Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing Hel van het Noorden

Afgelopen weekend is er weer hard geroeid in het hoge noorden. 6 kilometer door weer en wind zal vast niet makkelijk geweest zijn, maar onze roeiers lieten dit afgelopen weekend niet blijken. Er zijn erg veel successen geboekt bij onze ouderejaars heren sectie, maar ook de rest heeft goed laten zien dat ze mee kunnen doen aan de top. Door: Anna Mayer.

De dag begon met Stijn Wieling en Keke Groenhart, deze heren waren dan ook de enige vertegenwoordigers van onze middengroepen. Dat de tegenstand sterk zou zijn was al bekend, maar de mannen hebben (ondanks de zenuwen) netjes meegevaren met de rest van het meer ervaren veld en zijn netjes in het midden van het 2- veld geëindigd. Hierna was het de beurt aan de vrouwen. Hier heeft Nika Vos de hoogste positie behaald, met een 6e plek overall en een 4e plek binnen haar SB categorie. Zij moest in ex-teamgenoot Tessa Dullemans (Laga) net haar meerdere erkennen, maar wist een knappe tijd neer te zetten! De nieuwe aanwinst van de ouderejaars dames, Benthe Boonstra eindigde vlak achter Nika op een 8e plek. De andere dames, Sanne, Ashley en Jonneke eindigden allen in de middenmoot. De laatste Skøll dame die in actie mocht komen was niemand minder dan Maud Joosstens in het lichte dames skiff veld. Hier wist zij binnen haar categorie de 6e plek te bemachtigen!

Dan weer terug naar mannen, want ja er deden meer mannen mee. En niet zomaar mannen. Obbe Tibben besloot dat inwegen even niet nodig was, en ja hij had gelijk. Met een tijd van 24:37,5 wist hij niet alleen de snelste tijd in het HSB veld te varen, maar ook de snelste skiff tijd van de dag. Kort hierop volgde Lennart van Lierop die daarmee het blik in het H1x veld mee terug naar Amsterdam mocht nemen. Tussen deze ex-lichte pikken in zat echter nog een tijd, maar dan van een man die wèl besloot in te wegen. Dit was dan ook de snelste tijd in het LH1x veld. David Kampman heeft maar weer bewezen dat licht roeien ook echt roeien is met een tijd waarmee hij ingewogen alsnog bijna het hele zware veld (behalve Obbe) achter zich liet. Okee nu zijn de blikken echt op. Maar de persoonlijke successen nog niet. Zo werd Wibout Rustenburg vorig jaar nog 6e, maar wist hij dit jaar de 2e SB tijd neer te zetten en wist ouderejaars debutant Brecht van Kuijk derde te worden in het H1x veld! De jonge Joost Schwartz wist met zijn bijna 18 jaar de vierde SB plek te bemachtigen! Voor de lichte SB heren, David van Velden en Timo van Helvoort was een nette middenmoot plek weggelegd. 

Al met al ontzettend knappe prestaties van de wedstrijdsectie! Dit was dan ook alweer de laatste wedstrijd die zij dit kalenderjaar op het water uit zullen vechten. Voor alle uitslagen klik hier. Wij zien jullie allen weer bij de NKIR!

 

Eerdere berichtgeving


Dit weekend is het weer zo ver. Het einde van november is daar en zo ook de Hel. Ondanks het feit dat de temperaturen eerder de 10 dan de 0 zullen naderen en de wind zich koest houdt, zal de wedstrijd alsnog niet makkelijk aanvoelen voor de deelnemers. In kleine nummers zullen onze ouderejaars het koude novemberweer en hun tegenstanders trotseren over een afstand van 6 kilometer. Zal het Vikingschip wederom zegevieren? Door: Anna Mayer.

 

Als eerste zullen Keke en Stijn van start gaan in het HSB 2- veld. Zij zullen tevens de enige Skøllies zijn die de Hel met zijn tweeën aan zullen gaan. Na de heren zal het snel de beurt zijn aan Sanne, Joanneke en Ashley, zij zullen allen in het D1x veld starten. Hierna is het de beurt aan Nika en Benthe in het DSB1x veld. De jonge dames zullen in een zwaar veld starten, hopelijk laten zij zien uit welk hout zij zijn gesneden. Wie niet in een zwaar veld zal starten is Maud Joosstens, zij zal namelijk in het Lichte dames skiff veld starten. Dit betekent echter niet dat de tegenstand makkelijk zal zijn.

 

Na de vrouwen gaan we in de middag weer terug naar meer mannen. Eerst met Lennart en Brecht in het heren 1x veld. Een veld met een aantal bekende namen, echter zullen de mannen laten zien dat zij hier zeker tussen horen. Hierna komt het HSB 1x veld, en man is het hier druk met Skøllies. We hebben Obbe, Wibout, Willem en Joost in dit veld, allemaal jonge mannen, en ook allemaal aan elkaar gewaagd. Het Lichte heren 1x veld is gelukkig even wat minder druk, hier zal alleen David Kampman starten. Ten slotte is het de beurt aan Timo en David van Velden, zij zullen beide ook inwegen, maar dan in het SB veld. David heeft al eerder laten zien dat hij sterk is op de lange afstand, maar ook Timo zal willen laten zien dat hij beter is in een skiff dan op een vlot.

 

Genoeg roeigeweld daar in Groningen. Klik hier voor de officiële website. 

Reacties (0)

Geef een reactie