Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing Nov444

Skøll en scull klinkt al bijna hetzelfde, dit hoeft echter niet meteen te betekenen dat Skøllies beter zijn in het met twee riemen roeien. Toch viel er een aardige trend te spotten afgelopen weekend. Dat onze ouderejaars Heren kunnen roeien was al bekend, maar zij verrasten vriend en vijand toen zij afgelopen zondag het Heren Elite 4*-veld wisten te winnen! Ook in het Dames Elite 4*-veld werden successen geboekt, de Laga-combi, met Nika Vos en Peter Wiersum, wist daar met de winst vandoor te gaan. En als klapper op de vuurpeil ging ook onze Ouderejaars Lichte Dames ervandoor met de winst in het Lichte Dames Gevorderde 4*-veld. Kom vanavond om 20:30 voor hen zingen in de soos! Door: Anna Mayer.

 

Het Dames Elite 4*-veld ging als eerste van start, hier waren uiteindelijk twee Skøll inschrijvingen, nadat ouderejaars dames zich in een ander veld in heeft moeten schrijven wegens blessureleed. Ondanks het feit dat zij zich in het Gevorderden veld in hadden kunnen schrijven, leek het hen eerlijker om dit niet te doen met oud-olympiër Carline Bouw als invalster. In dit veld was het echter niet voor hen weggelegd om te winnen, maar voor ploeggenoot Nika Vos en hoofdcoach Peter Wiersum. In dezelfde opstelling als tijdens het onder 23 wk voeren de dames in de Laga-combi als snelste naar de finish. Hiermee lieten zij de ijzersterke Njord/Gyas combinatie achter zich en veroverden het blik.

 

Hierna was het tijd voor de gevorderde velden. Eerst de dubbel vier, waar de helft middengroep lichte dames van start ging met Martha Broere aan het roer. Zoals tijdens de voorbeschouwing al genoemd was was dit de laatste wedstrijd van Saskia Spruit. Ze zegt met gemengde gevoelens afscheid te moeten nemen, maar ze heeft wel het idee de juiste keuze gemaakt te hebben. Na de dubbel vier was het de beurt aan de boord vieren. Hier wist de boot van Luka het hoogste resultaat te behalen, een 6e plek. Ook hier zaten een aantal dames in die helaas middengroep dames zullen verlaten. Zo zal Rian van der Oord het wedstrijdroeien achter zich laten, maar ook stuurvrouw Emma Groenveld heeft besloten selecties te lopen voor eerstejaars lichte dames. Wij wensen beide dames natuurlijk succes met hun nieuwe ambities! De andere Skøll inschrijvingen bleken zeer aan elkaar gewaagd. Zo eindigde de Proteus/Skøll combinatie met Zaïda Rivai op plek 12, de Skøll/Okeanos combinatie op plek 13 en de ploeg met Kris op slag op plek 14.

 

Na dit blok was het tijd voor het eerste mannen-geweld van de dag. De Heren Elite dubbel 4. De favoriet was bekend, onze bordeauxrode overburen wisten een 4 op het water te leggen met maar liefst 2 roeiers uit de Holland 4x, nog twee zeer ervaren roeiers en de stuur van de Holland Dames 8+. Echter bleek deze boot niet opgewassen tegen onze eigen Lennart van Lierop, Guillaume Krommenhoek, Job Huigsloot, Obbe Tibben en Doddy Wolfs. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik deze niet had zien aankomen (samen met een groot deel van de rest van roeiend Nederland), maar wat ongelofelijk gaaf was dit. Ontzettend knap gedaan.

 

Ook in het Gevorderde 4*-veld wist Skøll mee te varen met de top. Een knappe derde plek was weggelegd voor de veelal zeer jonge heren. Aan het vlot werd door een concurrent wel de terechte vraag gesteld “welke van jullie heet er nou geen David?”. Om even de twijfel voor eens en voor altijd weg te nemen, de ietwat grotere gast met het baardje heet Brecht en de dame heet Julia, de rest van de boot heet David. Maar even serieus, de heren hebben het erg goed gedaan binnen een sterk veld. Hier zullen we vast en zeker meer van terugzien. Na de heren was het tijd voor de laatste dames van de dag. Lichte dames, wel te verstaan. In het Lichte Dames Gevorderde 4*-veld wist ook een Skøll combinatie ploeg er met de winst vandoor te gaan. De Orca/Skøll/Proteus combinatie met Anna Vos, Maud Joosstens en Rosa Wartena wist de rest van het veld achter zich te laten. Met een comfortabele 14 seconden op de nummer twee wisten de ouderejaars lichte dames het weer te flikken. In de middenmoot op plek 9 was de middengroep lichte dames boot te vinden. Zij voeren een keurige race, wat de fundamenten zal leggen voor de rest van het jaar.

