Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing Tromp Boatrace

Nabeschouwing Tromp.

Het was een zeer succesvol weekend voor Skøll. Onze vereniging was zoals NLroei meldde oppermachtig op de Tromp Boat Race. Goed om te zien dat onze mooie vereniging zo goed op de kaart is gezet door onze wedstrijdafdeling, waarvoor hulde. We mogen hartstikke trots zijn op alle prestaties, en daarom is dit stuk ook geschreven. Door Willem Crul

Omdat we zo veel winnaars hebben beginnen we dit stuk ook met het feliciteren van onze winnende Skøllies. LENNART won het H1x veld, speciaal is dat Lennart als enige skiffeur onder de 20 minuten dook. Zo won DAVID(Kampman) het LH1x veld en won DAVID (Douwe van Velden) het LHSB 1x veld. Speciaal is dat hij dit deed in een snellere tijd dan onze andere DAVID, voor iemand van 18 is dat al heel snel. Daarnaast Wonnen JOB en DAVID (Kampman) samen het H2X veld. SANNE won in het D2X veld met haar compagnon van EUROS. ASHLEY won het D1x veld, een mooie dag voor haar. Ten slotte nog een speciale vermelding voor JAN, want hij won het H2- veld in een heus Baanrecord!

Allen, gefeliciteerd, we zijn trots op jullie, voor Skøll en t’ erevlot.
Daarnaast zijn er ook een boel andere verenigingsgenoten geweest die onze eer hebben verdedigd. Zij hebben weliswaar niet gewonnen, maar hopelijk wel naar hun beste kunnen gepresteerd. Natuurlijk eindigde de een hoger dan de ander, maar dat betekent nog niet dan niet iedereen genoemd moet worden.

Zo eindigde JOOST als 2de in het HSB1X veld, op de voet gevolgd door onze WIBOUT. JOB heeft ook nog in de skiff gezeten, hij eindigde als 4de in het H1X veld. Daarnaast is onze WILLEM ook nog gestart in het HSB1x veld, hij werd hier 5de. Misschien hadden de heren op meer gehoopt, maar vooraan varen in het veld is altijd mooi natuurlijk!

DAVID (Bordewijk) en JUSTIN zijn na een lange wedstrijd misschien niet helemaal geëindigd waar ze willen eindigen in de stand, maar we hopen dat de heren wel hun persoonlijke doelen hebben behaald. SAMUEL en KOEN hebben het dapper geprobeerd in het LH2- veld. De heren zijn geëindigd3 in de onderste regionen van hun veld. JUR, MARTIJN, HARRY, TIM en JULIA hebben gevaren in het H4+ veld. Voor deze heren geld hetzelfde, ook zij zijn te vinden in het zogenaamde ‘rechterrijtje’. KEKE heeft zich ook geroerd in het HSB1X veld en is ergens in het midden van het klassement geeïndigd. DAVID(laseur) heeft zich ook laten zien en is ook ergens in het midden van het LHSB1X veld geëindigd. BRECHT eindigde in het bovenste deel van het midden in het HSB1X veld, ook gaf hij op de maandagochtend te kennen dat hij wel lekker geroeid had. ANNA  kwam helaas net te kort voor een mooie winst in het LDSB1X veld. Zij eindigde hier als 3de. LUKA en EMMA eindigden in het midden van het DSB1X veld. PAM en LINA eindigden in de onderste helft van hun D2x veld. IRIS en ADINDA en ASTRID met SAURUS eindigden keurig in het midden van het LD2x veld. MAUD eindigde keurig in het midden van het D1X veld.

Al met al zijn we natuurlijk trots op onze winnaars, en heeft onze wedstrijdafdeling laten zien wat we als Skøll voorstaan, namelijk hard roeien. 7 keer blik, dat is niet mis. We hopen dat onze roeier(ster)s hun goede prestaties doorzetten naar de rest van het

seizoen. Ook zijn we trots op de anderen die misschien wat minder in de spotlights staan, maar die niet minder hebben gestreden.

Eerdere berichtgeving:


Het is weer tijd voor de Tromp Boatrace, een van de eerste grotere wedstrijden in het jaar waar de roeiwereld elkaar in kleine nummers het vuur aan de schenen legt.  De 5250 meter over de Hilversumse wateren is een moment om in een geconsolideerde wedstrijdhaal helemaal stuk te gaan. De Tromp is door de afstand een zeer zware race, maar onze Skøllies hebben daar als gelauwerde en gelouterde wedstrijdroeiers natuurlijk geen boodschap aan.  Door Willem Crul 

 

Traditioneel is de Tromp een wedstrijd waarin er vooral in kleine nummers gevaren wordt, en mede daarom starten veel van onze verenigingsgenoten dan ook in of de skiff, of de twee.

 

Zware Heren

Zo Starten in het H1x veld LENNART,JOB en BRECHT

Daarbij starten ook KEKE,WIBOUT,JOOST ,WILLEM ,JUSTIN EN DAVID  in het HSB1x veld.

Naast de ervaren skiffeurs JOB en LENNART,  zullen JOOST en WILLEM als junior deze wedstrijd ook al vaker gevaren hebben. 

 

Lichte Heren

Zo start onze DAVID in het LH1x veld. David is ook een van onze toppers, dus enige verwachtingen zijn wel gerechtvaardigd. Daarnaast starten er ook nog twee andere lichte pikken in het LHSB1X veld ,namelijk DAVID (Laseur) en DAVID ( Douwe van Velden) ,samen met TIMO. Ook deze heren gaan hopelijk een goede tijd neerzetten, en we kijken uit naar hun prestaties in het veld.

 

Heren tweeën

Naast dat er dus in de skiff gestreden zal worden voor onze eer ,zal er door de heren ook flink wat geweld vertoond worden in ploegverband.

Zo starten JOB en DAVID dubbel, zij starten namelijk ook nog in de 2X.

Onze JAN start in een beproefde combinatie met Nereus in het H2- veld.

Maar ook  SAMUEL+KOEN gaan het proberen in het LH2- veld.

Als enigen van onze vereniging start de rest van OUD LICHT in een 4+.

We wensen de heren veel succes in ploegverband.

 

Dames

Ook de dames zenden een mooie afdeling uit naar Hilversum.

Er zijn dan ook diverse dames die zichzelf gaan laten zien in het skiff veld.

Zo starten MAUD en ASHLEY in het D1x veld.

LUKA en EMMA gaan zichzelf bewijzen in het DSB1x veld. En ook ANNA gaat zichzelf laten zien in het LDSB1X veld.

Het mag ook niet onderschat worden dat een aantal van deze dames ook al een aantal jaar skifft, en er zijn ook prima resultaten geboekt. Uiteraard wensen we deze dames veel succes ,en hopen we dat ze de beste versie van zichzelf zullen tonen dit weekend.

 

Dames tweeën

Enkele van onze gewaardeerde en geliefde dames starten ook in de twee.

 Zo starten in het D2x veld PAM en LINA, en combineert in datzelfde veld SANNE met Euros. Al deze dames draaien al heel wat jaartjes mee, en we hopen dat de dames de ervaring om kunnen zetten in knallende tijden.

Ook de lichte dames zijn van de partij, zo starten IRIS en ADINDA evenals ASTRID met Saurus in de LD2X

 

Lieve roeiers en roeisters, we wensen jullie heel veel succes,

Voor Skoll en ‘t erevlot

 

 

Reacties (1)

Jan van der Bij
24 oktober om 15:36
*baanrecord en snelste dagtijd! Ook zeker niet vergeten te melden dat dit niet gelukt was zonder Nelson Ritsema van Nereus :)

Geef een reactie