,3k zonder al te veel vertraging gestart worden. Op de lange afstand wisten MGD en MGZ beide overall de tweede tijd neer te zetten, en de lichte dames waren tweede in hun veld. Iedereen wist zich ook te kwalificeren voor het hoofdnummer van de dag, de prize sprint. Hier mochten de lichte dames het spits afbijten. Helaas moesten zij hun meerdere erkennen in de tegenstanders. MGD had meer succes tijdens de sprint, zij wisten een afstand te winnen (eigenlijk twee, een klein pijnpunt) en kregen hiervoor een aantal elektrische tandenborstels, epileerapparaten en trim apparaten. MGZ, met invaller Daan Stolk, eindigde wederom net achter thuisploeg Wiking. Desondanks toch een knappe prestatie van de heren.

 

Na al het roeigeweld van de sprints was het nog niet klaar met het Skøll festijn. Aangezien Skøll nu al twintig jaar naar de Silberne komt bij Wiking, had de vereniging besloten een skiff te dopen die de naam van onze vereniging zou dragen. Wesley van Breda, wie bij de eerste uitwisseling naar Berlijn al aanwezig was, was even overgevlogen om de boot te dopen. Hij was vantevoren wel nog even langs Amsterdam gereden, wat is immers een doop zonder Skøll vlag, toeter en natuurlijk, Amstelwater. Na een speech in zijn beste Duits werd de skiff gedoopt en werd het Skøll lied ingezet.

 

Na hard roeien was het tijd voor hard feesten. MGLD en MGZ besloten de successen te vieren in een karaoke bar, en MGD had een lekkere grimmige technoclub opgezocht. De volgende dag mochten alle lekker brakke koppies nog even genieten van hun veel te dure bus. Ondanks het feit dat communicatie met onze niet-Engels sprekende buschauffeur enigszins moeizaam verliep wisten de dames hun boodschap duidelijk te maken en werd er onderweg bij een Maccie gestopt (When you see mac, we go). Hierdoor was iedereen weer fris en fruitig toen wij weer in Amsterdam kwamen.

Next up, de Nov444. En voor alle compofanaten en preselectie ploegen, veel succes bij de Asopos Najaars!

 

Eerdere berichtgeving:


Aankomend weekend zijn de middengroepen weer uitgenodigd voor de Silberne Riemen von Berlin, en zullen zij afreizen naar het schöne Berlijn. 4 mijl, 6,3km, 7 bruggen en 250 meter sprint aan het einde door het centrum van Berlijn. Snapt iemand hoe deze wedstrijd werkt? Nee. Oftewel, een en al spektakel. Door: Anna Mayer

 

Dit jaar zal Skøll door Middengroep Dames, Middengroep Lichte Dames en Middengroep Zwaar vertegenwoordigd worden. Oud Licht (met uitzondering van Harry Otse) heeft wegens blessureleed besloten Berlijn aan zich voorbij te laten gaan en een wat kleinere delegatie naar Hilversum te sturen. Dit mag echter de pret niet drukken, en de overgebleven middengroepen zitten vol goede moed en fanatisme voor hun buitenlandse avontuur.

 

De Silberne is een historische wedstrijd geroeid over 6,3 kilometer dwars door Berlijn langs onder andere de Berlijnse Muur. De laatste 250 meter is een sprint, via welke je je kunt kwalificeren voor een boord-aan-boord afvalrace.

 

De Dames zullen het opnemen tegen slechts 1 tegenstander, uit eigen land wel te verstaan. Op het Duitse water zal wederom een Utrecht-Amsterdam derby afspelen. De ploeg kijkt uit naar een revanche op Orca, nadat de dames vorig jaar ingehaald waren tijdens de winterwedstrijden door de Utrechtse ploeg. Dit maal zal Skøll als tweede starten. Zullen zij dit keer aan het langste eind trekken?

 

Ook Zwaar heeft veel zin in de wedstrijd. Opvallend is de slag wissel naar Roelof Pol, zal dit het winnende recept zijn voor de mannen? Ook zal er naast alle bekende gezichten ook een nieuwe speler aan de start verschijnen. Erwin Prins zal Berlijn zijn Skøll debuut betekenen. Na vorig jaar met Vidar gestart te hebben heeft hij Tilburg ingewisseld voor Amsterdam en besloten met het Vikingschip op de borst te starten (alhoewel hij heel lang dacht dat het een octopus was). Nu heeft hij nog een geleend pakje, maar hij kijkt uit naar het komende jaar!

 

Ten slotte de Lichte Dames. Deze zullen in de winnende opstelling van de NSRF starten. Na eindelijk een inspirerende quote gevonden te hebben voor de wedstrijd zijn de dames klaar om te shinen op het Duitse roeiwater. Aangezien de dames niet in hoeven te wegen voor deze race zijn de nodige koolhydraten (lees happymeal en kipnuggets) al genuttigd. Hopelijk worden hun inspanningen beloond. 

 

Genoeg wedstrijden om de hele wedstrijdsectie in de ban te houden dit weekend! De loting voor de Silberne is hier te vinden.

 

Reacties (0)

Geef een reactie