 

Ten slotte nog de heren van oud licht, middengroep zwaar en de ouderejaars SB-4. Voor de lichte heren is dit de laatste keer samen in een 4 op een wedstrijd geweest. Na de laatste kilometer was het toch echt gedaan, maar hopelijk is dit niet het laatste wat we van de heren zullen zien. De zware heren waren in grotere getalen aanwezig. Voor de eerste boot met slag Keke was een twaalfde plek weggelegd. Echter deden er veel ervaren roeiers mee in het veld, dus we zullen moeten zien wat er later in het jaar is weggelegd voor deze mannen. De andere boot moest het met een 29e plek doen. De SB-4+ deed mee in het Elite 4* veld. Hier moesten zij het tegen menig oude vier van andere verenigingen afleggen. Deze bleken toch wat te sterk te zijn voor de jonge heren. Toch wisten zij de boot van Vidar wel in te halen en het veld toch bij te benen. Dit bewijst maar weer hoeveel talent er in deze jonge mannen zit.

 

Man wat een boten en wat een races. Veel successen en veel goede vooruitzichten op komend jaar. Onze Amstel blijft de komende maanden gelukkig wel weer even wat rustiger, met de focus die naar het noorden en de ergometer verplaatst. Voor alle uitslagen en deelnemers klik hier.

Eerdere berichtgeving:


Botenstress en gebrek aan stuurtjes, het is weer november en dat betekent voor de hele wedstrijdsectie: pret in de 4 met. Buiten alle wedstrijd-4en en de boten van andere verenigingen zullen zelfs de Frigga en de Vingenir uit de kast gehaald moeten worden om alle 16 inschrijvingen met Skøllies over het water te laten gaan. Zal er hard geroeid worden? Dat zeker. En misschien zullen een aantal inschrijvingen ook dat felbegeerde novembervieren blik in ontvangst nemen. Door: Anna Mayer

 

Het spits zal afgebeten worden door de dames vieren. Hier zal Nika Vos met haar u23 ploeg van afgelopen jaar in het Dames Elite 4* veld starten. Nika is echter niet het enige bekende gezicht in deze boot, onze eigen hoofdcoach Peter Wiersum zal de stuurplek bekleden in deze talentvolle 4. In het Dames Gevorderden 4* veld zullen de dames van EJLD’19 laten zien dat zij ook zonder in te wegen hard kunnen pompen. Dit zal tevens de laatste wedstrijd van Saskia Spruit zijn, dus het belooft een knallende doch emotionele pot te worden. In ditzelfde veld zal ook Lina Dokter starten met een Vidar boot. Het laatste veld in dit blok waar Skøllies aan de start zullen verschijnen is het Dames Gevorderden 4+ veld. Hier doen maar liefst 4 volledige Skøll boten mee én zal Zaïda Rivai meeroeien met dames van Proteus. In dit veld zullen drie boten van MGD starten, maar ook een ervaren OJD vier zal zich mengen in het roeigeweld.

 

Blok twee zal beginnen met de OJH boot van Lennart in het Heren Elite 4* veld. Dat deze mannen hard kunnen roeien wisten we al, maar de tegenstand is moordend. Zullen de mannen zich kunnen meten aan de top van Nederland? Na dit veld gaan we nog even verder met de mannen. Zo hebben we in het Heren Gevorderden 4* veld een boot met David, David, Brecht en David, gestuurd door Da- nee sorry, Julia Groenveld. Ten slotte zullen ook twee lichte dames boten aan de start verschijnen. De andere dames van MGLD zullen met Lydia van Saurus aan de start van het Lichte Dames Gevorderden 4* veld verschijnen evenals de dames van OJLD gecombineerd met Orca en onze favoriete lichte dame van Proteus, Lisa.

 

In blok drie zullen wij de eerste inwegende mannen zien. Ten eerste de mannen in het Elite 4+ veld. Een jonge boot met veel talent aangevoerd door stuurvrouw Doddy Wolfs. Ook de heren van MGZ zullen in dit blok in een 4+ starten. In het Heren Gevorderden 4+ veld zullen twee boten het strijdtoneel betreden. In beide boten zit al flink wat ervaring, dus interessant zal het zeker worden. Ten slotte de heren van Oud Licht. Zij zullen het tegen de andere lichte mannen opnemen in het Lichte Heren Gevorderden 4+ veld. Dit zijn tevens de enige inwegende mannen, maar hoe zullen zij opwegen tegen de rest van het veld?

 

De Nov444 vinden plaats op onze eigen Amstel, van restaurant ’t Kalfje naar de Hoop. Oftewel pak allen uw regenponcho’s en swapfietsen uit de kast en komt dat zien! Alle inschrijvingen en actuele starttijden zijn hier te vinden. Ohja en steek de mensen van de Amstelwedstrijden commissie even een hart onder de riem, want het wordt weer aanpoten dit weekend 😉

Reacties (0)

Geef een reactie