Inloggen

×

Nieuws

De Baselhead

Afgelopen weekend is een deel van de ouderejaars heren afgereisd naar het mooie Basel om voor het eerst mee te doen aan de Baselhead. Dit is een wedstrijd waarbij ’s ochtends een sprint van 350m wordt gevaren en in de middag een langebaanwedstrijd van 6.4km met keerboei plaatsvindt. Door: Doddy Wolfs
 
Na vroeg te zijn vertrokken op vrijdag werden al snel de live locaties gedeeld in de groepsapp om te kijken wie het eerst in Basel zou aankomen. In de 8 uur durende reis hebben we onder andere het emotionele nummer van Daantje gehoord, een tussenstop gemaakt bij de maccie voor een kipbakje en een ballon voor mij, de halve reis de slappe lach gehad (wat is schagen in het engels?) en heeft Willem een Tony Chocolonely verdiend. Hierdoor kwamen we helaas wel als laatste aan en moesten we snel de boot opriggeren om nog een baantje op de Rijn in het halfdonker te kunnen varen. We ontdekten dat de stroming toch wel een stuk sterker was dan we hadden verwacht en Tim (die inviel voor Joris) stond doodsangsten uit omdat hij dacht dat we tegen een paal aanvoeren, maar het bleek dat het publiek alleen aan het schreeuwen was om ons aan te moedigen. ’s Avonds bij het eten hebben we nog tips uitgewisseld over fluiten op de wc en hebben we natuurlijk naar de franse versie van ex on the beach gekeken.
 
Zaterdagochtend begonnen we met de sprint. Hierbij werd je niet op volgorde weggestart, maar werd iedereen getimed zodra je bij de start aakwam. De sprint ging redelijk, maar was wel lastig met de sterke stroming mee. We zijn uiteindelijk vierde geworden en waren de beste Nederlandse ploeg, maar helaas op 7/10e geen gratis overnachting in het luxe hotel le Trois Rois gewonnen.

Zaterdagmiddag was de langebaanwedstrijd. Hier was het nogal een chaos op het water, omdat er meer dan 100 achten moesten starten. Het eerste deel van de race ging lekker, hard weggestart en tegen de stroming gevochten. Helaas werden we nogal gehinderd door de Britse ploeg voor ons waardoor we wat tijd verloren, maar we hebben in totaal vier ploegen ingehaald, dus dat was een goed gevoel. De keerboei ging heel soepel (mede dankzij de tips van Peter), alleen heeft stuurboord nu wel een hernia. De terugweg was behoorlijk zwaar voor de mannen, omdat de keerboei er behoorlijk inhakte. Uiteindelijk 7e tijd van de 35, best oke voor een eerste keer Baselhead. Het was in ieder geval een hele coole race met veel publiek en supergaaf om midden in de stad te roeien!
 
Daarna kwam het echte avontuur. Eerst hadden we het winner dinner, met jasje en das, zoals het hoort (looking at you Triton). Hier werd alvast de basis gelegd voor de rest van de avond, daarna zijn we doorgegaan naar de afterparty. Daar hebben we shotjes gedaan met Stef Broenink (skrrt skrrt) en de bar overgenomen met alle Nederlanders, vond de dj niet zo leuk. Iedereen vertrok dus maar naar een andere club en Joost nam nog een leuk aandenken mee. En daar… tsja, what happens in Basel stays in Basel.
 
De terugweg werd er weer gegiecheld en gezongen in de auto en zoals Daantje mooi verwoordde: ‘ik heb iedereen zo veel beter leren kennen dit weekend’. Het was een mooi avontuur jongens, volgend jaar weer!

Dit is een ingezonden stuk door ouderejaars zwaar stuurvrouwe Doddy Wolfs, ook een leuk stuk bedacht, of een passie voor schrijven? Neem contact op met de Blwerb!

Reacties (0)

Geef een reactie