Inloggen

×

Nieuws

Nabeschouwing Winterwedstrijden

Kort maar krachtig noemen ze het ook wel. Ondanks de vele afgelastingen door storm Dennis wist onze wedstrijdsectie toch een succesvol weekend te draaien bij de Winter Wedstrijden. Met maar liefst 5 blikken en 2 nieuwe baanrecords bleek het zeker de moeite waard te zijn geweest om voor die ene dag naar de Schie af te reizen! Door: Anna Mayer.

De dag begon voor de meesten zeer vroeg, met de start van blok 1 om 10 uur, en de vlottijden die vrij ruim gepland waren, waren veel Skøllies al rond een uur of 6 hun nest uit zich naar het pittoreske Delft te begeven. Desondanks wist Sanne Brugginkhet gevorderden veld aan te vegen in haar skiff. Met een verschil van maar liefst 14 seconden op de nummer twee, pakte Sanne niet alleen het Winterwedstrijden blik, maar ook het nieuwe baanrecord. Een ontzettend knappe prestatie van deze Ouderejaars Dame.

Het tweede blok vond plaats op een wat meer schappelijke tijd. In dit blok startte ook de meeste Skøllies en zijn ook de meeste blikken behaald. Brecht van Kuijkwist in het heren beginnelingen veld, als snelste over de streep te komen, en behaalde hiermee zijn eerste blik in de skiff binnen te halen. Ook in het heren gevorderden veld was het raak. Hier wist Willem Stoopeen gedeelde eerste plek te bemachtigen. Joost Schwarzhaalde in dit zelfde veld een knappe 4eplek. Bij de lichte heren gevorderden trok David van Velden aan het langste eind en mocht hij een paar uur later ook zijn blik ophalen. Timo van Helvoortmoest het doen met een 4eplek in het lichte beginnelingen skiff veld, dit was echter wel sneller dan Samuel Nijhuisdie in hetzelfde veld startte. David Kampmanen Job Huigslootwaren de enige Skøllies die in het elite veld van start gingen. Zij werden respectievelijk 3een 5e. Als enige vrouwen in dit blok waren daar de Middengroep Dames. Maar zij stonden zeker wel hun mannetje. De boot van Luka van der Zwan wist korte metten te maken met het veld én het oude record. Wederom chapeau! De andere middengroep dames boot, met Rubi Ooms op slag, ging ook helemaal vuur en bleef  niet ver achter en behaalde een nette 5eplek.

Als enige in het onzekere blok 3 kwamMiddengroep Zwaarin actie. Zij hadden echter last van een langzamere boot die niet voor hen aan de kant wilde. Mede hierom moesten zij het helaas doen met een 9eplek.

Ten slotte kwamen ook de eerstejaars in actie. Eerstejaars Damesgreep met een 10eplek helaas net naast de eerste klassementspunten. Ook Eerstejaars Lichte Damesmoest helaas zonder punten terugkeren naar Amsterdam. Bij de mannen was er ietsje meer succes. De heren van Eerstejaars Zwaarwisten, ondanks een teleurstellende tweede helft, 1 puntje binnen te halen. Eerstejaars Lichtbehaalde, ondanks twee invallers, ook nog een 8eplek, wat resulteerde in twee klassementspunten. Gelukkig komen er nog genoeg wedstrijden om revanche te nemen, waar álle eerstejaars hoogstwaarschijnlijk op uit zijn.

Zo dit was hem dan weer, de eerste race en nabeschouwing van 2020! Alle resultaten zijn hierte zien. Kom vanavond allen zingen voor de winnaars en scoor meteen even wat super gave Varsity merch!


Eerdere berichtgeving:

Gaat het wel door of niet? Menig ouwe rot zal deze gevoelens nog wel kennen van de Heineken roeivierkamp vorig jaar. Dit jaar valt de onzekerheid wat eerder in het seizoen. Wederom zorgt de wind voor de nodige onzekerheid. De winterwedstrijden, 5k op de Delftse Schie en de aftrap van weer een mooi roeiseizoen. Voor een aantal gelukkige ploegen tenminste. Door: Anna Mayer.

 

Tot nu toe is er met zekerheid te zeggen dat blok 1 en 2 doorgaan op de zaterdag, blok 3 is nog onzeker en zondag is afgelast. Gelukkig voor onze kersverse eerstejaars dames 8+ zijn zij verzekerd van een startplek. Zij mogen zaterdagochtend als eerste veld het water trotseren. De voorbereiding is klaar, nu moet het gaan vlammen. Stuurvrouw Eva Venmans wist wel al te vertellen dat snoeken niet in het wedstrijdplan stond en dat de dames er erg veel zin in hebben. Ook EJLD mag op de vroege morgen de Schie trotseren. Zij hopen ook op deze mooie zaterdag de Schie op te doen lichten.

 

Niet alleen de eerstejaars komen in de ochtend in actie, ook Ouderejaars Dames Sanne Bruggink en Anna Vos gaan van start in hun skiffs in respectievelijk het DG1x en het LDG1x veld.

 

Het tweede blok is het de beurt aan de mannen. Eerstejaars Licht zal door blessureleed met een invaller moeten starten, echter is deze niet van het minste kaliber. De mannen hebben hard getraind en hopelijk kunnen zij ondanks het blessureleed toch laten zien waar ze van gemaakt zijn. Job Huigsloot en David Kampman zullen in het HE1x trotseren, gevolgd door Joost Schwarz en Willem Stoop in het HG1x veld. David van Velde zal inwegen en in het LHG1x veld starten. In de beginnelingen skiff velden is Skøll bij de heren ook gerepresenteerd met Brecht van Kuijk in het zware veld en Timo van Helvoort en Samuel Nijhuis in het lichte veld.

 

Starten er dan alleen maar mannen in het latere blok? Nee zeker niet. Ook twee vieren van MGD zullen aan de start verschijnen. De dames hebben veel getraind, dus hopelijk werpt dit zijn vruchten af. Ten slotte zal ook EJZ meedoen in blok 2, vanwege de onzekerheid in hun eigen blok zijn zij teruggeplaatst naar eerder op de dag. 

 

Met een beetje geluk zullen we de HG4+ van MGZ ook nog in actie zien komen, dit is echter op dit moment nog onzeker.

 

De loting is hier te vinden. Voor alle startende ploegen, succes!

Reacties (0)

Geef een reactie